reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Hej dziewczyny a macie bóle jajników ? Przez ostatnie dwa tygodnie czuje pobolewanie , dziś już trochę silniejsze ( nawet jak kichnęłam to poczułam nagły ból po bokach ;)) to moja druga ciąża i jakoś tak bardziej WsYstko teraz odczuwam. Robiłam narazie tylko betę , wizytę mam za tydzień chciałam poczekać żeby było już coś widać ( z OM , owu i ❤️ Wychodziło równo po dwóch tygodniach wiec to będzie 6+3 mam nadzieje że będzie już coś widać…)
Tak ja przy drugiej ciąży miałam też takie bóle po bokach i podobno to więzadła. Czułam właśnie orzy kichaniu, kaszlnięciu, gwałtowniejszym wstaniu itd.

reklama
Wydaje mi się ze w miejscach jajników ale czy to można być w pewnym na 100%. Podobny ból tylko jednostronny czuje przy każdej owulacji dlatego tak to opisuje. Już dziś zaczęłam świrować ze może ciąża pozamaciczna [emoji43]‍[emoji94]
Też to przeżywałam. Okropne kłucie dokładnie w miejscu prawego jajnika. Całą noc nie spałam. W pracy nadal to samo. I jak wstawałam to tak jakbym miała kolkę się czułam. Na szczęście na usg maluch w macicy. Jak byłam na 1 usg od razu na wejściu powiedziałam, że pozamaciczna[emoji28] A okazało się, że jest dobrze.

Hej dziewczyny a macie bóle jajników ? Przez ostatnie dwa tygodnie czuje pobolewanie , dziś już trochę silniejsze ( nawet jak kichnęłam to poczułam nagły ból po bokach ;)) to moja druga ciąża i jakoś tak bardziej WsYstko teraz odczuwam. Robiłam narazie tylko betę , wizytę mam za tydzień chciałam poczekać żeby było już coś widać ( z OM , owu i ❤️ Wychodziło równo po dwóch tygodniach wiec to będzie 6+3 mam nadzieje że będzie już coś widać…
Mnie też kilka razy tak zabolało nagle, przy kichnięciu właśnie albo przy jakimś nagłym ruchu, mam nadzieję że to nic groźnego 😉

Ja też już po wizycie. Ale się bałam 😄 normalnie czułam jak mi serce wali podczas usg. Ciąża młodsza o tydzień niż wynika z om. Czyli 7 tydzień. Zarodek 4 mm. I serduszko takie tyci migające. Pierwszy raz będę robić tyle badań, łącznie z nerkami i wątroba🙄. Mam też skierowanie na prenatalne, mam się zapisać na 13 tydzień.

Ja też już po wizycie. Ale się bałam [emoji1] normalnie czułam jak mi serce wali podczas usg. Ciąża młodsza o tydzień niż wynika z om. Czyli 7 tydzień. Zarodek 4 mm. I serduszko takie tyci migające. Pierwszy raz będę robić tyle badań, łącznie z nerkami i wątroba[emoji849]. Mam też skierowanie na prenatalne, mam się zapisać na 13 tydzień.
Ja wczoraj już wszystkie zrobiłam, ale wątroby i nerek mi nie kazali badać. Morfologia moim zdaniem kiepska. Limfocyty dużo poniżej normy, neutrocyty dużo za dużo. Myślałam kiszka. Ale dziś miałam badania okresowe do pracy to wzięłam wyniki i lekarka mówiła że wyniki super i widać, że ciążowe [emoji1787][emoji1787] i tłumaczyła czemu takie są.

Ja wczoraj już wszystkie zrobiłam, ale wątroby i nerek mi nie kazali badać. Morfologia moim zdaniem kiepska. Limfocyty dużo poniżej normy, neutrocyty dużo za dużo. Myślałam kiszka. Ale dziś miałam badania okresowe do pracy to wzięłam wyniki i lekarka mówiła że wyniki super i widać, że ciążowe [emoji1787][emoji1787] i tłumaczyła czemu takie są.

Ja tez nie mam zleconych wątrobowych i nerek. I fakt - morfologia w ciąży wyglada trochę inaczej od standardowej. Myśle ze ginekolog na wizycie tez Cię uspokoi

reklama
Ja też już po wizycie. Ale się bałam 😄 normalnie czułam jak mi serce wali podczas usg. Ciąża młodsza o tydzień niż wynika z om. Czyli 7 tydzień. Zarodek 4 mm. I serduszko takie tyci migające. Pierwszy raz będę robić tyle badań, łącznie z nerkami i wątroba🙄. Mam też skierowanie na prenatalne, mam się zapisać na 13 tydzień.

Przypomnij, u Ciebie to pierwsza ciąża, tak?

Do góry