reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja zaczynam niestety krwawić i zbieram się dziś na izbę.
Przytulam i życzę aby wszystko było dobrze. U mnie od wczoraj plamienia po tym jak w piątek się podnioslam i poczułam ostry ból przez chwilę. Jak na złość nie wzięłam numeru do ginekolog do której chodze. Moze jutro się uda załatwić. W ogóle mąż ma na to wywalone a ja się martwię sort że zanurzam ale musiałam się wygadać:(

reklama
Sherlock to strasznie drogi zamiennik i w życiu bym nie przeżyła progresteronu 400 naprawdę aktualnie biorę 200 i już mam po kokardę i różne stany przechodzę ;(

Dziewczyny na Luteinie czy wy naprawdę normalnie funkcjonujecie 🧐

IKA fajne bobo 🥰
Ja mam prenatalne 20kwietnia babka wyliczyła na podstawie ostatniej miesiączki że będzie Ok

Sherlock to strasznie drogi zamiennik i w życiu bym nie przeżyła progresteronu 400 naprawdę aktualnie biorę 200 i już mam po kokardę i różne stany przechodzę ;(

IKA fajne bobo 🥰
Ja mam prenatalne 20kwietnia babka wyliczyła na podstawie ostatniej miesiączki że będzie Ok
Ja jestem przyzwyczajone. Już od 13 lutego biorę. Nic mi po nim nie jest.

Mam nadzieję, że to jakiś krwiak. Pisz co i jak? Który to tc?
6+6. Nieduże krwawienie ale krwawie jak podczas okresu tylko ze mniej obficie. Miałam we wtorek mieć wizytę i potwierdzić ciąże, ale krwawienie ze skrzepami nigdy nic dobrego nie wróży. Jeszcze się naczytałam o ciążach pozamacicznych. :(

6+6. Nieduże krwawienie ale krwawie jak podczas okresu tylko ze mniej obficie. Miałam we wtorek mieć wizytę i potwierdzić ciąże, ale krwawienie ze skrzepami nigdy nic dobrego nie wróży. Jeszcze się naczytałam o ciążach pozamacicznych. :(
A może masz dziś termin okresu. Czasami się takie wtedy zdarza. Nie wydaje mi się, że to pozamaciczna. Jedziesz na IP? Mam nadzieję, że to niegroźny krwiak.

IKA fajne bobo 🥰
Właśnie czy luteina dopochwowa ma jakieś nieprzyjemne skutki uboczne bo już się zastanawiam jak ja będę funkcjonować w pracy jak mi się pogorszy, już mnie wystarczająco męczą te mdłości i wzdęcia więc zastanawiam się czy ja w ogóle aplikować skoro nic podejrzanego się nie dzieje.

Właśnie czy luteina dopochwowa ma jakieś nieprzyjemne skutki uboczne bo już się zastanawiam jak ja będę funkcjonować w pracy jak mi się pogorszy, już mnie wystarczająco męczą te mdłości i wzdęcia więc zastanawiam się czy ja w ogóle aplikować skoro nic podejrzanego się nie dzieje.
U mnie tylko infekcja. Poza tym nic.

Cześć dziewczynki. Nie pisałam na forum od paru tygodni. Na samym poczatku napisalam, ze zrobiłam test, pozniej poszlam na usg i był sam pęcherzyk (przy becie 2041), lekarz kazal mi przyjść na kontrole za 3 tygodnie. Międzyczasie oznaczyłam sobie bete jeszcze 2 razy bo mnie stres zjadał i wychodziła ładna, co mnie nieco uspokajało. W czwartek bylam na kontroli i jest piękny zarodek i cudne serducho ♥😍 W piątek weszłam w dziewiąty tydzień, mam kartę ciąży, jestem już zapisana na USG prenatalne za pare tygodni i kontrolne USG (usg prenatalne robi inny lekarz)
Zastanawiam się, czy nie zrobić testu Harmony, ma tak samo wysoką skuteczność jak test Nifty. Wywiad rodzinny bez obciążeń, żadnych chorób w rodzinie, ani w mojej ani w męża, jednak wskazaniem jest wiek. Mam prawie 39 lat.
Powiedzcie mi czy decydujecie się na takie badania? Zdecydowanie wolę to (to tylko pobranie krwi) niz amniopunkcje. Test Pappa sobie odpuszczam bo mało wiarygodny, jednak testy jak Harmony, Nifty itp są dość drogie (około 2300zl) no i zastanawiam się czy robić czy nie.
Co sądzicie? Będziecie robić tego typu badanie?
Serdecznie Was wszystkie pozdrawiam. Ciężko mi nadrobić wszystkie posty ;)

reklama
Cześć dziewczynki. Nie pisałam na forum od paru tygodni. Na samym poczatku napisalam, ze zrobiłam test, pozniej poszlam na usg i był sam pęcherzyk (przy becie 2041), lekarz kazal mi przyjść na kontrole za 3 tygodnie. Międzyczasie oznaczyłam sobie bete jeszcze 2 razy bo mnie stres zjadał i wychodziła ładna, co mnie nieco uspokajało. W czwartek bylam na kontroli i jest piękny zarodek i cudne serducho ♥😍 W piątek weszłam w dziewiąty tydzień, mam kartę ciąży, jestem już zapisana na USG prenatalne za pare tygodni i kontrolne USG (usg prenatalne robi inny lekarz)
Zastanawiam się, czy nie zrobić testu Harmony, ma tak samo wysoką skuteczność jak test Nifty. Wywiad rodzinny bez obciążeń, żadnych chorób w rodzinie, ani w mojej ani w męża, jednak wskazaniem jest wiek. Mam prawie 39 lat.
Powiedzcie mi czy decydujecie się na takie badania? Zdecydowanie wolę to (to tylko pobranie krwi) niz amniopunkcje. Test Pappa sobie odpuszczam bo mało wiarygodny, jednak testy jak Harmony, Nifty itp są dość drogie (około 2300zl) no i zastanawiam się czy robić czy nie.
Co sądzicie? Będziecie robić tego typu badanie?
Serdecznie Was wszystkie pozdrawiam. Ciężko mi nadrobić wszystkie posty ;)
Ja mam 36 lat i na sto procent jeśli oczywiście dotrwam do 11 tygodnia będę robić nifty pro. To które diagnozuje największą liczbę chorób. Bo to po skończonym 10 tyg się robi podobno.

Do góry