reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Hej dziewczyny a macie bóle jajników ? Przez ostatnie dwa tygodnie czuje pobolewanie , dziś już trochę silniejsze ( nawet jak kichnęłam to poczułam nagły ból po bokach ;)) to moja druga ciąża i jakoś tak bardziej WsYstko teraz odczuwam. Robiłam narazie tylko betę , wizytę mam za tydzień chciałam poczekać żeby było już coś widać ( z OM , owu i ❤️ Wychodziło równo po dwóch tygodniach wiec to będzie 6+3 mam nadzieje że będzie już coś widać…)
Tak ja przy drugiej ciąży miałam też takie bóle po bokach i podobno to więzadła. Czułam właśnie orzy kichaniu, kaszlnięciu, gwałtowniejszym wstaniu itd.

reklama
Wydaje mi się ze w miejscach jajników ale czy to można być w pewnym na 100%. Podobny ból tylko jednostronny czuje przy każdej owulacji dlatego tak to opisuje. Już dziś zaczęłam świrować ze może ciąża pozamaciczna [emoji43]‍[emoji94]
Też to przeżywałam. Okropne kłucie dokładnie w miejscu prawego jajnika. Całą noc nie spałam. W pracy nadal to samo. I jak wstawałam to tak jakbym miała kolkę się czułam. Na szczęście na usg maluch w macicy. Jak byłam na 1 usg od razu na wejściu powiedziałam, że pozamaciczna[emoji28] A okazało się, że jest dobrze.

Hej dziewczyny a macie bóle jajników ? Przez ostatnie dwa tygodnie czuje pobolewanie , dziś już trochę silniejsze ( nawet jak kichnęłam to poczułam nagły ból po bokach ;)) to moja druga ciąża i jakoś tak bardziej WsYstko teraz odczuwam. Robiłam narazie tylko betę , wizytę mam za tydzień chciałam poczekać żeby było już coś widać ( z OM , owu i ❤️ Wychodziło równo po dwóch tygodniach wiec to będzie 6+3 mam nadzieje że będzie już coś widać…
Mnie też kilka razy tak zabolało nagle, przy kichnięciu właśnie albo przy jakimś nagłym ruchu, mam nadzieję że to nic groźnego 😉

Ja też już po wizycie. Ale się bałam 😄 normalnie czułam jak mi serce wali podczas usg. Ciąża młodsza o tydzień niż wynika z om. Czyli 7 tydzień. Zarodek 4 mm. I serduszko takie tyci migające. Pierwszy raz będę robić tyle badań, łącznie z nerkami i wątroba🙄. Mam też skierowanie na prenatalne, mam się zapisać na 13 tydzień.

Ja też już po wizycie. Ale się bałam [emoji1] normalnie czułam jak mi serce wali podczas usg. Ciąża młodsza o tydzień niż wynika z om. Czyli 7 tydzień. Zarodek 4 mm. I serduszko takie tyci migające. Pierwszy raz będę robić tyle badań, łącznie z nerkami i wątroba[emoji849]. Mam też skierowanie na prenatalne, mam się zapisać na 13 tydzień.
Ja wczoraj już wszystkie zrobiłam, ale wątroby i nerek mi nie kazali badać. Morfologia moim zdaniem kiepska. Limfocyty dużo poniżej normy, neutrocyty dużo za dużo. Myślałam kiszka. Ale dziś miałam badania okresowe do pracy to wzięłam wyniki i lekarka mówiła że wyniki super i widać, że ciążowe [emoji1787][emoji1787] i tłumaczyła czemu takie są.

Ja wczoraj już wszystkie zrobiłam, ale wątroby i nerek mi nie kazali badać. Morfologia moim zdaniem kiepska. Limfocyty dużo poniżej normy, neutrocyty dużo za dużo. Myślałam kiszka. Ale dziś miałam badania okresowe do pracy to wzięłam wyniki i lekarka mówiła że wyniki super i widać, że ciążowe [emoji1787][emoji1787] i tłumaczyła czemu takie są.

Ja tez nie mam zleconych wątrobowych i nerek. I fakt - morfologia w ciąży wyglada trochę inaczej od standardowej. Myśle ze ginekolog na wizycie tez Cię uspokoi

reklama
Ja też już po wizycie. Ale się bałam 😄 normalnie czułam jak mi serce wali podczas usg. Ciąża młodsza o tydzień niż wynika z om. Czyli 7 tydzień. Zarodek 4 mm. I serduszko takie tyci migające. Pierwszy raz będę robić tyle badań, łącznie z nerkami i wątroba🙄. Mam też skierowanie na prenatalne, mam się zapisać na 13 tydzień.

Przypomnij, u Ciebie to pierwsza ciąża, tak?

Do góry