reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

ja tam uważam, że to jest obraźliwe to określenie :p i tak naprawdę dotyczy osób starszych od nas :p ale może sobie coś wmawiam. w sensie granice się przesuwają...
No moja była geriatryczna 🤣
Niezbyt piękne określenie, tu się zgodzę.

Dzisiaj pobudka Kuby w łóżeczku ok. 2:00 i spanko z mamusią 😍 marudziłam mężowi, że jak to tak, dzidziuś nagle mnie nie potrzebuje. No to zatęsknił 😁 tylko co mu kazało się znów obudzić (i mnie) o 5:30? 🥱🥱🥱 Ale to już widzę jego w miarę stała godzina. Pobudka na pieluchę i dospać jeszcze godzinkę.

reklama
No moja była geriatryczna 🤣
Niezbyt piękne określenie, tu się zgodzę.

Dzisiaj pobudka Kuby w łóżeczku ok. 2:00 i spanko z mamusią 😍 marudziłam mężowi, że jak to tak, dzidziuś nagle mnie nie potrzebuje. No to zatęsknił 😁 tylko co mu kazało się znów obudzić (i mnie) o 5:30? 🥱🥱🥱 Ale to już widzę jego w miarę stała godzina. Pobudka na pieluchę i dospać jeszcze godzinkę.
Moja też 😅😆

To moja ma budzi się kolo 6:30, zmieniam pieluche i ja leżę, często przysypiam, a ona się bawi obok swoimi nogami 😅 tak z godzinkę to trwa, jeszcze cyc i dosypia, czasem nawet do 10 😅😳
Dziś mąż przyjechał późno w nocy (o 3) to nawet się nie wybudziła 🙂🙃 Dziś i jutro nie zmieniam pieluch 😁 tylko niech tatusiek odeśpi haha

@maszak i @Stylenka polecacie składane wanienki jakieś?
Nie używałam nigdy .. bo jak juz siedziało to duża wanna. Na wyjazdach prysznic :).
Jestem prawie pewna że nie zapamiętam peselu Kuby. Jest zbyt pokręcony 😅
Ja nawet nie próbuje ... przez to że dodaja te liczby do miesiąca więc nawet tych pierwszych 6 nie pamiętam 🤣.
i ja nie znam :p próbowałam się nauczyć, ale chyba go zapiszę w telefonie czy gdzieś i tyle... starość nie radość :p
Też mam wpisane, bo wiecznie gdzies trzeba je podać ;) .
Wiesz co, myślę (choć nie mam pewności) że wiele z nas w tym wątku jest w takim wieku, że nasze ciąże określa się mianem "geriatrycznych" i uwierz mi, nie wymyśliłam tej nazwy 😅
Jaka ta nazwa jest okropna ;)...uslyszalam w filmie i byłam oburzona jak tak można o kobiecie w ciąży

Ale coś w tym jest 🤪 mój tata nie pamięta mojej daty urodzenia albo nie chce pamiętać 😂😂
W sumie cale życie jestem dla niego "mała"
😉🤪😂😀
Mój tatuś śp do końca życia mówił, ze jego córka ma 18 lat :) urocze, ale ja myśle, ze on zwyczajnie nie pamiętał roku :) dzień tak, bo on, ja i moi bracia to wszyscy z jednego miesiąca, i zawsze pierwszy dzwonil z życzeniami

reklama
@maszak i @Stylenka polecacie składane wanienki jakieś?
Ja polecam Stokke XL, mamy ją. Myślę, że jeszcze trochę nam posłuży.

U nas chyba jakiś skok skoków 😐 wczoraj próbowaliśmy córkę uspic do 23.00, 2 h noszenia, na zmianę gadala, plakala, śmiała się, stękala, potem znowu żałośnie płakała. Zasypiała i budziła się stękajac, widać, że chciała spać, a nie mogła. Albo może jednak zęby...

Do góry