reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny wam też się tak aplikacja tnie ? Mam 448 powiadomień i mimo że je odchaczam to nie idzie , w żeby zobaczyć czy któraś cis napisała muszę kilka razy odświeżyć

Dziewczyny,
Czy Was też dalej bolą piersi?
Mnie już na jakieś 3 tygodnie przestały i myślałam, że to koniec ...a od kilku dni znowu bolą i znowu urosły...już o 3 rozmiary 😱

Mój lekarz jak zapytałam z ciekawości o szczepienie w ciąży co sądzi to nie powiedzial ani słowa tylko zrobił wymowny gest pukając sie w czoło, ucieszyłam sie w sumie bałam sie ze bedzie mnie próbował namówić bo sam szczepi w jednej z okolicznych przychodni. Także bywają i tacy :)
No ale widzisz pierwsze co zrobił to pokazał gestem, bo boją się że mogą być nagrywani. Niestety to samo jest z klasyfikacja dzieci do szczepień. Ze strachu przed kontrola z sanepidu szczepią dzieci chore na antybiotykach. Będąc u neurologa z synem się nasluchalm takich historii że szok. Polska to dziwny kraj. Jesteśmy w czołówce pod względem ilości obowiązkowych szczepień, a jako nie liczni nie mamy funduszu odszkodawczego w razie powikłań. Panuje powszechny strach medyków przed ich wpisaniem, bo doczepi się sanepid a lepiej wpisać że to przypadek. Co ciekawe w innych krajach sumy odszkodowań dla poszkodowanych dzieci rosną co roku, nawet w Rosji 😲 U nas wszystko to zbieg okoliczności i radź sobie człowieku sam.

No ale widzisz pierwsze co zrobił to pokazał gestem, bo boją się że mogą być nagrywani. Niestety to samo jest z klasyfikacja dzieci do szczepień. Ze strachu przed kontrola z sanepidu szczepią dzieci chore na antybiotykach. Będąc u neurologa z synem się nasluchalm takich historii że szok. Polska to dziwny kraj. Jesteśmy w czołówce pod względem ilości obowiązkowych szczepień, a jako nie liczni nie mamy funduszu odszkodawczego w razie powikłań. Panuje powszechny strach medyków przed ich wpisaniem, bo doczepi się sanepid a lepiej wpisać że to przypadek. Co ciekawe w innych krajach sumy odszkodowań dla poszkodowanych dzieci rosną co roku, nawet w Rosji 😲 U nas wszystko to zbieg okoliczności i radź sobie człowieku sam.
Dokladnie tak jest jak piszesz... przykre dlatego ja swoje dziecko będę szczepić zgodnie z zaleceniem producenta, czyli po wykluczeniu wszystkich przeciwskazań 🤷‍♀️ na pewno nie w szpitalu.

Dziewczyny,
Czy Was też dalej bolą piersi?
Mnie już na jakieś 3 tygodnie przestały i myślałam, że to koniec ...a od kilku dni znowu bolą i znowu urosły...już o 3 rozmiary 😱
Moje jeszcze nie urosły i mam nadzieje ze tego nie zrobią. Chodzę w stanikach z przed ciąży w rozmiarze 80 J 😔 jak urosną to chyba bede musiala wiązać je sobie w jakąś chustę jak murzynki bo nie znalazlam rozmiarów większych i to do karmienia 🙄

Moje jeszcze nie urosły i mam nadzieje ze tego nie zrobią. Chodzę w stanikach z przed ciąży w rozmiarze 80 J 😔 jak urosną to chyba bede musiala wiązać je sobie w jakąś chustę jak murzynki bo nie znalazlam rozmiarów większych i to do karmienia 🙄
Ja mam w drugą stronę totalne bezcyckowie i teraz po prostu staniki z miseczka A dobrze leżą, ale z synem to dopiero w 2 dobie po porodzie z małego A zrobiło się duże B. Poszłam spać bez piersi obudziłam się z piersiami. 😂

No to trzymam kciuki, żeby nie rosły ;)

reklama
Ja mam w drugą stronę totalne bezcyckowie i teraz po prostu staniki z miseczka A dobrze leżą, ale z synem to dopiero w 2 dobie po porodzie z małego A zrobiło się duże B. Poszłam spać bez piersi obudziłam się z piersiami. 😂
Ja miałam totalne bezcyckowie, a teraz mój mąż stwierdził, że mam piersi jak greckie boginie na posągach 🤣
Ale rosną i rosną ...końca nie widać na razie...

Do góry