Witajcie chciałabym i ja jeszcze nieśmiało się przywitać. Termin z OM mam na 20-21.11, a sama mam urodziny 19.11 to moja trzecia ciąża, mam już dwie dziewczyny na pokładzie. Na pierwszą wizytę jeszcze czekam - jestem umówiona 12.04 i chyba mam większego stresa niż w poprzednich dwóch ciążach. Szczerze mówiąc to jeszcze nawet do mnie nie dociera, że będziemy mieć trzeciego malucha
reklama
modesty
Fanka BB :)
Z usg też liczą jak z omOM 4.02 i w sumie jak przeliczyłam to dokładnie się zgadza, 2 tygodnie później pykło, bo z USG jest pewnie termin od zapłodnienia a nie ten liczony z miesiączki, czyli wychodzi na to że jest ok. Zdziwiłam się tylko bo jak byłam 3 tygodnie temu na wizycie to był 6t3d, ale widać sprzęty nie są idealne
Justyna3210
Będziesz miała wspaniały prezentWitajcie chciałabym i ja jeszcze nieśmiało się przywitać. Termin z OM mam na 20-21.11, a sama mam urodziny 19.11 to moja trzecia ciąża, mam już dwie dziewczyny na pokładzie. Na pierwszą wizytę jeszcze czekam - jestem umówiona 12.04 i chyba mam większego stresa niż w poprzednich dwóch ciążach. Szczerze mówiąc to jeszcze nawet do mnie nie dociera, że będziemy mieć trzeciego malucha
Na to wygląda i to jeszcze na 30 no i mam przeczucie, że tym razem chłopiec będzie, ale na razie zachowuję to dla siebieBędziesz miała wspaniały prezent
Ooo a jakie miałaś smaki na dziewczynki? Były takie same? A teraz czujesz się tak samo czy inaczej?Na to wygląda i to jeszcze na 30 no i mam przeczucie, że tym razem chłopiec będzie, ale na razie zachowuję to dla siebie
Sherlook
U mnie też OM 04.02. I dziś mam 8 plus 3. A i tak mam 5 dni młodszą ciążę bo owulacja była w 10 dc.OM 4.02 i w sumie jak przeliczyłam to dokładnie się zgadza, 2 tygodnie później pykło, bo z USG jest pewnie termin od zapłodnienia a nie ten liczony z miesiączki, czyli wychodzi na to że jest ok. Zdziwiłam się tylko bo jak byłam 3 tygodnie temu na wizycie to był 6t3d, ale widać sprzęty nie są idealne
Nowa103
Może kwestia sprzętu? Takie rozbieżności chyba nie są rzadkieU mnie też OM 04.02. I dziś mam 8 plus 3. A i tak mam 5 dni młodszą ciążę bo owulacja była w 10 dc.
Szczerze mówiąc to każda z ciąż była inna - pierwsza mega mdłości i totalny brak apetytu przez pierwsze miesiące, potem chęć na słodkie i było mi ciągle gorąco - w grudniu w poczekalni u ginekologa w bluzce na szelkach jako jedyna siedziałam, a i tak było mi gorąco no i praktycznie od początku czułam, że będzie dziewczynka i się sprawdziło. Na prenatalnych co prawda lekarz powiedział mi, że będzie chłopiec, ale kompletnie mi nie pasowało i na połówkowych okazało się, że mam rację druga zaczęła się inaczej, bo praktycznie równo co 3 godziny musiałam coś zjeść tak ssało mnie w żołądku, po jedzeniu mdłości, a po kolejnych trzech czułam się jakbym głodowała przez kilka miesięcy było mi też nieznośnie zimno. Nie miałam też przeczuć co do płci, aczkolwiek później też zaczęło mnie mega ciągnąć do słodyczy. Teraz mdłości prawie nie mam, ale energii zero, porobię coś chwilę i zaraz muszę odpocząć, drzemki w ciągu dnia praktycznie co dzień, apetyt nie najlepszy, choć bywa, że mam ochotę na kwaśne lub konkretne potrawy - np unikam wieprzowiny, a ostatnio jak mąż kupił pizzerinkę z salami to musiałam zjeść takiej nabrałam ochotyOoo a jakie miałaś smaki na dziewczynki? Były takie same? A teraz czujesz się tak samo czy inaczej?
Jagoda1234
A ja już po wizycie. Prenatalne zrobię ale nie tym razem. Poronienie chybione. Serduszka brak i tylko trzy milimetry urósł przez dwa tygodnie. Byłam już w szpitalu termin mam na 06.04 ale tam zawsze łyżeczkują więc jeszcze jutro podjadę do drugiego szpitala bo tam najpierw próbują tabletkami.
reklama
Sherlook
Ja tam bym się nie przejmowała. Pomyśl u mnie 5 dni za młoda ciąża, a ja jestem po in vitro, więc powinno być co do dniaMoże kwestia sprzętu? Takie rozbieżności chyba nie są rzadkie