Nas po 30 to chyba tutaj jest trochę, bo jak podczytywalam wcześniejsze posty to tak mi się w oczy rzucały informacje i dodatkowo mamy z 3 dzidzia w drodzeJa ten sam rocznik i też pierwsze dziecko, 32 stuknęlo w kwietniu![]()
![Smiling face with heart-eyes :heart_eyes: 😍](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60d.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nas po 30 to chyba tutaj jest trochę, bo jak podczytywalam wcześniejsze posty to tak mi się w oczy rzucały informacje i dodatkowo mamy z 3 dzidzia w drodzeJa ten sam rocznik i też pierwsze dziecko, 32 stuknęlo w kwietniu![]()
Ja robie odplatnieDziewczyny prenatalne badania robicie odpłatnie ? Czy macie wskazania? Mi w pierwszych dwóch ciążach nawet nikt takich badan nie proponował a teraz to wszędzie tylko słyszę o tych badaniach, ja idę prywatnie dla własnego spokoju ponieważ nie kwalifikuje się na bezpłatne
BiednaDziewczyny, a macie bóle krzyża? Siedzę w pracy za biurkiem, więc to sprawy nie ułatwia. Non stop ciągnięcia w podbrzuszu, pachwinach, pobolewania (nie skurcze) no i ból krzyża w okolicy lędźwiowej, kosci ogonowej. :/...
No i przyznam, że zaczynam swirowac czy wszystko ok. Mdłości słabną, piersi nadal bolą. Jutro zaczynam 11 tydzień. Jeszcze 2 tygodnie do USG. Ja nie wiem jak ja dotrwam, echhh. Chciałabym wiedzieć, że nadal bije serduszko i ze wszystko jest ok.
![]()
Ja dzisiaj puściłam pawia w gabinecie podczas pobierania krwii... "Jak do tego doszło, nie wiem"Czy ktoraś z Was jeszcze wymiotuje czy tylko ja?
Od rana przy myciu zębów, a teraz to co zjadłam od rana
A muszę się zebrać z młodą na szczepienie...![]()
Zapłaciłam. 250 zł za USG i 250 zł pobranie krwii, także 500 stówek poleciało.Dziewczyny prenatalne badania robicie odpłatnie ? Czy macie wskazania? Mi w pierwszych dwóch ciążach nawet nikt takich badan nie proponował a teraz to wszędzie tylko słyszę o tych badaniach, ja idę prywatnie dla własnego spokoju ponieważ nie kwalifikuje się na bezpłatne
Mnie pani poinformowała przy rejestracji że koszt badania wyniesie 450 złZapłaciłam. 250 zł za USG i 250 zł pobranie krwii, także 500 stówek poleciało.
Tak, jak jeżdże autem albo długo chodzę to mnie w krzyżu boli. Wczoraj byłam u fizjoterapeutki uroginekologicznej i takie bóle (łacznie z bólami kości ogonowej) najczęściej sa efektem działania hormonówDziewczyny, a macie bóle krzyża? Siedzę w pracy za biurkiem, więc to sprawy nie ułatwia. Non stop ciągnięcia w podbrzuszu, pachwinach, pobolewania (nie skurcze) no i ból krzyża w okolicy lędźwiowej, kosci ogonowej. :/...
No i przyznam, że zaczynam swirowac czy wszystko ok. Mdłości słabną, piersi nadal bolą. Jutro zaczynam 11 tydzień. Jeszcze 2 tygodnie do USG. Ja nie wiem jak ja dotrwam, echhh. Chciałabym wiedzieć, że nadal bije serduszko i ze wszystko jest ok.
![]()
ZostańDziś w końcu mnie przebadali dokładniej i wyszło że termin z USG jest na 04.12 i chyba musie się przenieść do mam grudniowych a się do Was przyzwyczaiłam![]()