reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Jeśli chodzi o prenatalne to mnie nikt nie przekona do tego by ich nie robić. Ja bym nie dała rady w nieświadomości żyć tyle miesięcy. Zawsze przed badaniami prenatalnymi najważniejsze jest by wybrać dobrego specjalistę. Wiecie teraz w internecie możesz sprawdzić opinię.
Zwłaszcza, że w XXI wieku można zareagować.
W tamtym roku u męża w rodzinie była tragedia przez brak owych prenatalnych. Młodzi rodzice 24 lata... teraz można gdybać, co by było gdyby.

@Jagoda1234 a to po pappa było wskazanie do dalszej diagnostyki? Czy juz na prenatalnych cosik wyszło? Tak wiem, że wiek to dodatkowe obciążenie. Pappa i prenatalne są darmowa po 35 roku życia.
@Marcia 1983 brak objawów ciąży to nic złego. Wiem, że masz stresa, ale myślimy pozytywnie :)
@Lisa&Zuzia badania z krwi raczej są prawidłowe, glukometr jest pewnie zepsuty- czasem się rozlegowywują.
Jeśli chodzi o płec to zależy czy chętne do współpracy ;).
Ostatnio mi już w 14 tyg podali, bo pięknie się pokazywał ;).
Rozumiem, a czy mogłabyś tylko zdradzić w jaki sposób mogli zareagować? Może o czymś nie wiem i po prostu da się jakoś leczyć dziecko, no nie wiem

reklama
Ok rozumiem..no bo właśnie ja nawrt wyników nie dostałam ?? A po prenatalnych, miałam fajną kobietę, która wszystko dokładnie pokazywała, że byłam na tyle spokojna, że zapomniałam o tym tescie pappa.
Tam było wszystko jakoś tak że się najeździć musiałam. Najpierw chyba krew za pare dni usg. Wyniki. Amniopunkcja i po 2 tygodniach wyniki. Takie oficjalne że nawet wyników telefonicznie nie podali tylko osobiście musiałam być. Tyle że tam był super lekarz na tym usg, mega dokładny.

Rozumiem, a czy mogłabyś tylko zdradzić w jaki sposób mogli zareagować? Może o czymś nie wiem i po prostu da się jakoś leczyć dziecko, no nie wiem

Uwaga wsadzę kij w mrowisko. Poddałabym się terminacji (oczywiście mówimy tu o amniopunkcji tu nie ma możliwości błędu)

Jeżeli zaś chodzi o samo pappa oprócz statystyki bada też zagrożenie przedwczesnym porodem, hipotrofia płodu oraz stanem rzucawkowym. Można tu łatwo zareagować biorąc acard

Uwaga wsadzę kij w mrowisko. Poddałabym się terminacji (oczywiście mówimy tu o amniopunkcji tu nie ma możliwości błędu)

Jeżeli zaś chodzi o samo pappa oprócz statystyki bada też zagrożenie przedwczesnym porodem, hipotrofia płodu oraz stanem rzucawkowym. Można tu łatwo zareagować biorąc acard
Super, pierwszy logiczny argument jak dla mnie 👍

Popieram. Tez bym się poddała. Tylko ze u mnie amnio nie wykazała wad genetycznych, dziecko miało wadę serca- urodzić je musiałam.

Popieram. Tez bym się poddała. Tylko ze u mnie amnio nie wykazała wad genetycznych, dziecko miało wadę serca- urodzić je musiałam.

Aktualnie mieszkam w Polsce, ale mam też dom w Kanadzie. Tam aborcja na żądanie jest dozwolona do końca ciąży wiec daje mi to duży spokój w tego typu tematach.

Zdaje sobie sprawę, że życia w 100% się nie przewidzi. Zdrowe nawet nastoletnie dziecko może ulec wypadkowi i stać się kaleką. Ale na tyle ile mogę staram się zabezpieczyć

reklama
Jeśli zrobili by prenatalne byłaby pod opieką na długo przed terminem ... lekarze byliby gotowi na szybką reakcję i pomoc ...
Nie będę wdawać się w szczegóły..
Tak, tak oczywiście nie pytam o szczegóły. Byłam po prostu ciekawa czy faktycznie test Pappa jest w stanie czemukolwiek zaradzić. Każdy wyrabia sobie opinie na pewne tematy po przeżyciach, które dotknęły jego lub bliskich mu osób. Ja właśnie w bliskim otoczeniu miałam przypadki zupełnie odwrotne. Testy pappa po prostu zrujnowały im okres ciąży zupełnie niepotrzebnie... A też nie każdy chce się poddać amniopunkcji

Do góry