Hejo dziewczynki
kto dziś wizytuje
?
U mnie młody ma katar, ale bez gorączki na szczęście. Odciągam, sól morska i inhalacje, gdy katar i poki co jest ok.
@Blondi8 fajnie, że domowymi sposobami. Ja raczej unikam lekarzy, no chyba, że to co robię nie pomaga i idę tylko skontrolowac czy katar nie zszedł niżej- jak kaszel brzydki. Jedynie mnie zszokowało, że dajesz temp dojsć do 40 stopni. Nie boisz się? Przecież tak wysoka temperatura jest mega niebezpieczna. Zgadzam się aby organizm zwalczał sam ale bezpieczna temp jest do 38... tak powyżej bałabym się dać niczego. Córka sasiadów powyżej 38.5 dostawała drgawek i za każdym razem wzywali karetkę i konczyla w szpitalu niestety
- i to działo się od 3-6 roku życia ). Moja córa miala 9 lat gdy miala temp 39.5 nic nie pomagało, oklady, nurofen itp dziecko lecialo przez ręce. Siedziałam z nią okłady co 20 minut bo po chwili oklady ciepłe, nie życzę nikomu. Rad dawać nie będę najważniejsze, ze Ty się nie martwisz i dajecie radę.
U nas na szczeście domownicy rzadko chorują
. A co roku od pazdziernika pijemy syrop z miodu, cytryny i imbiru i czasem tylko katar.