reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Czy któraś z Was miała mini-delikatne, prawie niezauważalne plamienie około 9/10 tygodnia? W sumie to sama nie wiem, bo śluz w ciąży mam bezbarwny/biały/odcienie żółtego. Lekarz nie stwierdził niczego nieprawidłowego w śluzie. Wydawało mi się wczoraj, że jeden raz na wkładce ten śluz wpadał baaaardzo delikatnie i raczej pod światło w jakiś mini-odcień różowo-brązowego, ale niemal niezauważalnie... Dzisiaj też jednorazowo takie coś 🤷‍♀️ ale to tak, że jakbym się nie przyjrzała to bym nie zauważyła... nic mnie nie boli ani nic🤷‍♀️ do wizyty jeszcze prawie 3 tygodnie... wiem, że w sumie nic nie zdiagnozujecie i jeśli się zwiększy to pojadę do szpitala albo odatkowo spróbuję się umówić do lekarza. Ciekawa jestem czy któraś z Was cos takiego miała🤔 może za dużo wysiłku czy coś... gdyby coś złego się działo to raczej byłoby to chyba bardziej zauważalne plamienie niż jakiś ledwie zabarwiony śluz...
Ja mam od początku praktycznie plamienia. Od kiedy dostałam luteinę dopochwowo to jest lepiej, choć i tak się zdarza. Na przykład wczoraj i dzisiaj mimo brania luteiny. Myślę, że może to z wysiłku, może jakieś naczynko ci pękło czy coś, albo sobie coś podrazniłaś?Pewnie jakby coś złego się działo, to miałabyś bóle

reklama
Ja w pierwszej ciąży żadnych objawów tylko ból piersi i chłopak 🙂 teraz też bez objawów i tylko ten sam ból więc stawiam na chłopaka chociaż mąż twierdzi że będzie dziewczynka bo wie co robi 😄
Na prenatalne też ide późno bo 13+3 mam nadzieję że jeszcze coś będzie widać

Wiecie co, byłam w środę rano u fizjoterapeutki uroginekologicznej... może to coś po tej wizycie się gdzieś naruszyło 🤔robiła usg mięśni brzucha, zajrzała przy okazji przez brzuch na dziecko. No i trochę rozluźniała/masowała więzadła i mięśnie, ale tylko zewnętrznie, nie robiła nic przezpochwowo. Może to po tej wizycie, bo własnie to by się czasowo zgadzało.
Kurczę, pytałam kilka razy czy są jakieś przeciwwskazania w 1 trymestrze, ale twierdziła, że nie🤷‍♀️

Czy któraś z Was miała mini-delikatne, prawie niezauważalne plamienie około 9/10 tygodnia? W sumie to sama nie wiem, bo śluz w ciąży mam bezbarwny/biały/odcienie żółtego. Lekarz nie stwierdził niczego nieprawidłowego w śluzie. Wydawało mi się wczoraj, że jeden raz na wkładce ten śluz wpadał baaaardzo delikatnie i raczej pod światło w jakiś mini-odcień różowo-brązowego, ale niemal niezauważalnie... Dzisiaj też jednorazowo takie coś 🤷‍♀️ ale to tak, że jakbym się nie przyjrzała to bym nie zauważyła... nic mnie nie boli ani nic🤷‍♀️ do wizyty jeszcze prawie 3 tygodnie... wiem, że w sumie nic nie zdiagnozujecie i jeśli się zwiększy to pojadę do szpitala albo odatkowo spróbuję się umówić do lekarza. Ciekawa jestem czy któraś z Was cos takiego miała🤔 może za dużo wysiłku czy coś... gdyby coś złego się działo to raczej byłoby to chyba bardziej zauważalne plamienie niż jakiś ledwie zabarwiony śluz...
U mnie pojawiło się plamienie, jednodniowe. Po zaparciu.
A od wczoraj dużo wymiotowałam, z takim wymiotowaniem ślina, wiec mocno nadwyrężyła mięśnie brzucha i pojawiło się plamienie. Delikatnie brązowe. Brzuszek niestety tez boli. Lekarz kazał brać nospe i magnez. Leżę - martwię się max.
U mnie 9t5d.
W razie wymiotów kazał brać Torecan. Jutro mąż ma ma mi wypisać receptę i zacznę brać. Bo te wymioty wyrwały mi 2 dni z życia, a ja mam 2 dzieci do ogarnięcia i firmę. Nie zdążyłam sobie jeszcze „poukładać” pracowników i cały czas coś się dzieje i wszyscy nagle coś chcą. Staram się pracować z łóżka :)

Wiecie co, byłam w środę rano u fizjoterapeutki uroginekologicznej... może to coś po tej wizycie się gdzieś naruszyło 🤔robiła usg mięśni brzucha, zajrzała przy okazji przez brzuch na dziecko. No i trochę rozluźniała/masowała więzadła i mięśnie, ale tylko zewnętrznie, nie robiła nic przezpochwowo. Może to po tej wizycie, bo własnie to by się czasowo zgadzało.
Kurczę, pytałam kilka razy czy są jakieś przeciwwskazania w 1 trymestrze, ale twierdziła, że nie🤷‍♀️
Wiesz, ja zatrudniam fizjoterapeutke uroginekologiczna, zapytam jej czy plamienia mogą być po wizycie.

Ja od zawsze mam suchą skórę, ale teraz zwłaszcza, aż mnie wszystko swędzi
Ale to tez chyba moja wina, bo nie pije tyle wody ile powinnam :/
Dziewczyny, jak się zmusić do picia wody? Aplikacja przypominająca nie pomaga 😅
Ja też mam straszny problem z piciem wody... Masakra jakaś, nie wchodzi mi kompletnie, najchętniej coś gazowanego albo herbata z cytryną. Wcześniej inne napoje mogłyby nie istnieć, a teraz na wodę ciężko mi patrzeć 😶

U mnie pojawiło się plamienie, jednodniowe. Po zaparciu.
A od wczoraj dużo wymiotowałam, z takim wymiotowaniem ślina, wiec mocno nadwyrężyła mięśnie brzucha i pojawiło się plamienie. Delikatnie brązowe. Brzuszek niestety tez boli. Lekarz kazał brać nospe i magnez. Leżę - martwię się max.
U mnie 9t5d.
W razie wymiotów kazał brać Torecan. Jutro mąż ma ma mi wypisać receptę i zacznę brać. Bo te wymioty wyrwały mi 2 dni z życia, a ja mam 2 dzieci do ogarnięcia i firmę. Nie zdążyłam sobie jeszcze „poukładać” pracowników i cały czas coś się dzieje i wszyscy nagle coś chcą. Staram się pracować z łóżka :)
O, o tak, zaparcia... i wymioty. To idziemy podobnie objawowo i terminowo, u mnie 9+3. I pod względem liczby dzieci w domu też ;) Będę dużo leżała w weekend, może też nospę łyknę. I postaram się nie panikować. Ulżyło mi po wynikach tokso awidności, więc juz luzuję...
Dziękuję, jakbyś mogła zapytać fizjoterapeutkę to byłoby super :) i byłabym ogromnie wdzięczna :)

Odkryłam, że solone krakersy trochę mi pomagają na mdłości ;) moze komuś z Was też pomoże

reklama
Do góry