reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
U mnie dopiero 9+0,wiec prenatalne dopiero za około miesiąc. O dziwo dzisiaj nie mam żadnych snsacji żołądkowych to sobie pojadłam :) Szkoda, że niedługo dieta mnie czeka bo z krwi mi wyszła glukoza 102, też mam skierowanie do porani diabetologicznej i na krzywa, tylko lekarka kazałam mi mierzyć cukry 4 razy dziennie przez 2 tyg zanim się tam wybiorę. No zobaczymy po jedzeniu jest ok, gorzej rano. Też muszę przejrzeć te preparaty z DHA może trochę pomogą.
To tak jak ja masz za miesiąc w ogóle dopiero pierwsze prenatalne ja się w ogóle nie orientuje w tych pojęciach wszystkich a dziewczyny tutaj sypia jak z rękawa i z google dopiero się dowiaduje o co chodzi :) jedz póki możesz leżałam z dziewczynami z cukrzyca ciążowa to naprawdę trzeba się pilnować.

Ja też uwielbiam być przykryta i od zawsze przy chorobie własnie chodzi o przykrycie aby organizm wypocił zarazki ... bynajmniej tak mówi moja babcia i u nas zawsze się to sprawdza :). A moja babcia rzadko choruje i jej ufam.
O to prawda, za dzieciaka zawsze słyszałam, że chorobę trzeba wypocić, ale ciężko nieraz było wytrzymać jak było tak gorąco 😉 ale kiedy starsza była mała wszędzie pisało, że jednak właśnie powinno się robić na odwrót i schładzać gorączkę, a nie wygrzewać 🤔

Rzeczywiście podobnie - też staram się leczyć domowymi sposobami, ile mogę, choć przyznaję, że stosunkowo od niedawna się uczę takich właśnie sposobów, podobnie jak np leczenia ziołami. A miodek mamy swój, więc też mam pewność, że nie jest oszukany, jak to często z kupnymi bywa. U mojej gorączka była stosunkowo nieduża - 38.3, ale, tak jak piszesz, kontrola co jakiś czas musiała być 😁 a masz może coś sprawdzonego na mokry kaszel?
O to cudnie 🙂 człowiek całkiem inaczej się czuje, gdy może się wyspać 😉
U nas też mokry kaszel... czekam pod gabinetem, bo już sie ciągnie od niedzieli 🙄 i dzieciak nic nie chce jeść, niczego nie chce wziąć na ten kaszel ani nic...

reklama
U nas też mokry kaszel... czekam pod gabinetem, bo już sie ciągnie od niedzieli 🙄 i dzieciak nic nie chce jeść, niczego nie chce wziąć na ten kaszel ani nic...
Mój pediatra mówił, że kaszel może się 3 tygodnie ciągnąć z syropem czy bez. Jednak jak od tylu dni nie chce jeść to też bym się martwiła. Oby lekarz doradził coś co szybko pomoże 🙂

Do góry