reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

No właśnie mam identyczne preferencje smakowe, slodkie mnie kręci i codziennie marzę o sushi 😁 kwaśne to w ogóle mnie nie kręci. No i te pryszcze... Mini takie krosteczki ale cała buzia obsypana i tak miałam do końca z córką. Więc dlatego mam nadzieję, że znów córka 😁
Nawet te same rzeczy mnie odrzucają, tłuste jedzenie to na samą myśl mi słabo. Albo jakiś kebab czy pizza to nie zjadłabym tego, blee
Ja odwrotnie! Właśnie pizza, kebab... 😍 Pół biedy że mieszkam na wsi i nie ma tu takich rzeczy pod ręką, bo bym. Tyła ekspresowo 🤣 same takie kwaśne, ostre smaki za mną chodzą. Czasem coś słodkiego mi się zachce ale to pół cukierka zjem i wystarczy, natomiast kanapki z domowym smalcem z mięskiem i ogórkiem kiszonym to dla mnie najlepszy deser 😅

reklama
Mnie tak jak w pierwszej ciąży odrzuciło od pizzy to jeszcze pół roku po porodzie nie mogłam na nią spojrzeć. A jedne perfumy męża to skreślone już na zawsze 😆 więc może tak być, że ten chleb już nie wróci prędko do Twojego domu 😆
Dobrze że tylko ja go lubiłam, nikt nie będzie tęsknił 🤣

Ja odwrotnie! Właśnie pizza, kebab... 😍 Pół biedy że mieszkam na wsi i nie ma tu takich rzeczy pod ręką, bo bym. Tyła ekspresowo 🤣 same takie kwaśne, ostre smaki za mną chodzą. Czasem coś słodkiego mi się zachce ale to pół cukierka zjem i wystarczy, natomiast kanapki z domowym smalcem z mięskiem i ogórkiem kiszonym to dla mnie najlepszy deser 😅
No to zweryfikujemy na prenatalnych czy mamy inną płeć u dzidzi ♥️ chociaż ja z córką poznałam dopiero w 16 tyg 😕

Ja już po wizycie. Sztuka pojedyncza 😁 tętno 115, czyli jakby na chłopaka;) termin 21/22.11. Karta ciąży założona, stos badań do zrobienia i wizyta za następne 2 tygodnie ;)
Dzisiaj rano przy myciu zębów wymioty🤢 z dnia na dzień coraz ciężej pod tym względem...
Wspolczuje... U mnie najgorzej było tak do 7 tygodnia. Teraz już praktycznie nie mam mdlosci tylko senność, zawroty głowy, czasem duszno. O, a tętno 167 to na dziewczynkę? :p

@maszak wg przelicznika wychodzi 60 z kawałkiem. A w internecie jedne strony podają od 70 normę, inne od 60... ciekawe czy znaczenie miało też to że przed badaniem 3h wstałam i się nameczylam, dziecko, gotowanie zupy, itp.

Ja też zawsze we wrzątku, aż łazienka zawsze cała zaparowana 😂
W ciąży nie wolno się kąpać we wrzątku, bo powoduje skurcze macicy. Ja tak marzę o gorącej kąpieli. Ja się w 40 stopniach kąpałam 😍😍😍
Mi na paczątku słodkie nie wchodziło. Teraz już bez problemu. Ale nie może być bardzo słodkie. Czekolady mlecznej z toffi nie zjem. Ale już pączka z gorzką czekoladą tak. Dziś w nocy jadłam jogurt truskawkowy to miałam orgazm kulinarny!!! Kiedy będą truskawki 😢😢 i pomidory też wcinam, ale takie z targu za 25 zł za kilogram.
I nadal nie mam mdłości 😜 no poranne chwilowe się nie liczą. Tylko ciągły głód!!! Ciągle mogę jeść. Dziś mamy na obiad kalafior z bułeczka to też mój przysmak ostatnimi czasy🙂

reklama
Do góry