reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

U mnie właśnie w rodzinie był bardzo podobny przypadek, masa lekarzy żeby od razu po porodzie dziecko wziąć na badania i operacje. I szok i niedowierzanie a dziecko zdrowe jak rydz... I to w XXI wieku, taka technologia i jakoś można było się mylić. Dziś szczęśliwe biegające dziecko :-)
Ja tez wiedziałam a niestety nie dotrwałam do operacji po urodzeniu wiec tak na 100 procent tez nie wiadomo. Usg dziś powie wiele ale nawet najlepszy i najdroższy sprzęt nie jest stanie w 100%

reklama
A tak w ogóle to jestem zdania ze prenatalne powinny być refundowane dla każdej kobiety. Tak samo jak i sanco czy nifty- to już oczywiście w drodze dalszej diagnostyki jeśli są jakieś podejrzenia co do wady genetycznej. Nie każda kobietę stać jest na takie badania dodatkowo.

powiem szczerze, ze czuje się tragicznie mam 26 lat, pierwszy syn urodził się w 2016r i przy nim wg nie miałam żadnych objawów, teraz to chyba nadrabiam i umieram. Zgaga, spanko, niechęć do jedzenia, mdłości.. eh trzeba to przeżyć następna wizyta 13.04 🤗
Chyba większość dziewczyn chciałaby mieć te objawy, żeby tylko mieć pewność ze ciąża dobrze się rozwija 🙈

Hej dziewczyny ile wy tu nadajecie nie wiem kiedy to robicie ale nie jestem w stanie tego nadrobić;(
Zaczynam mieć stresa robiłam dużo badań okazało się że mam w siuskach stan zapalny gin przepisał mi lek do wypicia na noc wizytę mam we Wtorek pewnie da mi skierowanie na Prenatalne obawiam się że będzie to wizyta bez usg bo to NFZ a mam mega stres czy wszystko Ok.
Mam z badań na czczo cukrzycę 102
A z nocy rano cukier na glukometrze 80 ja nie wiem jak to możliwe 😖

Dziewczyny mam pytanie co do płci w którym tygodniu poznaliście płeć dziecka ? Chodzi mi o dzieci które już macie oczywiście🙃

Jeśli chodzi o prenatalne to mnie nikt nie przekona do tego by ich nie robić. Ja bym nie dała rady w nieświadomości żyć tyle miesięcy. Zawsze przed badaniami prenatalnymi najważniejsze jest by wybrać dobrego specjalistę. Wiecie teraz w internecie możesz sprawdzić opinię.
Zwłaszcza, że w XXI wieku można zareagować.
W tamtym roku u męża w rodzinie była tragedia przez brak owych prenatalnych. Młodzi rodzice 24 lata... teraz można gdybać, co by było gdyby.

@Jagoda1234 a to po pappa było wskazanie do dalszej diagnostyki? Czy juz na prenatalnych cosik wyszło? Tak wiem, że wiek to dodatkowe obciążenie. Pappa i prenatalne są darmowa po 35 roku życia.
@Marcia 1983 brak objawów ciąży to nic złego. Wiem, że masz stresa, ale myślimy pozytywnie :)
@Lisa&Zuzia badania z krwi raczej są prawidłowe, glukometr jest pewnie zepsuty- czasem się rozlegowywują.
Jeśli chodzi o płec to zależy czy chętne do współpracy ;).
Ostatnio mi już w 14 tyg podali, bo pięknie się pokazywał ;).

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny ile wy tu nadajecie nie wiem kiedy to robicie ale nie jestem w stanie tego nadrobić;(
Zaczynam mieć stresa robiłam dużo badań okazało się że mam w siuskach stan zapalny gin przepisał mi lek do wypicia na noc wizytę mam we Wtorek pewnie da mi skierowanie na Prenatalne obawiam się że będzie to wizyta bez usg bo to NFZ a mam mega stres czy wszystko Ok.

Dziewczyny mam pytanie co do płci w którym tygodniu poznaliście płeć dziecka ? Chodzi mi o dzieci które już macie oczywiście🙃
Hej. Prenatalne to musi być usg bo wtedy lekarz dokładnie z każdej strony mierzy dziecko i sprawdza wszystkie organy :) ja płeć poznałam w 20 tygodniu ciąży. Co do cukrzycy nie wypowiem się bo nie miałam.

Jeśli chodzi o prenatalne to mnie nikt nie przekona do tego by ich nie robić. Ja bym nie dała rady w nieświadomości żyć tyle miesięcy. Zawsze przed badaniami prenatalnymi najważniejsze jest by wybrać dobrego specjalistę. Wiecie teraz w internecie możesz sprawdzić opinię.
Zwłaszcza, że w XXI wieku można zareagować.
W tamtym roku u męża w rodzinie była tragedia przez brak owych prenatalnych. Młodzi rodzice 24 lata... teraz można gdybać, co by było gdyby.

@Jagoda1234 a to po pappa było wskazanie do dalszej diagnostyki? Czy juz na prenatalnych cosik wyszło? Tak wiem, że wiek to dodatkowe obciążenie. Pappa i prenatalne są darmowa po 35 roku życia.
@Marcia 1983 brak objawów ciąży to nic złego. Wiem, że masz stresa, ale myślimy pozytywnie :)
@Lisa&Zuzia badania z krwi raczej są prawidłowe, glukometr jest pewnie zepsuty- czasem się rozlegowywują.
Jeśli chodzi o płec to zależy czy chętne do współpracy ;).
Ostatnio mi już w 14 tyg podali, bo pięknie się pokazywał ;).
Usg było ok. Właśnie te z krwi pappa wyszły % za wysokie. Nie pamiętam ile było tych % ale genetyk i dwóch ginekologów zakręciło mi zrobienie amniopunkcji.

Usg było ok. Właśnie te z krwi pappa wyszły % za wysokie. Nie pamiętam ile było tych % ale genetyk i dwóch ginekologów zakręciło mi zrobienie amniopunkcji.
Ok rozumiem..no bo właśnie ja nawrt wyników nie dostałam ?? A po prenatalnych, miałam fajną kobietę, która wszystko dokładnie pokazywała, że byłam na tyle spokojna, że zapomniałam o tym tescie pappa.

reklama

Ja poznałam płeć w 16 tyg córeczka 🥰 wcześniej obracała się pupcią 😊

Do góry