reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Ostatnio zaczęłam się zastanawiać jak zareaguję gdy córka zechce mieć tatuaż 🤔 w wieku przed 18tką

Muszę o tym pogadać z mężem. On ma właściwe wg mnie podejście do wielu spraw i pewnie lepiej by zareagował 😅z tym że jak teraz go o to spytam to pewnie stwierdzi, że nie mam ciekawszych problemów w głowie 😂

reklama
No właśnie, dlaczego to tak długo trwa? Może o nas zapomniano?

Przyznaję, że wiedzę o korpo czerpię z każdego innego źródła niż własne doświadczenie. Nigdy nie pracowałam w korpo.
Odezwę się może jutro i podpytam. Gorzej, że chyba obecne wpisy zostaną, nie wiem.

Ostatnio zaczęłam się zastanawiać jak zareaguję gdy córka zechce mieć tatuaż 🤔 w wieku przed 18tką
No chyba z nią porozmawiasz, żeby się porządnie zastanowiła.
A potem jej doradzisz, żeby wybrała wzór i poczekała minimum pół roku. Jak nadal będzie się jej podobał, to wtedy będziecie myśleć. I jeszcze zapytacie o zdanie twojego męża. Tatuaż to jest poważna sprawa. Owszem, można go usunąć, ale to trwa, boli i nie zawsze się udaje.

No chyba z nią porozmawiasz, żeby się porządnie zastanowiła.
A potem jej doradzisz, żeby wybrała wzór i poczekała minimum pół roku. Jak nadal będzie się jej podobał, to wtedy będziecie myśleć. I jeszcze zapytacie o zdanie twojego męża. Tatuaż to jest poważna sprawa. Owszem, można go usunąć, ale to trwa, boli i nie zawsze się udaje.
Pewnie tak, ale boję się że pierwsza reakcja będzie słaba. Bo ja niby jestem liberał, ale mam jakieś dziwne zapędy. Np nie wyobrażam sobie pewnych rzeczy u niej, a sama w jej wieku kurde co...

Muszę o tym pogadać z mężem. On ma właściwe wg mnie podejście do wielu spraw i pewnie lepiej by zareagował 😅z tym że jak teraz go o to spytam to pewnie stwierdzi, że nie mam ciekawszych problemów w głowie 😂
O, to mój też taki jest. Ma lepiej ukształtowany kręgosłup moralny i wyrobione zdanie na wiele tematów, plus nie zawaha się bronić swojego zdania w sposób irytująco skuteczny oraz uprzejmy 🤣

U nas sprawa jest jasna. Żadnych tatuaży. I nie ze do 18. Póki ja daje kasę, to za tą kasę tatuaży nie zrobi. Jeśli zarobi - ale nadal będzie u nas na garnuszku - obcinamy kasę. Jeśli jest w stanie zarobić na tatuaż, to na swoje utrzymanie również.
Wszystkie dzieci o tym wiedza i amen.

O, to mój też taki jest. Ma lepiej ukształtowany kręgosłup moralny i wyrobione zdanie na wiele tematów, plus nie zawaha się bronić swojego zdania w sposób irytująco skuteczny oraz uprzejmy 🤣
Nie wiem czy mój jest dokładnie taki sam, ale potrafi spokojniej zareagować i z luzem. Chyba. A jak będzie w danej sytuacji to już się okaże 😁
Bo ja to mogę zareagować wtf 😝

reklama
Pewnie tak, ale boję się że pierwsza reakcja będzie słaba. Bo ja niby jestem liberał, ale mam jakieś dziwne zapędy. Np nie wyobrażam sobie pewnych rzeczy u niej, a sama w jej wieku kurde co...
Ja jestem takie niewiadomoco. Za młodu byłam niby grzeczna, a tak naprawdę wcale nie, i nie chce żeby moje dziecko takie było.
Ale ja mam syna i stanowczego męża, więc jakoś to chyba będzie 🙂

Do góry