reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Hej . Testy zrobiłam 2 dni przed spodziewana miesiączka oba pozytywne . Do lekarza poszłam w dniu spodziewanej miesiączki z powodu infekcji domyślam się że lekarz nic nie zobaczy ale nie myślałam że napewno wykluczy . Lekarz nic nie widział powiedział że to tylko spóźniona miesiączka . Nie skierował mnie na żadne badania . Sama postanowiłam zrobić betę 357 dwa dni później 597 . Termin z miesiączki na 14 .11 . Teraz sama nie wiem co myśleć .

Hej . Testy zrobiłam 2 dni przed spodziewana miesiączka oba pozytywne . Do lekarza poszłam w dniu spodziewanej miesiączki z powodu infekcji domyślam się że lekarz nic nie zobaczy ale nie myślałam że napewno wykluczy . Lekarz nic nie widział powiedział że to tylko spóźniona miesiączka . Nie skierował mnie na żadne badania . Sama postanowiłam zrobić betę 357 dwa dni później 597 . Termin z miesiączki na 14 .11 . Teraz sama nie wiem co myśleć .
No nie mógł zobaczyć przy takiej becie. Ja byłam u lekarza 1,5 tygodnia po spodziewanej miesiączce i beta podobna i też nic nie było widać. Pewnie przesunięta owulacja

Tak myslam jak tylko szłam jakby nie infekcja bym poczekała . Ale jak powiedziała że to nie ciąża tylko spóźniona miesiączka to się zaczęłam martwić

Załączniki

• received_328886609285658.jpeg
    received_328886609285658.jpeg
    106,9 KB · Wyświetleń: 84
Gratki dla wszystkich pozytywnych :).
@Kuznkasia to duże dzueci masz dasz radę.
@PasiastyOgon no u Ciebie będzie wywaznie jednak jak już troszke podrosną super, że taka mała różnica :)
@KermitŻaba kwas foliowy, ale zakupiłam wczoraj femibion 1 i tam jest już odpowiednia dawka kwasu foliowego.
@Agnieszka2507 no myślę, że to ciąża, przyrost bety ładny :). Idź na kolejną za 2-3 i myśle, że już coś tam będzie.

reklama
Czy ja się mylę, czy po tej ciąży wciąż nie powiecie ostatniego słowa? :p
A Wy na ile się nastawiacie? ;)

My mamy takie podejście do życia, że nie wykluczamy, ale też chyba bym wolała jakąś dłuzszą przerwę sobie zrobić na regenerację... z pracy już totalnie wylecę, mieszkanie by trzeba było zmienić ;) chociaż to już takie przyziemne kwestie. Najbardziej to ze względu na zdrowie bym wolała odczekać ;)
Chyba, że będzie tak jak ostatnio, że zakładałam dłuższą przerwę po 2 ciązy i mówiłam, że "jeśli trzecie to za 3-4 lata", a ostatecznie od razu po porodzie pomyślalam, że chcę szybko jeszcze jedno 😂 🤣
Trochę się boję reakcji naszych rodziców, chociaż to głupie... no, ale oni nie zrozumieją 🤷‍♀️ dla nich dwójka dzieci to maksimum, będę pewnie słyszała teksty typu "nie dasz rady", a jakbym powiedziała ze w ogóle myśle o trzecim to bym słyszała "daj sobie spokój, absolutnie nie planuj" itd... 🤷‍♀️

Do góry