reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Hej listopadoweczki ja od 3 dni przeziębiona i mam jakies dziwne obawy czy dzidzia dalej rośnie 🙄 pomijając ze od 3 dni czuje sie słabo i dalej mam mdłości, wczoraj wymiotowałam znowu po słodkim (sprawdzałam czy mogę juz jeść... dalej chyba nie🙄), to martwi mnie moja masa ciała i niewielki brzuch 15 tydzień ... przybyło mi moze z 1,5 kg od początku ciąży bo troche wymiotowałam i nadal mój apetyt jest słaby... ale dużo wody pije ;) (i tu pytanie co was kiedy wy sie ważycie? Mnie zawsze uczono na czczo przed śniadaniem najbardziej miarodajny wynik-a jak u was?) wizyta za 2 tygodnie i nie wiem czy zeby sie uspokoić iść do byle kogo wczesniej bo mój lekarz jest na urlopie wiec do niego za Chiny sie nie dostanę ...😌 ostatnio tez mi tsh spadło do 0.39 ... ale podobno na końcu 1 trymestru to bylo
Normalne, ale kusi mnie zeby jutro pójść jeszcze raz to tsh sprawdzić czy nie spadlo jeszcze bardziej....miłego dzionka!
Ja ważę się rano po toalecie 😂 przed ciąża ważyłam 59kg, w 7 tygodniu spadłam do 55,9 kg bo dużo wymiotowałam i nie mogłam jeść . Uratował mnie arbuz. Przytyłam na koniec tygodnia do 58,3kg. W 8 było okej bo wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży 59,5kg ale znowu spadłam do 57,2 kg pod koniec tygodnia 😂 później było już tylko lepiej :
10 tydzień - 60,6 kg
12 tydzień - 59,6 kg
13 tydzień - 60,2 kg
14 tydzień - 60,8 kg
16 tydzień - 61.3 kg
17 tydzień - 61,8 kg

reklama
A miałyście robione badanie Hbs? Lekarz kazał mi zrobić. Weszłam na Diagnostyke i tam są 2 badania. Hbs antygen i Hbs przeciwciała. Niewiem teraz czym to się różni. Lekarz mi napisał na kartce tylko Hbs.
Napisał mi jeszcze WR. Z tego co wyczytałam jest to badanie kiły. Miałam na początku robione badanie, które nazywało się Serodiagnostyka kiły. Czy to jest to samo?
Kiła to kiła a hbs to żółtaczka

Też stosowałam zovirax, internista mi przepisał w 8 tygodniu.
Dziewczyny szczepicie się w ciąży? Ja dalej nie wiem co robić:( lekarze ciagle mówią ze mam iść po 26 tyg na pfizera nie wiem co gorsze zachorować czy się zaszczepić nie wiem..
Ja mieszkam w Niemczech . Mój mąż już jest zaszczepiony bo chce być przy porodzie i w ogóle . Ja zapytałam swojego gina co sądzi o tym żebym się zaszczepiła. Pokręcił głowa i powiedział że nie i dopiero po porodzie.

Ja mieszkam w Niemczech . Mój mąż już jest zaszczepiony bo chce być przy porodzie i w ogóle . Ja zapytałam swojego gina co sądzi o tym żebym się zaszczepiła. Pokręcił głowa i powiedział że nie i dopiero po porodzie.
W Niemczech lekarze mogą się swobodnie wypowiadać na temat szczepień co jest ekstra. U nas wszelkie samodzielne używanie mózgu przez lekarza (odbieganie od odgórnych wytycznych) jest karane od razu komisją dyscyplinarna. Straszne to jest.

W Niemczech lekarze mogą się swobodnie wypowiadać na temat szczepień co jest ekstra. U nas wszelkie samodzielne używanie mózgu przez lekarza (odbieganie od odgórnych wytycznych) jest karane od razu komisją dyscyplinarna. Straszne to jest.
Mój lekarz jak zapytałam z ciekawości o szczepienie w ciąży co sądzi to nie powiedzial ani słowa tylko zrobił wymowny gest pukając sie w czoło, ucieszyłam sie w sumie bałam sie ze bedzie mnie próbował namówić bo sam szczepi w jednej z okolicznych przychodni. Także bywają i tacy :)

Jeśli chodzi o ruchy dzidziusia to różnie to można odbierać ale jedno jest pewne - już niedługo to będzie codzienność :) ja głównie nie mogę się doczekać tych które poczuje mąż i dzieci. To będzie dopiero zabawa :) ja czuje takie lekkie pykanie. Jakby bąbelki co jakiś czas i to nie jelita :) kopniaczka są cudne ale bywają naprawdę męczące :)

Ja dzis 18+3 I już nawet nie używam detektora tętna bo mały rusza mi się naprawdę czesto w brzuchu i co jakiś czas go czuje. Ciągle jeszcze jest poniżej pepka, pewnie za jakiś czas to się zmieni.
Póki co tylko ja go czuje, na ten czas żeby inni widzieli jak brzuch faluje to jeszcze trochę trzeba poczekac:)

reklama
Ja dzis 18+3 I już nawet nie używam detektora tętna bo mały rusza mi się naprawdę czesto w brzuchu i co jakiś czas go czuje. Ciągle jeszcze jest poniżej pepka, pewnie za jakiś czas to się zmieni.
Póki co tylko ja go czuje, na ten czas żeby inni widzieli jak brzuch faluje to jeszcze trochę trzeba poczekac:)
Masz już dzieci?

Do góry