reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Ja dziś pół nocy nie spałam - tak mnie wzdęcia męczyły. Tym razem były bolesne niestety. Także widzicie - ja jesc mogę wszystko, wymiotów nie mam, mdłości okazjonalnie, ale jak zjem coś większego np. obiad, to potem cierpię i mecze się z wzdeciami. Ja dziś mam gorszy dzień - znów mnie emocje naszły, jak dam radę z trójką dzieciaków. Oczywiście wiem ze dam, ale jednak czasem mnie przerażenie ogarnia…

Wy już się wszystkie chwaliliście ciążami? Ja jeszcze nikomu nie powiedziałam😉 wie tylko mąż oczywiście i moj lekarz😉

Też macie gorzki posmak w ustach?

Ja nie mam, ale za to mam często ślinotok - kolejny zupełnie nowy dla mnie objaw ciążowy. Podobno bardzo rzadki, ale zdarza się pod wpływem zmian hormonalnych.

@PasiastyOgon spróbuj na te mdłości gumy do żucia dla ciężarnych Pregna Vomi - ja się nimi ratowalam w ciąży z córka i faktycznie pomagały. Dodatkowo naprawdę pij regularnie te imbirowe shoty. W końcu poczujesz się lepiej, mam nadzieje. Jeszcze chwilkę musisz przetrwać.

Ja dziś pół nocy nie spałam - tak mnie wzdęcia męczyły. Tym razem były bolesne niestety. Także widzicie - ja jesc mogę wszystko, wymiotów nie mam, mdłości okazjonalnie, ale jak zjem coś większego np. obiad, to potem cierpię i mecze się z wzdeciami. Ja dziś mam gorszy dzień - znów mnie emocje naszły, jak dam radę z trójką dzieciaków. Oczywiście wiem ze dam, ale jednak czasem mnie przerażenie ogarnia…

Wy już się wszystkie chwaliliście ciążami? Ja jeszcze nikomu nie powiedziałam😉 wie tylko mąż oczywiście i moj lekarz😉
U mnie podobnie wie tylko mąż. Jestem jeszcze przed pierwszą wizytą, więc tym bardziej nie chcę nikomu mówić. No i też ogólnie nie spieszy mi się mówić innym, bo np moja mama strasznie wszystko przeżywa i na pewno będzie mówić jak sobie dam radę itp

Kurczę, ja też mam często wzdęcia 🥴 ostatnio byłam w kinie na 2,5h filmie..oczywiście martwiłam się o wychodzenie na siku 😅, ale złapały mnie też takie wzdęcia..że nie mogłam się skupić na seansie 🙈.

My powiedzieliśmy swoim rodzicom i rodzeństwu a tak to jeszcze w sumie czekam do wizyty u lekarza i na konkretne badania. Korci mnie bardzo by już powiedzieć większej liczbie osób 🙈. Nie potrafię wytrzymać, niecierpliwy ze mnie człowiek 😂.

My może w święta powiemy, jak na usg w piątek będzie dobrze.
Mnie też wzdęcia męczą. Dziś jest spoko, ale ostatnie dni to aż mnie tak bolało, że musiałam się na brzuchu kłaść.
U mnie wie tylko moja mama i męża siostra cioteczna.

reklama

Mam tak samo z tą trójką🙈
Mówiliśmy rodzicom, ale reakcje.... szkoda gadać 🙄

Do góry