reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny, a powiększoną macicę czujecie w całym podbrzuszu (w sensie ze po obu stronach)? Bo ja tak dziwnie jakbym czuła bardziej po prawej stronie 🤔 znaczy całe podbrzusze jest jakby większe, ale po prawej stronie jak delikatnie uciskam to czuje taki duskomfort.
Na prawym jajniku mam dosyć dużą torbiel, którą odkrył mi lekarz właśnie podczas pierwszego USG (ma ok 5 cm- a na badaniu w listopadzie nie było jej wcale 😭) i zastanawiam się czy to nie jej sprawka 🤔

Dziewczyny, a powiększoną macicę czujecie w całym podbrzuszu (w sensie ze po obu stronach)? Bo ja tak dziwnie jakbym czuła bardziej po prawej stronie 🤔 znaczy całe podbrzusze jest jakby większe, ale po prawej stronie jak delikatnie uciskam to czuje taki duskomfort.
Na prawym jajniku mam dosyć dużą torbiel, którą odkrył mi lekarz właśnie podczas pierwszego USG (ma ok 5 cm- a na badaniu w listopadzie nie było jej wcale 😭) i zastanawiam się czy to nie jej sprawka 🤔
Torbiel często się robi w ciąży, ja też miałam w pierwszej ciąży chyba 3 cm i się wchłonął w połowie ciąży. Mi lekarz powiedział, że na początku ciąża się karmi z tego, ale to chyba jakaś bzdura jest 😅 tyle pierdół się nasłuchałam w pierwszej ciąży, że teraz prowadzę prywatnie 🤭

Torbiel często się robi w ciąży, ja też miałam w pierwszej ciąży chyba 3 cm i się wchłonął w połowie ciąży. Mi lekarz powiedział, że na początku ciąża się karmi z tego, ale to chyba jakaś bzdura jest 😅 tyle pierdół się nasłuchałam w pierwszej ciąży, że teraz prowadzę prywatnie 🤭
Mi powiedział na pierwszym USG (5+0), które robił takim sprzętem, ze myśle ze mikrofalówką by bardziej coś zobaczył 😂, że ciąży nie widać, ale jest ogromna torbiel (która na tym jego sprzęcie wyszła 6 cm) i że to ona mi testy fałszowała 🙈 a że nie robiłam bety (głupia ja) to nie miałam mu jak udowodnić, że torbiel torbielą, ale raczej w ciąży jestem.
Tego samego dnia wieczorem na IP zrobili mi betę wyszła 7 608, a na usg piękny pęcherzyk w macicy (miał zaledwie 6 mm, ale było go widać wyraźnie), a wspomiana torbiel miała już „tylko” 4,5 cm
Ale się dałam mu drugą szanse i na kolejnej wizycie, już z o niebo lepszym sprzętem, podszedł do mnie zupełnie inaczej i nawet go polubiłam. Ale zawsze mam w pamięci pierwsza wizytę i jeszcze jeden tego typu „wybryk” i zmieniam lekarza

Ja ten ucisk czuję w całym podbrzuszu, ale kłucie tylko z prawej strony i w prawej pachwinie. Ja sobie nic nie uciskam i i nic nie jest większe. Nadal jestem płaska 🙈

No właśnie ja mam 9+2 a w innym programie 9+1. I na usg też u jednego lekarza było dzień wcześniej a u innego na programie dzień później. Mówimy z ostatniej miesiaczki oczywiście. Kiedy miałyście pierwszy dzień OM? Ja 31.01
Ja miałam OM 02.02 😊 i tak samo u jednego lekarza był termin na 07.11 a teraz u tego co chodzę to na 06.11 jednak 😅 😊

reklama
Do góry