reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Wspolczuje... U mnie najgorzej było tak do 7 tygodnia. Teraz już praktycznie nie mam mdlosci tylko senność, zawroty głowy, czasem duszno. O, a tętno 167 to na dziewczynkę? :p

@maszak wg przelicznika wychodzi 60 z kawałkiem. A w internecie jedne strony podają od 70 normę, inne od 60... ciekawe czy znaczenie miało też to że przed badaniem 3h wstałam i się nameczylam, dziecko, gotowanie zupy, itp.
No wlaśnie jakoś normę znam od 70...dlatego tak napisałam. Ale lekarz wszystko Ci powie :). Ja aż tak się nie znam.

Ja pod gabinetem...ale mam stresss

W ciąży nie wolno się kąpać we wrzątku, bo powoduje skurcze macicy. Ja tak marzę o gorącej kąpieli. Ja się w 40 stopniach kąpałam 😍😍😍
Mi na paczątku słodkie nie wchodziło. Teraz już bez problemu. Ale nie może być bardzo słodkie. Czekolady mlecznej z toffi nie zjem. Ale już pączka z gorzką czekoladą tak. Dziś w nocy jadłam jogurt truskawkowy to miałam orgazm kulinarny!!! Kiedy będą truskawki 😢😢 i pomidory też wcinam, ale takie z targu za 25 zł za kilogram.
I nadal nie mam mdłości 😜 no poranne chwilowe się nie liczą. Tylko ciągły głód!!! Ciągle mogę jeść. Dziś mamy na obiad kalafior z bułeczka to też mój przysmak ostatnimi czasy🙂
Tak, niestety nie można. Ale niedługo będzie ciepło to mniej się będzie chciało wrzątku ;)

Wspolczuje... U mnie najgorzej było tak do 7 tygodnia. Teraz już praktycznie nie mam mdlosci tylko senność, zawroty głowy, czasem duszno. O, a tętno 167 to na dziewczynkę? :p

@maszak wg przelicznika wychodzi 60 z kawałkiem. A w internecie jedne strony podają od 70 normę, inne od 60... ciekawe czy znaczenie miało też to że przed badaniem 3h wstałam i się nameczylam, dziecko, gotowanie zupy, itp.
Według teorii o tętnie takie wyższe jak u Ciebie to dziewczynka ;)

reklama
Co do płci to czuję chłopaka... mąż się cieszy, a mi jakoś tak było wszystko jedno, ale teraz trochę szkoda, że druga dziewczynka by w sumie mogła być... ;)
Ja na początku miałam przeczucie, że będzie chłopak, a teraz już sama nie wiem 🤔 26 kwietnia mam badania prenatalne, wtedy to będzie 12 tydzień i 2 dzień. Myślicie, że wtedy lekarz będzie w stanie określić płeć czy za wcześnie? Moja pierwsza ciąża i się nie znam :p

Do góry