Hejka ale jednaj sporo lekarzy woli dmuchać na zimne i nie używać dopplera już gdzieś k tym wspominałam w tym wątku . Czasem lepiej się powstrzymać niż faktycznie uszkodzić . Ja tez nie słyszałam serduszko tylko widziałam pulsowanie a parametry sprawdza się taką specjalna opcja w usg motion coś tamJa czytałam że lekarze są podzieleni co do tego słuchania serca na początku, a chodzi o drgania. No ale ile w tym prawdy to nie wiem, podobno jak pisała @Goodka - nie ma na to badań. Jedni słuchają, inni nie
reklama
Animowana
Fanka BB :)
Te normy obowiązują jak nje jesteś w ciąży. To i tak podnieśli, 2 lata temu glukoza na czczo była do 90. I powyzej tej wartości już była cukrzyca ciążowa
2 lata temu też była 92, normy zostały ustalone w 2014
Justyna3210
Dziękuję za trzymanie kciukow, ale póki nie zbudujemy domu to siedzimy sobie na głowie, n ok e ma on opcji żeby się nie wtrącała, mieszkam z nią juz osiem lat niestety to się nie czaruje ale jutro przyjeżdża geodeta do wymierzenia działki i już coraz bliżej własnego kątaHej dziewczyny. Witam nowe mamusie .
Moje wyniki wszystkie niereaktywne, coombs ujemny , morfologia piękna, mocz git. Jedynie cukier delikatnie przekroczony, więc pewnie tez krzywa cukrowa wczesniej będę mieć.
Ja pewnie pappa będę robić, jednak mój gin mówi, że to badanie jest niemiarodajne i duzo stresu u mam wprowadza.
@Marzena06 nic strasznego z tą glukozą tylko tyle, że to słodkie. W diagno... dają cytrynową i o wiele smaczniejsza niz ta zwykła.. jedyny minus tej glukozy to tylko to ze to ciepłe . A tak jak dziewczyny mówią dasz radę. Książka do czytania i sobie leżysz w przychodni 2 godziny. Jaki miałas cukier naczczo bo domyślam się, że normy przekroczyłaś stąd już krzywa cukrowa.
@PasiastyOgon wiem, że Ci przykro, ale nic nie poradzisz na reakcje innych. A najważniejsze jest to, że Wy się cieszycie .
@Novemberry kciuki zacisnięte. Omg jak tyle schudłaś to możesz jeść jeśli głodna jesteś.
@Justyna3210 trzymam kciuki by tesciowa po porodzie Ci się nie wtrącała, bo nie ma nic gorszego jak babcie/cocie dobra rada. Dlatego u mnie odwiedziny były późno. Nie nastawiaj się, że depresja wróci.
Goodka
Moderator
To mnie zmartwiłyście, mam nadzieje, że mimo tego jest wszystko OkHejka ale jednaj sporo lekarzy woli dmuchać na zimne i nie używać dopplera już gdzieś k tym wspominałam w tym wątku . Czasem lepiej się powstrzymać niż faktycznie uszkodzić . Ja tez nie słyszałam serduszko tylko widziałam pulsowanie a parametry sprawdza się taką specjalna opcja w usg motion coś tam
Co ma nie być skoro wcześniej wszystkie ciąże były obsluchiwane to ryzyko jest pewnie promilowych . Ale nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie robił badań na ciężarnych ale powstała jakaś korelacja pewnie u lekarzy i wola tego nie robićTo mnie zmartwiłyście, mam nadzieje, że mimo tego jest wszystko Ok
Nie wiem jak sanco ale nifty pro dodatkowo z badaniem daje umowę ubezpieczeniowa . Jeśli ich wynik będzie negatywny i będzie wykluczał wadę , a urodzisz dziecko z wada to musza Ci wypłacić odszkodowanie. Wiem pocieszenie małe ale 200 tysi piechota nie chodzi w razie dziecka niepełnosprawnego W przypadku gdy potwierdza wadę a urodzisz zdrowe to zwracają kasę za badanie .A jaka jest różnica między nifty pro a sanco?
Zaleta jest tez poznanie płci od razu
A jesteś pewna ze lekarzowi nie chodziło tylko o usg prenatalne - to z kością nosowa, udowa i przeziornoscia karkowa ? Bo na to usg tez się mówi genetyczneTo moja pierwsza ciąża i nie wiem dokładnie jak wyglądają takie badania prenatalne, ale u mnie w cenniku jest napisane, ze to obejmuje USG prenatalne + test podwójny + ocena ryzyka
Rozumiem Cie bardzo dobrze. Tez mieszkałam z tesciowa. Od 3 lat u siebie w domu. I teraz dopiero nam się super żyje, nie ma nic lepszego jak mieszkać samemu. Życzę szybkiej i pezproblemowej budowy domkuDziękuję za trzymanie kciukow, ale póki nie zbudujemy domu to siedzimy sobie na głowie, n ok e ma on opcji żeby się nie wtrącała, mieszkam z nią juz osiem lat niestety to się nie czaruje ale jutro przyjeżdża geodeta do wymierzenia działki i już coraz bliżej własnego kąta
maszak
Niestety po krzywej cukrowej jesli jeden wynik jest powyżej normy od razu dają Ci książeczkę cukrzycaJeszcze nie cukrzyca stwierdzona ale skierowanie do poradni diabetologicznej i tam się jest pod opieka diabetologa . I on ocenia na podstawie wyników co i jak dalej . Najcześciej zaleca dietę z niskim IG i sprawdzanie cukrów glukometrem. Jeśli długo wyniki masz w normie to może nie wydać zaświadczenia o cukrzycy.
reklama
Mam nadzieję że mnie to ominieNiestety po krzywej cukrowej jesli jeden wynik jest powyżej normy od razu dają Ci książeczkę cukrzyca