reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Tak, ale lekarz na nfz moze wystawić tak skierowanie zeby bylo za darmo. Ja miałam robione 2x prenatalne na nfz a nie mam 30 lat.
Tak zgadza się ja tez miałam. Za darmo jest w 3 przypadkach- masz skończone 35, masz w poprzedniej ciąży jakaś wade, masz w rodzinie jakieś wady. Jak masz 35 to tez lekarz musi wystawić skierowanie i napisać na nim powód- ukończone 35 lat :) to nie jest tak ze jak się skończy 35 to nie trzeba nawet skierowania. Lekarz wystawia tez skierowanie jeśli jest podejrzenie ze dziecko może być chore. U mnie było tak ze robiłam prenatalne połówkowe już. I tam wyszło serce. I mój lekarz skierował mnie jeszce raz na prenatalne już właśnie ze wskazań bo akurat jeszcze był czas. A miałam wtedy 30 Lat. Teraz tez będzie chciał kierować z powodu poprzedniej ciazy ale tym razem nie pójdę.

@Ainais i jak tam, coś więcej już wiesz? 🤞
Cześć.
Dostałam duphaston i cyklo.
Na razie krwotok ustał, nasiliły się mdłości.
Rano pewnie dowiem się czegoś więcej.
Według USG jest pęcherzyk i ciałko żóte, zarodka nie widać ( i teraz pewnie będziemy czekać, czy się pojawi, czy nie). Jestem w 6 tygodniu.
Trzymajcie kochane kciuki. Ja jednak w głębi serca szykuję się na najgorsze. Przepraszam, że psuję Wam swoją historią Wasze radosne oczekiwanie...

Cześć.
Według USG jest pęcherzyk i ciałko żóte, zarodka nie widać ( i teraz pewnie będziemy czekać, czy się pojawi, czy nie). Jestem w 6 tygodniu.
Trzymajcie kochane kciuki. Ja jednak w głębi serca szykuję się na najgorsze. Przepraszam, że psuję Wam swoją historią Wasze radosne oczekiwanie...
Trzymaj się!

Cześć.
Trzymam kciuki jednak za dobre wieści. Ty za nic nie przepraszaj. Wiem, że będzie Ci ciężko zasnąć, ale postaraj się.

Tak zgadza się ja tez miałam. Za darmo jest w 3 przypadkach- masz skończone 35, masz w poprzedniej ciąży jakaś wade, masz w rodzinie jakieś wady. Jak masz 35 to tez lekarz musi wystawić skierowanie i napisać na nim powód- ukończone 35 lat :) to nie jest tak ze jak się skończy 35 to nie trzeba nawet skierowania. Lekarz wystawia tez skierowanie jeśli jest podejrzenie ze dziecko może być chore. U mnie było tak ze robiłam prenatalne połówkowe już. I tam wyszło serce. I mój lekarz skierował mnie jeszce raz na prenatalne już właśnie ze wskazań bo akurat jeszcze był czas. A miałam wtedy 30 Lat. Teraz tez będzie chciał kierować z powodu poprzedniej ciazy ale tym razem nie pójdę.
Nie mam żadnych obciazen ;) Dal mi po prostu, powiedzial ze moga wystawić od tak skierowanie. Nawet przy przyjęciu mnie nie pytali z jakiego powodu robie za darmo. Wiec ch..olera wie od czego to zalezy 😁

Tak, tak oczywiście nie pytam o szczegóły. Byłam po prostu ciekawa czy faktycznie test Pappa jest w stanie czemukolwiek zaradzić. Każdy wyrabia sobie opinie na pewne tematy po przeżyciach, które dotknęły jego lub bliskich mu osób. Ja właśnie w bliskim otoczeniu miałam przypadki zupełnie odwrotne. Testy pappa po prostu zrujnowały im okres ciąży zupełnie niepotrzebnie... A też nie każdy chce się poddać amniopunkcji
Można zamiast pappy zrobić Nifty

reklama
Nie mam żadnych obciazen ;) Dal mi po prostu, powiedzial ze moga wystawić od tak skierowanie. Nawet przy przyjęciu mnie nie pytali z jakiego powodu robie za darmo. Wiec ch..olera wie od czego to zalezy 😁
No to miałaś farta bo ogólnie lekarz nie może tak sobie wystawić skierowania- tak mi tłumaczył bo się potem musza rozliczyć z NFZ. Także tylko sie Cieszyć jak się udało :)

Do góry