Nas po 30 to chyba tutaj jest trochę, bo jak podczytywalam wcześniejsze posty to tak mi się w oczy rzucały informacje i dodatkowo mamy z 3 dzidzia w drodzeJa ten sam rocznik i też pierwsze dziecko, 32 stuknęlo w kwietniu
reklama
Nulka90
Fanka BB :)
Ja robie odplatnie za krew zaplacilam stowke a za usg bedzie 300 zl.Dziewczyny prenatalne badania robicie odpłatnie ? Czy macie wskazania? Mi w pierwszych dwóch ciążach nawet nikt takich badan nie proponował a teraz to wszędzie tylko słyszę o tych badaniach, ja idę prywatnie dla własnego spokoju ponieważ nie kwalifikuje się na bezpłatne
Biedna bolow krzyza nie mam, ale za cos wlazlo mi w tylek i boli przy chodzeniu i ruszaniu sie. Na poczatku myslalam, ze to rwa kulszowa, ale nie promieniuje do nogi no i brzucha jesscze nie mam zeby gdzies naciskal na nerw.Dziewczyny, a macie bóle krzyża? Siedzę w pracy za biurkiem, więc to sprawy nie ułatwia. Non stop ciągnięcia w podbrzuszu, pachwinach, pobolewania (nie skurcze) no i ból krzyża w okolicy lędźwiowej, kosci ogonowej. :/...
No i przyznam, że zaczynam swirowac czy wszystko ok. Mdłości słabną, piersi nadal bolą. Jutro zaczynam 11 tydzień. Jeszcze 2 tygodnie do USG. Ja nie wiem jak ja dotrwam, echhh. Chciałabym wiedzieć, że nadal bije serduszko i ze wszystko jest ok.
Takie ciagniecie w brzuchu i w pachwinach to normalne. Raz, ze macica sie rozszerza to jeszcze wydluzaja sie i wzmacniaja wiazadla macicy, co moze wlasnie powodowac uczucie takiego rwania i np. ogromny bol przy kichaniu. Co do krzyza, to na pewno nie pomaga praca siedzaca. Dobrze by bylo rozciagac plecy, rolowac i masowac, to naprawde pomaga
U
użytkownik 210398
Gość
Ja dzisiaj puściłam pawia w gabinecie podczas pobierania krwii... "Jak do tego doszło, nie wiem" Od rana mnie mdliło jak zwykle , więc za bardzo się nie przejmowałam. Jutro mam wizytę u ginki i musiałam zrobić standardowo morfologię, crp i mocz. Weszłam do gabinetu i wszystko było ok. Siadłam na fotelu i pielęgniarka podeszła, zaczyna wkłucie a mi nogi jak z waty się zrobiły i takie uderzenie gorąca i momentalnie zwymiotowałam. Byłam na czczo więc samą wodą, nie jakiś potop czy coś, ale podłogę wybrudzilam. Wstyd mi się zrobiło no ale co mogłam zrobić. Pielęgniarka spoko, powiedziała, że często tak się zdarza, żeby się nie przejmować. Pierwszy raz coś takiego mi się zrobiło. Wróciłam do domu, wypiłam ciepłą herbatę i ok.Czy ktoraś z Was jeszcze wymiotuje czy tylko ja?
Od rana przy myciu zębów, a teraz to co zjadłam od rana
A muszę się zebrać z młodą na szczepienie...
U
użytkownik 210398
Gość
Zapłaciłam. 250 zł za USG i 250 zł pobranie krwii, także 500 stówek poleciało.Dziewczyny prenatalne badania robicie odpłatnie ? Czy macie wskazania? Mi w pierwszych dwóch ciążach nawet nikt takich badan nie proponował a teraz to wszędzie tylko słyszę o tych badaniach, ja idę prywatnie dla własnego spokoju ponieważ nie kwalifikuje się na bezpłatne
Mnie pani poinformowała przy rejestracji że koszt badania wyniesie 450 złZapłaciłam. 250 zł za USG i 250 zł pobranie krwii, także 500 stówek poleciało.
Sephinorth
Aktywna w BB
Dziś w końcu mnie przebadali dokładniej i wyszło że termin z USG jest na 04.12 i chyba musie się przenieść do mam grudniowych a się do Was przyzwyczaiłam
PasiastyOgon
Moderator
Tak, jak jeżdże autem albo długo chodzę to mnie w krzyżu boli. Wczoraj byłam u fizjoterapeutki uroginekologicznej i takie bóle (łacznie z bólami kości ogonowej) najczęściej sa efektem działania hormonówDziewczyny, a macie bóle krzyża? Siedzę w pracy za biurkiem, więc to sprawy nie ułatwia. Non stop ciągnięcia w podbrzuszu, pachwinach, pobolewania (nie skurcze) no i ból krzyża w okolicy lędźwiowej, kosci ogonowej. :/...
No i przyznam, że zaczynam swirowac czy wszystko ok. Mdłości słabną, piersi nadal bolą. Jutro zaczynam 11 tydzień. Jeszcze 2 tygodnie do USG. Ja nie wiem jak ja dotrwam, echhh. Chciałabym wiedzieć, że nadal bije serduszko i ze wszystko jest ok.
@Blueska Ja nie mam wskazań i zastanawiałam się czy jest w ogóle sens zrobić te badania, ale stwierdziłam ze raz mogę zrobić, bo w poprzednich ciążach nie robiłam. Teraz ta tokso mnie trochę wystraszyła.
Ja rocznik 90, ale z koncówki roku, więc jeszcze 31 no i 3 dzieciak w drodze
ZostańDziś w końcu mnie przebadali dokładniej i wyszło że termin z USG jest na 04.12 i chyba musie się przenieść do mam grudniowych a się do Was przyzwyczaiłam
reklama
@PasiastyOgon w jakim wieku masz dzieci? Trochę podczytywalam forum ale nie kojarzyłam wpisów z osobami dopiero teraz jak się już tutaj z Wami jest to zaczyna się utożsamiać nick z wpisem i konkretną osoba