reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Ja chodzę co tydzień, niektórzy chodza co 2/3 miesiące. Dla każdego coś innego :D
Ja mam na 8.01 od prowadzącego. Z pakietu nfz już dawno miałam mieć na 3.01 więc też pójdę. A korciło mnie teraz iść jeszcze przed świętami ale nie ma już terminów. A miałam na lajcie podejść do kwestii wizyt... Taaa... 😂

Ostatnia edycja:
Ja mam na 8.0 od prowadzącego. Z pakietu nfz już dawno miałam mieć na 3.01 więc też pójdę. A korciło mnie teraz iść jeszcze przed świętami ale nie ma już terminów. A miałam na lajcie podejść do kwestii wizyt... Taaa... 😂
Jak tylko będą terminy to planuje dzielnie być na USG co tydzień w pierwszym trymestrze 😂

Dziewczynki, dzisiaj nie wytrzymałam i poszłam do ginekologa żeby sprawdzić czy jest jakiś pęcherzyk i wykluczyć CP
Mam tylozgiecie macicy i niestety Pani doktor za duzo nie widziała, ale dostrzegła jakąś małą czarna kropke.
Wg OM jestem 5+1, ale miałam owulacje w 19 dc i od zaplodnienia minelo 19 dni (zapłodnienie 2/3 grudnia)
Czy to możliwe że jeszcze tak słabo widać ten pęcherzyk?
Pani doktor mówiła żeby spokojnie zaczekać, i przyjść na usg po świętach.
Zrobiłam dzisiaj betę dla pewności.
Dodatkowo dostałam na receptę jodid

Dziewczynki, dzisiaj nie wytrzymałam i poszłam do ginekologa żeby sprawdzić czy jest jakiś pęcherzyk i wykluczyć CP
Mam tylozgiecie macicy i niestety Pani doktor za duzo nie widziała, ale dostrzegła jakąś małą czarna kropke.
Wg OM jestem 5+1, ale miałam owulacje w 19 dc i od zaplodnienia minelo 19 dni (zapłodnienie 2/3 grudnia)
też mam tyłozgięcie i za dużo ginekologowi nie powinno to przeszkadzać . Jedynie my bardziej cierpimy bo bóle kręgosłupa są nasilone w ciąży . Nie było widać za dużo bo według mnie jest za wcześnie . Najlepiej iść 6+0 najwcześniej żeby coś zobaczyć .

reklama
Też mam tyłozgięcie i było widać też dużo później niż u innych kobiet. Prawdę mówiąc do teraz słabo widać trzeba się namęczyć żeby zobaczyć zarodek a ostatnio miał już wielkość 1.2 cm :p

Do góry