PasiastyOgon
Moderator
Mi lekarka z luxmedu, ale pani w aptece poleciła inne ze względu na małą ilość składników w tych PueriaCzy którejś z Was lekarz polecił witaminy PUERIA UNO?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mi lekarka z luxmedu, ale pani w aptece poleciła inne ze względu na małą ilość składników w tych PueriaCzy którejś z Was lekarz polecił witaminy PUERIA UNO?
Pewnie wszystkie to mamy, ja tez straciłam późna ciąże, ale jaki masz realnie wpływ Staraj się myśleć pozytywnie i otaczać się ludźmi, którzy myślą tak samo dobrze . Dużo dzieje się w głowie nie martw się na zapas każdy przypadek jest inny bez sensu przyrównywaćDziewczyna od kilku tygodni mam jeszcze takie obawy... Moja przyjaciółka straciła dziecko w ósmym tygodniu ciąży serduszko przestało bić.... Ja mimo że pierwszą ciążę do nosiłam i wszystko było z nią okej teraz ciągle myślę o tym aby serduszko na pewno nie przestanie bić, że jeszcze ciągnie się od ponad dwóch tygodni infekcja, która przestaje i ponownie się pojawia ....
No tylko 5+4 to jednak prawie tydzień więcej niż 5+0, a poziom bety raczej o rozwoju nie decyduje, co potwierdzają ogromne widełki w normachJa 14 marca miałam 5t4d betę 6088 a 15 marca serce biło na usg … wiec może zmień lekarza na jakiegoś pozytywnego … a nie straszącego dupka
Zatoki i przez to kaszel ...bądź dobrej myśli, musi być dobrze. Mąż na mnie nakrzyczał rano bo się rozpłakałam, że się martwię. Kazał się wziąść w garść i nawet nie myśleć o złych rzeczach. Pewnie ma rację. A jaką masz infekcję? Ja dlatego wolę wziąść te leki żeby mi się ta gorączką nie ciągnęła bo czytałam, że czasem leki są mniej inwazyje od temperatury..
Ja mam tak samo[emoji33] nie cieszę się tą ciąża w ogóle. Ja nawet nie wiem ile to serduszko biło tylko mi doktor na usg pokazał takie pikające kropki. A że to moja pierwsza ciąża to nie wiedziałam, że ono ma jakieś parametry[emoji15] Ja nie wiem nic. Już się martwię co będzie jak pójdę w następną środę i nie będzie biło.Dziewczyna od kilku tygodni mam jeszcze takie obawy... Moja przyjaciółka straciła dziecko w ósmym tygodniu ciąży serduszko przestało bić.... Ja mimo że pierwszą ciążę do nosiłam i wszystko było z nią okej teraz ciągle myślę o tym aby serduszko na pewno nie przestanie bić, że jeszcze ciągnie się od ponad dwóch tygodni infekcja, która przestaje i ponownie się pojawia ....
Jednak trochę decyduje … bo pewnie etapy właśnie identyfikuje się po poziomie bety i miałam na myśli ze na dobrym sprzęcie przy niższej becie już zarodek był u mnie w celu pocieszenia nie nastraszniejsza … Fakt u Ciebie mogło dojść później do zagnieżdżania stad mniej rozwinięty zarodek . Ale lekarz który mówi na początku do pacjentki nie wiadomo czy się utrzyma dla mnie jest dupkiem i oby takich jak najmniej sorry To absolutnie nie Twoja wina ze chciałaś sprawdzić . Oby było lepiejNo tylko 5+4 to jednak prawie tydzień więcej niż 5+0, a poziom bety raczej o rozwoju nie decyduje, co potwierdzają ogromne widełki w normach
Wg norm rozwoju ciałko żółte może pojawić się nawet do 5+5 (a przeważnie pojawia się w okolicach 5+0 - 5+2) więc niekoniecznie u mnie to ciałko musiało być. Sama trochę jestem sobie winna, bo jednak poszłam na wizytę dość wcześnie o to jeszcze na NFZ, a tam wiadomo ze cudów ze sprzętem nie ma
Tak, ja miałam takie bóle po bokach, teraz już trochę rzadziej. Jestem w 7t2dHej dziewczyny a macie bóle jajników ? Przez ostatnie dwa tygodnie czuje pobolewanie , dziś już trochę silniejsze ( nawet jak kichnęłam to poczułam nagły ból po bokach ) to moja druga ciąża i jakoś tak bardziej WsYstko teraz odczuwam. Robiłam narazie tylko betę , wizytę mam za tydzień chciałam poczekać żeby było już coś widać ( z OM , owu i Wychodziło równo po dwóch tygodniach wiec to będzie 6+3 mam nadzieje że będzie już coś widać…)
Jesteś pewna ze jajniki a nie wiązadła macicy które się rozciągają ?Hej dziewczyny a macie bóle jajników ? Przez ostatnie dwa tygodnie czuje pobolewanie , dziś już trochę silniejsze ( nawet jak kichnęłam to poczułam nagły ból po bokach ) to moja druga ciąża i jakoś tak bardziej WsYstko teraz odczuwam. Robiłam narazie tylko betę , wizytę mam za tydzień chciałam poczekać żeby było już coś widać ( z OM , owu i Wychodziło równo po dwóch tygodniach wiec to będzie 6+3 mam nadzieje że będzie już coś widać…)
Wydaje mi się ze w miejscach jajników ale czy to można być w pewnym na 100%. Podobny ból tylko jednostronny czuje przy każdej owulacji dlatego tak to opisuje. Już dziś zaczęłam świrować ze może ciąża pozamacicznaJesteś pewna ze jajniki a nie wiązadła macicy które się rozciągają ?