reklama
Tak, masz rację. Skończmy już z tymi tragediamiWiecie co chyba strasznie toksyczna atmosfera tutaj jest ..
Także zakończmy te tematy.. i zacznijmy jutro miło dzień..
angeliskax
Moderator
Tak, ale lekarz na nfz moze wystawić tak skierowanie zeby bylo za darmo. Ja miałam robione 2x prenatalne na nfz a nie mam 30 lat.Darmowa jest chyba powyżej 35 roku życia.
M
Myszaaaa
Gość
Tak zgadza się ja tez miałam. Za darmo jest w 3 przypadkach- masz skończone 35, masz w poprzedniej ciąży jakaś wade, masz w rodzinie jakieś wady. Jak masz 35 to tez lekarz musi wystawić skierowanie i napisać na nim powód- ukończone 35 lat to nie jest tak ze jak się skończy 35 to nie trzeba nawet skierowania. Lekarz wystawia tez skierowanie jeśli jest podejrzenie ze dziecko może być chore. U mnie było tak ze robiłam prenatalne połówkowe już. I tam wyszło serce. I mój lekarz skierował mnie jeszce raz na prenatalne już właśnie ze wskazań bo akurat jeszcze był czas. A miałam wtedy 30 Lat. Teraz tez będzie chciał kierować z powodu poprzedniej ciazy ale tym razem nie pójdę.Tak, ale lekarz na nfz moze wystawić tak skierowanie zeby bylo za darmo. Ja miałam robione 2x prenatalne na nfz a nie mam 30 lat.
Cześć.@Ainais i jak tam, coś więcej już wiesz?
Dostałam duphaston i cyklo.
Na razie krwotok ustał, nasiliły się mdłości.
Rano pewnie dowiem się czegoś więcej.
Według USG jest pęcherzyk i ciałko żóte, zarodka nie widać ( i teraz pewnie będziemy czekać, czy się pojawi, czy nie). Jestem w 6 tygodniu.
Trzymajcie kochane kciuki. Ja jednak w głębi serca szykuję się na najgorsze. Przepraszam, że psuję Wam swoją historią Wasze radosne oczekiwanie...
M
Myszaaaa
Gość
Trzymaj się!Cześć.
Według USG jest pęcherzyk i ciałko żóte, zarodka nie widać ( i teraz pewnie będziemy czekać, czy się pojawi, czy nie). Jestem w 6 tygodniu.
Trzymajcie kochane kciuki. Ja jednak w głębi serca szykuję się na najgorsze. Przepraszam, że psuję Wam swoją historią Wasze radosne oczekiwanie...
maszak
Fanka BB :)
Trzymam kciuki jednak za dobre wieści. Ty za nic nie przepraszaj. Wiem, że będzie Ci ciężko zasnąć, ale postaraj się.Cześć.
angeliskax
Moderator
Nie mam żadnych obciazen Dal mi po prostu, powiedzial ze moga wystawić od tak skierowanie. Nawet przy przyjęciu mnie nie pytali z jakiego powodu robie za darmo. Wiec ch..olera wie od czego to zalezyTak zgadza się ja tez miałam. Za darmo jest w 3 przypadkach- masz skończone 35, masz w poprzedniej ciąży jakaś wade, masz w rodzinie jakieś wady. Jak masz 35 to tez lekarz musi wystawić skierowanie i napisać na nim powód- ukończone 35 lat to nie jest tak ze jak się skończy 35 to nie trzeba nawet skierowania. Lekarz wystawia tez skierowanie jeśli jest podejrzenie ze dziecko może być chore. U mnie było tak ze robiłam prenatalne połówkowe już. I tam wyszło serce. I mój lekarz skierował mnie jeszce raz na prenatalne już właśnie ze wskazań bo akurat jeszcze był czas. A miałam wtedy 30 Lat. Teraz tez będzie chciał kierować z powodu poprzedniej ciazy ale tym razem nie pójdę.
U
użytkownik 210883
Gość
Można zamiast pappy zrobić NiftyTak, tak oczywiście nie pytam o szczegóły. Byłam po prostu ciekawa czy faktycznie test Pappa jest w stanie czemukolwiek zaradzić. Każdy wyrabia sobie opinie na pewne tematy po przeżyciach, które dotknęły jego lub bliskich mu osób. Ja właśnie w bliskim otoczeniu miałam przypadki zupełnie odwrotne. Testy pappa po prostu zrujnowały im okres ciąży zupełnie niepotrzebnie... A też nie każdy chce się poddać amniopunkcji
reklama
M
Myszaaaa
Gość
No to miałaś farta bo ogólnie lekarz nie może tak sobie wystawić skierowania- tak mi tłumaczył bo się potem musza rozliczyć z NFZ. Także tylko sie Cieszyć jak się udałoNie mam żadnych obciazen Dal mi po prostu, powiedzial ze moga wystawić od tak skierowanie. Nawet przy przyjęciu mnie nie pytali z jakiego powodu robie za darmo. Wiec ch..olera wie od czego to zalezy