reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

A skąd wiecie??
U nas w rodzinie od czasów mojej prapraprababci dziewczynki rodzą się tylko w dwie daty i to nie jest ta data😜 I to dotyczy wszystkich moich sióstr, kuzynek, kuzynów, których nawet nie znam. I ja też się w tą datę urodziłam i moja mama i wszystkie siostry i babcie i kuzynki. Ale jest taka malutka szansa, że może geny męża zwyciężą.
Moja mama bardzo chciała pierwszą córkę i celowała i trafiła. Mam jeszcze brata. Ja też się starałam, ale jak jest problem z zajściem w ciążę to potem to już nie ma znaczenia. Żadnego. Czy chłopak czy dziewczynka. Ważne, że po tylu latach się udało. Mogę mieć i armię chłopów.

Ostatnia edycja:
reklama
Jutro idę do laboratorium zrobić badania, mam skierowanie na grupę krwi, morfologię, badania ogólne moczu, cukier na czczo, WR, HIV, TSH, Toxo IgM i IgG i Rubella IgM i IgG. Najbardziej obawiam się, że zwymiotuje po wypiciu tej glukozy, podobno jest obrzydliwa 😂🙈

Jutro idę do laboratorium zrobić badania, mam skierowanie na grupę krwi, morfologię, badania ogólne moczu, cukier na czczo, WR, HIV, TSH, Toxo IgM i IgG i Rubella IgM i IgG. Najbardziej obawiam się, że zwymiotuje po wypiciu tej glukozy, podobno jest obrzydliwa 😂🙈
Ale teraz nie pijesz glukozy. Ja te badania już zrobiłam. To nie krzywa tylko cukier na czczo.

Ja na początku miałam przeczucie, że będzie chłopak, a teraz już sama nie wiem 🤔 26 kwietnia mam badania prenatalne, wtedy to będzie 12 tydzień i 2 dzień. Myślicie, że wtedy lekarz będzie w stanie określić płeć czy za wcześnie? Moja pierwsza ciąża i się nie znam :p
U mnie przy synu na prenatalnych było pięknie widać , że chłopak, ale akurat tak się pokazał w całej okazałości 🙂

No ja myślałam, że lekko pójdzie z glukozą, a czułam się fatalnie jak już cukier doszedł 😨 już stałam nad umywalką pewna że zwymiotuje, ale jakoś się udało.... Znowu dużo moich koleżanek zupełny luzik więc chyba nie ma reguły 🙂

reklama
Do góry