reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Halo. Już po serduszko bije, nie słuchaliśmy, ale biło. 1 cm człowieka data porodu z OM bo isg idealnie się pokryło. Dziś 7 tydzień. O tętno nie spytałam..
Badania mam idealne.. na krzywą nie chciał mi dać bo stwierdził, że 5.3 jest ok. Ale przez to, że miałam wczesniej cukrzycę to wypisał.
@Goodka teraz masz cukier z krwi, jeśli wyjdzie coś nie tak to dopiero dostaniesz skierowanie na krzywą wczesniej. Jeśli ok to dopiero miedzy 20-24 tyg jeśli dobrze pamiętam. Glukoza jest bardzo sładka i ot aż lub tylko tyle. Prawdopodobnie jeśli nie wystawi się idealnie to lekarz się nie podejmie. Ja miałam 12 w 2d i nie chciała zgadywać. 2 tyg później już było widać, że chłopak.
@Sherlook to ciekawe u Ciebie ;). Najwazniejsze by zdrowe było a czy chłopak czy dziewczynka.

Hej, miałam wizytę we wtorek 6+0 wg apki.
Pęcherzyk 10.1 mm co odpowiada 4 tygodniu. Na foto ciałko żółte. Niestety fasolki nie dało się uchwycić bo uciekał obraz, ale widziałam już swoje dziecko 😍😍 serducha jeszcze nie było na USG :( ale wizyta następna za tydzień w czwartek i mam nadzieję że już zabije!

Po wstępnych rozmowach badania prenatalne będziemy mieć w szpitalu na NFZ ze względu na wadę urodzeniową pierworodnego.

Załączniki

• IMG_20220331_164244.jpg
    IMG_20220331_164244.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 64
@maszak - wspaniałe wieści z usg 😍 tak trzymać! :)
@Bakalia. - może owu była później, późno się zagnieździło i dlatego dwa tyg młodsza ciąża 🙂 wspaniałe że widziałaś już bobasa 😍😍

No tak nie wiem czemu wyszło 4 tygodnie, miałam się zapytać ale coś wypadło z głowy.
Owulację praktycznie wiem kiedy była (+/-1dzien) bo ja 9dpo widziałam cień cienia na teście :) a cykle mam 26 dni to tak ciężko żeby owulka aż tak późno przyszła:p

Ja mam wizytę 13 kwietnia i wtedy to będzie 10t3d. Tak się nie mogę doczekać, po miesiącu zobaczę moje maleństwo ❤️❤️❤️ Ciąża naprawdę uczy cierpliwości 🤪
Ja mam 15.04 i to będzie 9 tydzień i 6 dzień. Ja mam wizyty idealnie co 2 tygodnie, ale ja jestem w klinice. Po 10 tygodniu się już przenoszę do zwykłego ginekologa i będę mieć też raz na miesiąc.

Wspolczuje... U mnie najgorzej było tak do 7 tygodnia. Teraz już praktycznie nie mam mdlosci tylko senność, zawroty głowy, czasem duszno. O, a tętno 167 to na dziewczynkę? :p

@maszak wg przelicznika wychodzi 60 z kawałkiem. A w internecie jedne strony podają od 70 normę, inne od 60... ciekawe czy znaczenie miało też to że przed badaniem 3h wstałam i się nameczylam, dziecko, gotowanie zupy, itp.
Przed badaniem glukozy tak samo ważne jest zachowanie przerwy w jedzeniu, jak ograniczenie wysiłku fizycznego.. jeśli tak intensywnie zaczęłaś dzień, to ja bym nie dawała wiary temu wynikowi i powtórzyła.

reklama
Ja też już po wizycie . 9+2 . Tętno 175 . Było widać już zalążki nóżek i rączek . 2.5 cm wielkoludek ♥️ mdłości są aczkolwiek wymiotów brak .spać bym mogła non stop . Czasem przy myciu zębów krwawią dziąsła . Głodna cały czas ale waga stoi od dwóch tygodni ufff ale jak siedzę to guzik musi być rozpięty

Do góry