reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja też kawę piję 😱, czasem dwie... co prawda więcej tam mleka niż kawy. U mnie waga stoi .. ale wczoraj w nocy byłam taka głodna 🤯... że chyba w tej będę miała najwięcej na liczniku 🤣🤣
@Nelka01234 ja mam angelcare 2 lata temu kupiony i słychać bardzo wyraźnie. Sciagasz apkę i zapisujesz sobie odczyt.
@Ainais trzymam kciuki za poprawę nastroju. I oby mdłosci przeszły.
@Blueska tą wrózbę z córcią robiłam, a potem o niej zapomniałam ;)
@seremida dość wysoki masz. A kiedy jesz ostatni posiłek? Ja bym chciała własnie tym razem uniknąć insuliny. Bo młodego w szpitalu mi kłuli , bo cukier miał niski po tej mojej cukrzycy. Więc będę się starać tym razem.
@Hopeful_11 a dietę też Ci dali? I ile jednostek masz masz?
@modesty a to macie i dla dziewczynki i dla chłopca? Jeśli jesz to najwazniejsze, a że waga leci- hmm może jesz takie z niskim ig, albo jakieś niskokaloryczne.
@nowaa8028 dla dziewczynki mam, a dla chłopca jak zwykle problem :/. Ale będę się martwić jak już będę wiedzieć kto tam siedzi ;). Jeśli chodzi o nimfy to kilka dziewczyn będzie robiło. Ja robię póki co usg prenatalne.

reklama
Ja też kawę piję 😱, czasem dwie... co prawda więcej tam mleka niż kawy. U mnie waga stoi .. ale wczoraj w nocy byłam taka głodna 🤯... że chyba w tej będę miała najwięcej na liczniku 🤣🤣
@Nelka01234 ja mam angelcare 2 lata temu kupiony i słychać bardzo wyraźnie. Sciagasz apkę i zapisujesz sobie odczyt.
@seremida dość wysoki masz. A kiedy jesz ostatni posiłek? Ja bym chciała własnie tym razem uniknąć insuliny. Bo młodego w szpitalu mi kłuli , bo cukier miał niski po tej mojej cukrzycy. Więc będę się starać tym razem.
@modesty a to macie i dla dziewczynki i dla chłopca? Jeśli jesz to najwazniejsze, a że waga leci- hmm może jesz takie z niskim ig, albo jakieś niskokaloryczne.
@nowaa8028 dla dziewczynki mam, a dla chłopca jak zwykle problem :/. Ale będę się martwić jak już będę wiedzieć kto tam siedzi ;). Jeśli chodzi o nimfy to kilka dziewczyn będzie robiło. Ja robię póki co usg prenatalne.

W poprzedniej ciazy musialam jesc druga kolacje, bo mialam za dluga przerwe miedzy kolacja i sniadaniem. Teraz chyba tez taka zaleznosc zauwazam. Zobaczymy, co wyjdzie w krzywej.

Tak, rozpoczęłam od diety, ale nie byłam w stanie wpłynąć na poranne cukry, a tylko z nimi mialam problem. Obecnie przyjmuje 6 jednostek insuliny, na pewno z czasem będzie to zwiększane. Moje cukry w dzień są bardzo dobre, ale przykładam się do diety. Poranne teraz już tez sa ok.

Dziewczyny..dziś 10+0, moje czoło i skóra na lini włosów to jakiś dramat..👀 Nigdy nie miałam problemów skórnych, nie takich..ale tak mnie wysypało 🙈. Wygląda to strasznie 🥺😪. Mam nadzieję, że to za moment przejdzie 🙈…..

Dziewczyny..dziś 10+0, moje czoło i skóra na lini włosów to jakiś dramat..👀 Nigdy nie miałam problemów skórnych, nie takich..ale tak mnie wysypało 🙈. Wygląda to strasznie 🥺😪. Mam nadzieję, że to za moment przejdzie 🙈…..
Jeżeli to nie jakąś wysypka tylko trądzik polecam oczyszczanie wodorowe, ja byłam super zadowolona i z tego co pamiętam można w ciąży :)

reklama
A jak jest u Was z wyborem imienia? My z mężem doszliśmy do wniosku,że jak będzie chłopczyk to wybiera on, natomiast dla dziewczynki ja😅
Czy któraś zdecydowała się na zrobienie badania nifty pro, czy może robiłyście we wcześniejszych ciążach, jakie macie doświadczenia?
Mamy 2 dla dziewczynki i 3 dla chłopca 😅

Do góry