reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Halo ja robiłam klopsiki z mięsem i też były fuj 🤣. Nie szalecie, że nie można herbaty czarnej ani zielonej pić....można tylko jest tam kofeina i chodzi o ilość. Myślę, że 1-2 dziennie i nie mocne nikomu nie zaszkodzą.Słaba kawa też jest ok :).
@Ainais toż to cudowne wieści 🥰. Trzymam kciuki za Was.
@Paula1997 usg 250 + pappa między 200-300. I najlepiej wybrać się ok 12 tyg
@Myszaaaa a z brzuchem to różnie bywa... jeśli jesteś chyba, że żebera widać to brzuch szybciej wychodzi. Nie zauważyłam by w kolejnych szybciej wychodził. A w 3 to miałam taki mały brzuch, że pytali czy oby napewno mam niedługo termin ;).

Ja tak samo, w głowie tylko pizza, burgery, zapiekanki, lasagne, chipsy... Same takie fastfoodowa rzeczy 🙈 a ja zawsze lubiłam sałatki, zielenine - tak bez diety, po prostu takie upodobania. Teraz zdrowe rzeczy jem z musu i wcale mi to nie smakuje 😅
Ja czipsów nigdy nie jadłam jakoś dużo, kilka i miałam dość, teraz na razie na szczęście też mnie nie ciągnie, ale resztę z twoich propozycji wciągnęłabym też 😅 dobrze, że nie mieszkam w mieście i nie mam aż tak dostępu, więc trochę mnie to stopuje przed takim jedzeniem 😉 ja właśnie od jakiegoś czasu zmieniałam nawyki, a tu wszystko poszło w kąt, bo zwyczajnie nie mam ochoty, choć może taką sałatkę z roszponką, fetą i innymi warzywami plus sos miodowy jeszcze bym zjadła 😉

Ooo to jesteśmy dokładnie na tym samym etapie 9+2 👍🙂 U mnie jeszcze nic nie widać zbytnio a może się nie przyglądam 😁🤔
No właśnie ja mam 9+2 a w innym programie 9+1. I na usg też u jednego lekarza było dzień wcześniej a u innego na programie dzień później. Mówimy z ostatniej miesiaczki oczywiście. Kiedy miałyście pierwszy dzień OM? Ja 31.01

Czy to prawda, że druga ciąża jest szybciej widoczna niż 1? Chciałabym możliwie jak najdłużej zachować w tajemnicy.
Niekoniecznie, u mnie pierwsza była szybciej widoczna niż druga, choć w pierwszej startowałam z wyższą wagą, a czasem to ona zasłania niby trochę brzuszek - u mnie tak nie było. W ogóle w pierwszej ciąży przytyłam chyba 17kg, czułam się jak balon i taki też miałam brzuch. Druga ciąża - ani 10kg, do 5 miesiąca chodziłam w swoich dżinsach, potem zbyt mnie drażniły, ale do końca brzuch nie był zbyt duży 🙂

Niekoniecznie, u mnie pierwsza była szybciej widoczna niż druga, choć w pierwszej startowałam z wyższą wagą, a czasem to ona zasłania niby trochę brzuszek - u mnie tak nie było. W ogóle w pierwszej ciąży przytyłam chyba 17kg, czułam się jak balon i taki też miałam brzuch. Druga ciąża - ani 10kg, do 5 miesiąca chodziłam w swoich dżinsach, potem zbyt mnie drażniły, ale do końca brzuch nie był zbyt duży 🙂
u mnie ten problem, że przytyłam 10, wyszłam ze szpitala z 8 i mi do dziś zostało. Boję się co to będzie, bo nawet ubrać się nie ma w co. :)

A właśnie, czy to możliwe, że już troszeczkę widać powiększającą się macicę? 🙈 Nie na tyle żeby ktoś obcy to zauważył, ale jak sama się przyglądam to widzę lekkie wybrzuszenie. Aktualnie 9t+2d
Możliwe możliwe ja 9+6 i guzik musi być rozpięty jak siedzę . Legginsy zbawienie . Rano jeszcze jako tako ale wieczorem brzuchol jest . Dobrze że jeszcze można chodzić w bluzach to nie widać 😁

reklama
Właśnie zamówiłam nam z mężem burgery na obiad 💕💕💕 Z moim odżywianiem to chyba mi ta biegunka nie przejdzie. Choć dziś jest poprawa duża. Mnie dziś wzięło na mięso. Ale może dlatego, że podobno żelazo powoduje biegunki i od 3 dni nie biorę i mi pewnie brakuje.
@PasiastyOgon ja też tak miałam rano przy sikaniu identycznie.
Burgery 😍😍😍 ja ugotowalam wczoraj leczo na dzisiejszy obiad chyba kilo kiełby tam jest 😜 ale już miseczka na kolację musiała być zjedzona

Do góry