reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2022

Rozumiem. Ja na szczęście nie pracuję w szkodliwych warunkach. Ale chyba bałabym się zapeszyć, że dam takie zaświadczenie i zaraz poronię
emoji33.png
Chyba bym poszła na zwykłe l4 od rodzinnej. Chociaż do serduszka. Wiem, że mniej płatne ale coś za coś
No tak, strach zawsze jest na początku...
Są też takie sytuacje, że chciałoby się szybko potwierdzić ciąże na papierze ze względu na cofnięcie wypowiedzenia albo inne tego typu pracowniczo-prawnicze okoliczności ;)

Wiecie, nie zawsze chodzi o L4, ale o potwierdzenie ciąży dla pracodawcy do innych celów, ale to już są indywidualne rozkminy i decyzje 🤔 ;) ciekawa jestem jak szybko uda mi się takie potwierdzenie dostać ;)

reklama
A to jest Twoja 2 ciąża? Dołączyłam później i nie kojarzę czy pisałaś coś na ten temat wcześniej 🤦‍♀️
Ja to bym chciała żeby młoda sama się odstawiła, bo nie wiem czy w ciąży będę mogła karmić... chociaż jak zaszłam w druga to starszak łagodnie się odstawił, może mu przestało smakować ;)
Ciaza właściwie to 4. Syn w kwietniu skończy 20 lat. Parę lat później miałam poronienie zatrzymane czyli echa serduszka nie było. Córka z zeszłego roku miała być z kwietnia ale przez moje nadciśnienie jest z marca.

Hej. Ja też mam na 31.10 ale wydaje mi się że owulacja mi się przesunęła o 5 dni więc będzie pewnie późniejszy termin. Usg miałam w 5+1 i był tylko pęcherzyk. Teraz pójdę we wtorek 6+4 i też się zastanawiam czy będzie widać zarodek. Jeśli któraś była lub będzie na tym etapie miała usg to będę wdzięczna za info 😄
Jutro akurat bede miala 6+4 i będę u ginekologa więc dam znać co tam widać 😄

No tak, strach zawsze jest na początku...
Są też takie sytuacje, że chciałoby się szybko potwierdzić ciąże na papierze ze względu na cofnięcie wypowiedzenia albo inne tego typu pracowniczo-prawnicze okoliczności ;)

Wiecie, nie zawsze chodzi o L4, ale o potwierdzenie ciąży dla pracodawcy do innych celów, ale to już są indywidualne rozkminy i decyzje 🤔 ;) ciekawa jestem jak szybko uda mi się takie potwierdzenie dostać ;)
Tak, takie zaświadczenie do pracy sie zanosi chociażby zeby zmienić godziny pracy (zabronione godziny nocne) oraz zmienic na mniej obciążające stanowisko 😄

reklama
Do góry