reklama
modesty
Fanka BB :)
Ja mam wizytę rano ale nie wiem czy będzie USG na niejJa się czujecie dziewczyny? Kto ma dzisiaj wizytę, tak jak ja? Ja kiepsko, i jeszcze spać w nocy nie mogłam, musze zająć czymś głowę bo wizytę mam dopiero 16.30.
Effa89
ch**owo ale stabilnie właśnie zbieram się do pracy, a popołudniu mam fryzjera... nie wiem jak ja tam wysiedzę kilka godzinJa się czujecie dziewczyny? Kto ma dzisiaj wizytę, tak jak ja? Ja kiepsko, i jeszcze spać w nocy nie mogłam, musze zająć czymś głowę bo wizytę mam dopiero 16.30.
Ja wizytuje w środę
Effa89
Ja wiedziałam po 15 tygodniu. Niektórzy lekarze już coś tam widzą na prenatalnych ☺Hej dziewczyny ile wy tu nadajecie nie wiem kiedy to robicie ale nie jestem w stanie tego nadrobić;(
Zaczynam mieć stresa robiłam dużo badań okazało się że mam w siuskach stan zapalny gin przepisał mi lek do wypicia na noc wizytę mam we Wtorek pewnie da mi skierowanie na Prenatalne obawiam się że będzie to wizyta bez usg bo to NFZ a mam mega stres czy wszystko Ok.
Mam z badań na czczo cukrzycę 102
A z nocy rano cukier na glukometrze 80 ja nie wiem jak to możliwe
Dziewczyny mam pytanie co do płci w którym tygodniu poznaliście płeć dziecka ? Chodzi mi o dzieci które już macie oczywiście
Sherlook
Mnie wczoraj złapała okropna biegunka plus takie skurcze w jelitach. Myślałam, że umrę. Jeszcze trochę dziś czuję. Ja ogólnie już od kilku tygodni mam problem z biegunkami, ale wczoraj to był szczyt. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej. Na razie odstawiłam pregnę z żelazem, bo to może być przyczyną.
Effa89
nie wiem jak teraz, ale dwa lata temu wiele przychodni dostało dotacje z funduszy europejskich i można było zrobić dwa pierwsze badania usg i papa za darmo. Ja akurat mam wskazania do refeundacji z NFZ bo po poronieniu robiliśmy badanie genetyczne zarodka i wyszła aberracja chromosomowa.A tak w ogóle to jestem zdania ze prenatalne powinny być refundowane dla każdej kobiety. Tak samo jak i sanco czy nifty- to już oczywiście w drodze dalszej diagnostyki jeśli są jakieś podejrzenia co do wady genetycznej. Nie każda kobietę stać jest na takie badania dodatkowo.
M
Myszaaaa
Gość
ja też teraz mam wskazania ale dla mnie to jest za duży stres i nie zgodzę się tym razem.nie wiem jak teraz, ale dwa lata temu wiele przychodni dostało dotacje z funduszy europejskich i można było zrobić dwa pierwsze badania usg i papa za darmo. Ja akurat mam wskazania do refeundacji z NFZ bo po poronieniu robiliśmy badanie genetyczne zarodka i wyszła aberracja chromosomowa.
PasiastyOgon
Moderator
Tak, zwłaszcza chyba chłopca łatwiej na prenatalnych stwierdzić, dziewczynkę zazwyczaj lekarze potwierdzają późniejJa wiedziałam po 15 tygodniu. Niektórzy lekarze już coś tam widzą na prenatalnych ☺
reklama
M
Myszaaaa
Gość
niby tak, bo z chłopaka dziewczyny już nie będzie