reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Mam nagle straszny wysyp wyprysków na twarzy 🥺 wiem jednak, że to na 100% nie jest spowodowane kosmetykami.
W ciazy taki wysyp jest mozliwy, w koncu mamy burze hormonow :) czego uzywasz do buzi?
Oczyszczanie wodorowe jest super, ale trzeba uprzedzic kosmetologa o ciazy, bo wtedy ominie etapy ultradzwiekow/ fale radiowe itp.

reklama
Dołączam się, ja od samego początku jestem w pryszczach. Ale u mnie głównie broda i trochę czoło. No ogólnie na twarzy wyglądam bardzo kiepsko. W pierwszej ciąży było identycznie i niestety aż do porodu 🥲 przez to każdy mi zwiastował dziewczynkę, no i mam dziewczynkę. Ale to pierdoły są 😜 w czwartek może się dowiem kogo tym razem Bóg nam dał ❤️

W ciazy taki wysyp jest mozliwy, w koncu mamy burze hormonow :) czego uzywasz do buzi?
Oczyszczanie wodorowe jest super, ale trzeba uprzedzic kosmetologa o ciazy, bo wtedy ominie etapy ultradzwiekow/ fale radiowe itp.
Tak też pomyślałam, że to hormony..a używam podstawowych kosmetyków pielęgnacyjnych jak żel do mycia, hydrolat, serum nawilżające a potem krem nawilżający. Mam swoje ulubione kosmetyki i nie szkodziły mi wcześniej 🙈. Natomiast czytałam, że wysyp krost na lini skroni i włosów jest typowe w ciąży 🥴.

Dołączam się, ja od samego początku jestem w pryszczach. Ale u mnie głównie broda i trochę czoło. No ogólnie na twarzy wyglądam bardzo kiepsko. W pierwszej ciąży było identycznie i niestety aż do porodu 🥲 przez to każdy mi zwiastował dziewczynkę, no i mam dziewczynkę. Ale to pierdoły są 😜 w czwartek może się dowiem kogo tym razem Bóg nam dał ❤️
Najgorzej 🥴😂! Nawet podkład mi tego nie kryje..nawet gorzej jakby tak nałożyć go za dużo 🙈. Cóż, jesteśmy chodzącymi inkubatorami dla naszych maleństw więc trzeba to może po prostu jakoś przetrwać 😅💁🏼‍♀️.

Ja też kawę piję 😱, czasem dwie... co prawda więcej tam mleka niż kawy. U mnie waga stoi .. ale wczoraj w nocy byłam taka głodna 🤯... że chyba w tej będę miała najwięcej na liczniku 🤣🤣
@Nelka01234 ja mam angelcare 2 lata temu kupiony i słychać bardzo wyraźnie. Sciagasz apkę i zapisujesz sobie odczyt.
@Ainais trzymam kciuki za poprawę nastroju. I oby mdłosci przeszły.
@Blueska tą wrózbę z córcią robiłam, a potem o niej zapomniałam ;)
@seremida dość wysoki masz. A kiedy jesz ostatni posiłek? Ja bym chciała własnie tym razem uniknąć insuliny. Bo młodego w szpitalu mi kłuli , bo cukier miał niski po tej mojej cukrzycy. Więc będę się starać tym razem.
@Hopeful_11 a dietę też Ci dali? I ile jednostek masz masz?
@modesty a to macie i dla dziewczynki i dla chłopca? Jeśli jesz to najwazniejsze, a że waga leci- hmm może jesz takie z niskim ig, albo jakieś niskokaloryczne.
@nowaa8028 dla dziewczynki mam, a dla chłopca jak zwykle problem :/. Ale będę się martwić jak już będę wiedzieć kto tam siedzi ;). Jeśli chodzi o nimfy to kilka dziewczyn będzie robiło. Ja robię póki co usg prenatalne.
Tak, dla dziewczynki już było w tamtej ciąży dla chłopca jakoś kilka miesięcy po porodzie :p

Niestety to dlatego że jak mam te dietę od 6tc to przy dziecku nie zawsze dawalam radę sobie przyszykować albo też zjeść odpowiednią ilość. Teraz też mam wrażenie że za mało jem wciąż tłuszczy i mięsa, no a też nie mam zbyt możliwości na wysokokaloryczne przekąski.

Ja jakimś wielkim kawoszem nie jestem, ale teraz i w poprzedniej ciąży odstawiłam kawę całkiem. Kupiłam sobie inkę i jak do towarzystwa chce wypić to taką zbożową sobie robię 😜
My imię mamy tylko dla dziewczynki, jak będzie chłopak to chyba do porodu nie będziemy mogli się zdecydować 🙈 mamy greckie korzenie więc musi pasować do nazwiska zagranicznego, ale też nie może być trudne do wymówienia w Polsce. Więc łatwo nie jest 😆

Tak też pomyślałam, że to hormony..a używam podstawowych kosmetyków pielęgnacyjnych jak żel do mycia, hydrolat, serum nawilżające a potem krem nawilżający. Mam swoje ulubione kosmetyki i nie szkodziły mi wcześniej 🙈. Natomiast czytałam, że wysyp krost na lini skroni i włosów jest typowe w ciąży 🥴.
Ja znowu zmagam sie z tradzikiem na linii zuchwy i na policzkach. Rok temu odstawilam tabletki antykoncepcyjne i na poczatku bylo super ale po okolo pol roku zaczelo mnie wysypywac, robily mi sie takie podskorne gule na zuchwie a na policzkach taka jakby podskrorna kaszka. Chodzilam do kosmetologa, zmienilam pielegnacje no ale w miedzyczasie zaszlam w ciaze. Wydaje mi sie ze na policzkach buzia ladnie mi sie oczyszcza odkad jestem w ciazy ale na zuchwie caly czasie wyskakuja mi jakies niespodzianki 🤦‍♀️

Ja znowu zmagam sie z tradzikiem na linii zuchwy i na policzkach. Rok temu odstawilam tabletki antykoncepcyjne i na poczatku bylo super ale po okolo pol roku zaczelo mnie wysypywac, robily mi sie takie podskorne gule na zuchwie a na policzkach taka jakby podskrorna kaszka. Chodzilam do kosmetologa, zmienilam pielegnacje no ale w miedzyczasie zaszlam w ciaze. Wydaje mi sie ze na policzkach buzia ladnie mi sie oczyszcza odkad jestem w ciazy ale na zuchwie caly czasie wyskakuja mi jakies niespodzianki 🤦‍♀️
No więc to był mój pierwszy objaw ciąży.. 😄 nie wyskoczyła mi wspomniana gula na żuchwie a miałam co miesiąc przed okresem. 😁

reklama
Hej Dziewczyny, u mnie intensywny dzień... odkryłam, ze na mdłości pomagają mi pikantne albo mocno doprawione potrawy😁 konkretne smaki. Podobnie było w 1 ciąży i był chlopak. W drugiej mdłości zajadałam słodkim i jest dziewczynka. Coś mi sie wydaje, że na usg będzie siusiak...
Plamienia się nie powtórzyły ;)

Do góry