reklama
MPAnia
Fanka BB :)
No u mnie to trwało prawie rok,ale to też za sprawą prolaktynyJa myślałam, że pewnie będę miała problem z zajściem w ciążę, bo tak się naczytałam w internecie na ten temat. A tutaj niespodzianka, za pierwszym razem
modesty
Ja tez. Liczę na serduszkoJa mam wizytę 28 marca i już doczekać się nie mogę
Aleksandretta
Moderator
Nie było przypadków bliźniaków u nas. Ja jestem przestraszona, mąż nowi że będzie dobrze i damy radę. Lekarka powiedziała że na tym etapie nie wie czy ten drugi pęcherzyk się rozwinie i będą bliźniaki, czy się wchłonie. 4 kwietnia się dowiem. U mnie 4t5d.
Cokolwiek się nie wydarzy, to na pewno dacie radę. Człowiek to taka istota, która łatwo się przystosowuje do nowych okoliczności, nawet jeśli są bardzo trudne i niespodziewane. Nie martw się na zapas. Zobaczysz 4 kwietnia jak sytuacja i jeśli to faktycznie bliźniaki to jest sporo czasu żeby sie do tego przygotować i ulozyc sobie wszystko w głowie.
Kaasiek_96
Dziewczyny muszę, bo się uduszę
Beta z 15.03 (wg OM 5+0) 7 608 - a lekarz mnie wtedy nastraszył, że nic poza mini pęcherzykiem ciążowym nie widzi i ciąża na pewno młosza, albo się niw utrzyma
Beta z dziś (wg OM 6+0) 64 325
Jestem w szoku, że beta jest tak wysoka, tak wcześnie
W czwartek mam wizytę u lekarza i jak teraz mo powie, że nic nie widzi, to go zmieniam, bo to będzie aż niemożliwe
Beta z 15.03 (wg OM 5+0) 7 608 - a lekarz mnie wtedy nastraszył, że nic poza mini pęcherzykiem ciążowym nie widzi i ciąża na pewno młosza, albo się niw utrzyma
W czwartek mam wizytę u lekarza i jak teraz mo powie, że nic nie widzi, to go zmieniam, bo to będzie aż niemożliwe
Aleksandretta
Moderator
Pisałam do ginekologa. Kazał brać apap 4x2 i antybiotyk Zinaxx. Mam obawy, ale chyba wie co robi. Dzisiaj 6.3tc. Glowa mnie nie przestaje boleć od wczoraj. Temperatura ciągle 38.5/39.5. Nie mam siły wstać z łóżka.. pierwszy raz mi się zdążyła choroba w ciąży. Dziewczyny, któraś z Was brała antybiotyk na tak wczesnym etapie? Albo miała gorączkę?
A czemu dostałaś antybiotyk? Masz anginę? Jeśli to angina paciorkowcowa to na pewno lepiej wziąć antybiotyk niż nie brać. Antybiotyki bezpieczne w ciąży to np. rovamycine, amoksycylina oraz cefalosporyny (chyba ten Zinnat o którym piszesz ma ten składnik). Skoro ginekolog Ci zapisał to chyba wie co robi.
Ja 14 marca miałam 5t4d betę 6088 a 15 marca serce biło na usg … wiec może zmień lekarza na jakiegoś pozytywnego … a nie straszącego dupkaDziewczyny muszę, bo się uduszę
A może zrób test na covid ... Tak dla pewnościPisałam do ginekologa. Kazał brać apap 4x2 i antybiotyk Zinaxx. Mam obawy, ale chyba wie co robi. Dzisiaj 6.3tc. Glowa mnie nie przestaje boleć od wczoraj. Temperatura ciągle 38.5/39.5. Nie mam siły wstać z łóżka.. pierwszy raz mi się zdążyła choroba w ciąży. Dziewczyny, któraś z Was brała antybiotyk na tak wczesnym etapie? Albo miała gorączkę?
PasiastyOgon
Moderator
reklama
Dziewczyna od kilku tygodni mam jeszcze takie obawy... Moja przyjaciółka straciła dziecko w ósmym tygodniu ciąży serduszko przestało bić.... Ja mimo że pierwszą ciążę do nosiłam i wszystko było z nią okej teraz ciągle myślę o tym aby serduszko na pewno nie przestanie bić, że jeszcze ciągnie się od ponad dwóch tygodni infekcja, która przestaje i ponownie się pojawia ....