Głowa do góry. Na oddziale napewno uda się ustabilizować ciśnienie i wszystko będzie dobrze.Dziewczyny trzymajcie kciuki za nas
Ciśnienie przy 3 pomiarach w ciągu prawie godziny nie zeszło poniższej 160/110 wiec czekam na przyjęcie na oddział
reklama
Sephinorth
Aktywna w BB
To tak jak ja masz za miesiąc w ogóle dopiero pierwsze prenatalne ja się w ogóle nie orientuje w tych pojęciach wszystkich a dziewczyny tutaj sypia jak z rękawa i z google dopiero się dowiaduje o co chodzi jedz póki możesz leżałam z dziewczynami z cukrzyca ciążowa to naprawdę trzeba się pilnować.U mnie dopiero 9+0,wiec prenatalne dopiero za około miesiąc. O dziwo dzisiaj nie mam żadnych snsacji żołądkowych to sobie pojadłam Szkoda, że niedługo dieta mnie czeka bo z krwi mi wyszła glukoza 102, też mam skierowanie do porani diabetologicznej i na krzywa, tylko lekarka kazałam mi mierzyć cukry 4 razy dziennie przez 2 tyg zanim się tam wybiorę. No zobaczymy po jedzeniu jest ok, gorzej rano. Też muszę przejrzeć te preparaty z DHA może trochę pomogą.
O to prawda, za dzieciaka zawsze słyszałam, że chorobę trzeba wypocić, ale ciężko nieraz było wytrzymać jak było tak gorąco ale kiedy starsza była mała wszędzie pisało, że jednak właśnie powinno się robić na odwrót i schładzać gorączkę, a nie wygrzewaćJa też uwielbiam być przykryta i od zawsze przy chorobie własnie chodzi o przykrycie aby organizm wypocił zarazki ... bynajmniej tak mówi moja babcia i u nas zawsze się to sprawdza . A moja babcia rzadko choruje i jej ufam.
Wszystko będzie na pewno dobrze lekarze na pewno pomogą je uregulować a wcześniej też miewałas takie wyższe?Dziewczyny trzymajcie kciuki za nas
Ciśnienie przy 3 pomiarach w ciągu prawie godziny nie zeszło poniższej 160/110 wiec czekam na przyjęcie na oddział
Dziewczyny trzymajcie kciuki za nas
Kciuki, trzymajcie się
W gabinecie pielęgniarka najpierw zmierzyła mi z palca, a potem pobrała krew z łokcia. Różnica między jednym a drugim to może 15 sekundZ palca pewnie mierzylas w domu, a do pobrania krwi w labie minelo od pomiaru troche czasu? To na pewno tez ma wplyw.
PasiastyOgon
Moderator
U nas też mokry kaszel... czekam pod gabinetem, bo już sie ciągnie od niedzieli i dzieciak nic nie chce jeść, niczego nie chce wziąć na ten kaszel ani nic...Rzeczywiście podobnie - też staram się leczyć domowymi sposobami, ile mogę, choć przyznaję, że stosunkowo od niedawna się uczę takich właśnie sposobów, podobnie jak np leczenia ziołami. A miodek mamy swój, więc też mam pewność, że nie jest oszukany, jak to często z kupnymi bywa. U mojej gorączka była stosunkowo nieduża - 38.3, ale, tak jak piszesz, kontrola co jakiś czas musiała być a masz może coś sprawdzonego na mokry kaszel?
O to cudnie człowiek całkiem inaczej się czuje, gdy może się wyspać
Aleksandretta
Moderator
Aleksandretta
Moderator
Dziewczyny trzymajcie kciuki za nas
Trzymam kciuki żeby wszystko się unormowało
reklama
Mój pediatra mówił, że kaszel może się 3 tygodnie ciągnąć z syropem czy bez. Jednak jak od tylu dni nie chce jeść to też bym się martwiła. Oby lekarz doradził coś co szybko pomożeU nas też mokry kaszel... czekam pod gabinetem, bo już sie ciągnie od niedzieli i dzieciak nic nie chce jeść, niczego nie chce wziąć na ten kaszel ani nic...