reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

No właśnie mam identyczne preferencje smakowe, slodkie mnie kręci i codziennie marzę o sushi 😁 kwaśne to w ogóle mnie nie kręci. No i te pryszcze... Mini takie krosteczki ale cała buzia obsypana i tak miałam do końca z córką. Więc dlatego mam nadzieję, że znów córka 😁
Nawet te same rzeczy mnie odrzucają, tłuste jedzenie to na samą myśl mi słabo. Albo jakiś kebab czy pizza to nie zjadłabym tego, blee
Ja odwrotnie! Właśnie pizza, kebab... 😍 Pół biedy że mieszkam na wsi i nie ma tu takich rzeczy pod ręką, bo bym. Tyła ekspresowo 🤣 same takie kwaśne, ostre smaki za mną chodzą. Czasem coś słodkiego mi się zachce ale to pół cukierka zjem i wystarczy, natomiast kanapki z domowym smalcem z mięskiem i ogórkiem kiszonym to dla mnie najlepszy deser 😅

reklama
Mnie tak jak w pierwszej ciąży odrzuciło od pizzy to jeszcze pół roku po porodzie nie mogłam na nią spojrzeć. A jedne perfumy męża to skreślone już na zawsze 😆 więc może tak być, że ten chleb już nie wróci prędko do Twojego domu 😆
Dobrze że tylko ja go lubiłam, nikt nie będzie tęsknił 🤣

Ja odwrotnie! Właśnie pizza, kebab... 😍 Pół biedy że mieszkam na wsi i nie ma tu takich rzeczy pod ręką, bo bym. Tyła ekspresowo 🤣 same takie kwaśne, ostre smaki za mną chodzą. Czasem coś słodkiego mi się zachce ale to pół cukierka zjem i wystarczy, natomiast kanapki z domowym smalcem z mięskiem i ogórkiem kiszonym to dla mnie najlepszy deser 😅
No to zweryfikujemy na prenatalnych czy mamy inną płeć u dzidzi ♥️ chociaż ja z córką poznałam dopiero w 16 tyg 😕

Ja już po wizycie. Sztuka pojedyncza 😁 tętno 115, czyli jakby na chłopaka;) termin 21/22.11. Karta ciąży założona, stos badań do zrobienia i wizyta za następne 2 tygodnie ;)
Dzisiaj rano przy myciu zębów wymioty🤢 z dnia na dzień coraz ciężej pod tym względem...
Wspolczuje... U mnie najgorzej było tak do 7 tygodnia. Teraz już praktycznie nie mam mdlosci tylko senność, zawroty głowy, czasem duszno. O, a tętno 167 to na dziewczynkę? :p

@maszak wg przelicznika wychodzi 60 z kawałkiem. A w internecie jedne strony podają od 70 normę, inne od 60... ciekawe czy znaczenie miało też to że przed badaniem 3h wstałam i się nameczylam, dziecko, gotowanie zupy, itp.

Ja też zawsze we wrzątku, aż łazienka zawsze cała zaparowana 😂
W ciąży nie wolno się kąpać we wrzątku, bo powoduje skurcze macicy. Ja tak marzę o gorącej kąpieli. Ja się w 40 stopniach kąpałam 😍😍😍
Mi na paczątku słodkie nie wchodziło. Teraz już bez problemu. Ale nie może być bardzo słodkie. Czekolady mlecznej z toffi nie zjem. Ale już pączka z gorzką czekoladą tak. Dziś w nocy jadłam jogurt truskawkowy to miałam orgazm kulinarny!!! Kiedy będą truskawki 😢😢 i pomidory też wcinam, ale takie z targu za 25 zł za kilogram.
I nadal nie mam mdłości 😜 no poranne chwilowe się nie liczą. Tylko ciągły głód!!! Ciągle mogę jeść. Dziś mamy na obiad kalafior z bułeczka to też mój przysmak ostatnimi czasy🙂

reklama
Do góry