reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Ja piję kawę, nie dałabym rady bez 🙄, chyba bym siedziała jak zombie w pracy ...🙃
Ja też piję... bo nie dałabym rady bez niej, zasypiam.na siedząco. Wczoraj jechałam po core na balet o 19 i ziewałam całą drogę. Jak wróciłam dobrze, ze gadalysmy bo bym zasnęła. Połozyłam młodego i miałam skończyć lalki i co nic nie zrobiłam 😱. Gdzie moje siły 🙉

Oj biedaku. A to starszy szuka cyca? Oj znam to wspinanie się ... mój też jest wszędzie. Zdejmuje , mowie nie to się łobuz śmieje, bierze krzesełko dosuwa do mebli i już jest na nich 🙈. A jesli chodzi o cycka to mój w grudniu odstawiony, a od 2 tygodni grzebie mi w piersiach, a mnie tak to boli :/.
No juz prawie roczek ma, zjada wszystko pięknie ale cycuch rządzi 🙃. W nocy mam pierdylion pobudek na cycucha. Jak daję mu smoczek to tak ciska nim z nerwów, że czasem śmieje się z niego. Także ja jestem jak zombie, ciąża plus taki mały ssak to wyzwanie 🙂. A trzylatek niespokojna dusza, jest bardzo aktywnym dzieckiem także jest co robić i póki co nie rozmyślam jak to będzie w listopadzie 🙈🙈🙈

@FiMi jest szansa na dziewczynkę, jeśli czujesz się inaczej i masz duże mdłości. Ja tak miałam w ciąży z córką - mdlilo mnie maksymalnie. W ciąży z synem były mdłości, ale nie aż takie. Teraz tez mam mniejsze, choć wczorajszy dzień był ciężki - zmeczenie mnie dopadło takie, ze dzień był zupełnie bezproduktywny. Dziś mam więcej energii, wiec nadrabiam obowiązki.
Także ja czuje ze u mnie chyba chłopiec będzie. Chociaż są takie babeczki, które w każdej ciąży czuja się inaczej, albo tak samo a maja dzieci rożnej płci. Wiec nie ma co chyba wróżyć z fusów😉

No juz prawie roczek ma, zjada wszystko pięknie ale cycuch rządzi 🙃. W nocy mam pierdylion pobudek na cycucha. Jak daję mu smoczek to tak ciska nim z nerwów, że czasem śmieje się z niego. Także ja jestem jak zombie, ciąża plus taki mały ssak to wyzwanie 🙂. A trzylatek niespokojna dusza, jest bardzo aktywnym dzieckiem także jest co robić i póki co nie rozmyślam jak to będzie w listopadzie 🙈🙈🙈

Podziwiam Was mamusie dzieciaków z mała różnica wieku. Z jednej strony super bo będą się razem bawić a z drugiej nie jest to łatwy czas dla mamy. Pamietam ze przy córci nie spałam 1,5 roku. Jest to wyzwanie. A będąc w ciąży ten wypoczynek jest jednak ważny, żeby jakoś funkcjonować. Podobno w ciąży smak mleka się zmienia wiec niewykluczone, ze Twój synek wkrótce sam zrezygnuje, a Ty trochę odetchniesz w nocy.

O widzę, że jest tu nas troszkę z trzecim baby w brzuszku 😁
Ja z synkami mdłości okropne i smak na słodkie potrawy, w drugiej cukrzyca ciazowa skutecznie wybiła mi te pomysły i zakończyłam tylko z 8kg do przodu 🙃

Podziwiam Was mamusie dzieciaków z mała różnica wieku. Z jednej strony super bo będą się razem bawić a z drugiej nie jest to łatwy czas dla mamy. Pamietam ze przy córci nie spałam 1,5 roku. Jest to wyzwanie. A będąc w ciąży ten wypoczynek jest jednak ważny, żeby jakoś funkcjonować. Podobno w ciąży smak mleka się zmienia wiec niewykluczone, ze Twój synek wkrótce sam zrezygnuje, a Ty trochę odetchniesz w nocy.
U mnie ani jeden ani drugi nie dali przespać mi nocy, więc od 3 lat nie przespałam jeszcze nocy 😂. Teraz młodszy spi i zamiast ogarnąć dom to siedzę z telefonem, bo nie mam mocy przerobowej 😏

Powiem szczerze, że ja obecnie i w poprzedniej ciąży odstawiłam kawę od razu. Herbaty też nie pije, nie był to dla mnie jakiś duży problem bo zazwyczaj piłam jedną kawkę dziennie

serio dajecie radę? Ja kawoszem nie jestem ale jedną z mlekiem zawsze piłam, ale odrzuciło mnie odpoczątku. Mąż wczoraj poprosił żebym mu zrobiła to jak się zmieliła w ekspresie to od samego zapachu mnie szarpało 🙈 piłam herbatę, ale też jest odstawiłam, bo już jakiś palpitacji serca wczoraj dostałam po trzeciej 🙉🤣 masakra jakaś 🤣 dzisiaj już do wrzątku wlałam sobie trochę soku i tyle było picia mojego. Muszę sobie kupić jakaś herbatę ziołową chyba

Polecam rooibos. Ja się na te herbatę przestawiłam i jest ok. Z tego co czytałam to jest to tez najlepsza herbata dla kobiet w ciąży.
Natomiast kawkę pije bez problemu jedną rano. Taka na mleku kokosowym albo bez laktozy.

reklama
O widzę, że jest tu nas troszkę z trzecim baby w brzuszku 😁
Ja z synkami mdłości okropne i smak na słodkie potrawy, w drugiej cukrzyca ciazowa skutecznie wybiła mi te pomysły i zakończyłam tylko z 8kg do przodu 🙃

No właśnie dużo jest tu mam w wątku które oczekują 3 lub nawet kolejnego bobasa. Przyznam ze u mnie ekscytacja miesza się z jakimś takim przerażeniem, jak ja poradzę sobie z trojka dzieci. Fakt ze syn ma 8 lat wiec jest już dzieckiem szkolnym i samodzielnym. Córka ma teraz 2 lata i 8 miesięcy. Chodzi już do przedszkola. Ale mimo wszystko, jakiś tam jest stres, jak sobie to życie zorganizować na nowo. Mam nadzieje, ze nie jestem jakaś odosobniona z tymi emocjami i ze to normalne ze czasem się tym martwie🤔

Do góry