reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

No właśnie też czytałam o tym acard. Ale dużo kobiet go stosuje w ciąży. Ja mam dawke 75 ta najniższą . Lekarz mi go przepisał od pozytywnego testu. Acard podobno rozrzedza krew i wtedy ta rozrzedzona krew dobrze przepływa i nie robią sie jakieś mikro zakrzepy, ktore mogłby źle wpłynąć na przepływy krwi u maluszka. Nigdy nie leczyłam sie na serce. Biorę jeszcze codziennie zastrzyki z heparyna.
Mi lekarz powiedział ze żadne leki nie sa wskazane w ciazy i każdy może przynieść nieporządne skutki. A ten acard co lekarz to opinia. Nikt nie zaleci brania tego bez wcześniejszych poronień. Jeśli nie ma wskazań wyraźnych. Ale jak się trafi jakis skrzep to może finał byc tragiczny szczególnie na początku. Wiec ja wolę brać bo mam jak to moj gin mowi kryminalna historie czyli poronienie na koncie :)

reklama
1) Jak wam idzie spanie spanie na "zdrowym" lewym boku?
2) Jak się powstrzyujecie od spania na brzuchu?
3) Czy pijecie herbatę, która podobno w ciąży jest niedozwoloną 🙈?
4) Macie detektory tętna? Planujecie zakup?
5) Czy wasz lekarz prowadzący pracuje w szpitalu w którym chcecie rodzic?

😁😁❤️
1. Nie idzie w ogóle:/ męcze sie okropnie. Przewalam się calą noc okładam poduszkami z różnych stron. Az boje się pomyśleć co będzie potem :/
2. Zawsze spalam na brzuchu a od dłuższego czasu juz nie a u mnie dopiero 11 tydzien. Gniecie i uwiera mnie brzuch. Ale mam tez twardszy materac moze to dlatego. Jak macie do polecenia super poduche to dajcie nazwe firmy :)
3. Ja ogolnie nigdy nie piłam herbaty, tylko kawe od niej mnie odrzuciło. Pije herbatki ziolowe. Miętę z różnymi dodatkami, meliske :)
4. Sama nie wiem. Czytalam ze one roznie działają boje sie ze wiecej stresu bedzie niz to warte jak mi nie zadziała albo nie bede mogla znaleźć tetna to bede panikować.
5. Nie wiem jeszcze gdzie będę rodziła. Od wielu rzeczy to zależy. Myślę ze wybiorę w ostatnich tygodniach.

🙂🙂

😁😁❤️
1) A serio tak ma być? Pierwsze słyszę, albo mnie skleroza już dopadła😉 Z synem w pierwszej ciąży spałam na zmianę prawy, lewy.
2) Uwielbiam spać na brzuchu, ale już mam brzuszek, więc śpię na prawym boku. Często budzę się jednak śpiąc na brzuchu, więc wczoraj zamówiłam poduszke ciążową.
3) Też pierwsze słyszę. Piję normalnie z cytryną, ale ja nigdy nie robiłam mocnych herbat. Kawa póki co odpada, bo mnie odrzuca.
4) Dostanę od koleżanki, która rodzi już za 2 tyg. Sama bym pewnie nie zdecydowała się na zakup, bo bym non stop to używała😬
5) Prowadzę ciążę w szpitalu, w którym urodziłam pierwszego syna i też tutaj chce rodzić.

Tak na marginesie odnośnie tego prawego boku i herbaty i tych przypraw, o których wspominalyscie kiedyś. Nie popadajcie w paranoję. Trzeba dbać o siebie, ale bez przesady. Pozytywne nastawienie! 😊

😁😁❤️
1. Śpię jak chcę, w żadnej poprzedniej ciąży nie zwracałam na to uwagi. A z czasem to brzuch sam zdecyduje w. jakiej pozycji pozwoli mi zasnąć.
2. Nie umiem spać na brzuchu, za duży mam.
3. Piję herbatę i myślę że nie ma co przesadzać.
4. Mam za dużo tkanki tłuszczowej, pewnie nic by nie wykrył.
5. Zawsze w ciąży wybierałam lekarza który pracuje w szpitalu w którym chce rodzić. Z doświadczenia wiem że to u nas ma znaczenie.

1) A serio tak ma być? Pierwsze słyszę, albo mnie skleroza już dopadła😉 Z synem w pierwszej ciąży spałam na zmianę prawy, lewy.
2) Uwielbiam spać na brzuchu, ale już mam brzuszek, więc śpię na prawym boku. Często budzę się jednak śpiąc na brzuchu, więc wczoraj zamówiłam poduszke ciążową.
3) Też pierwsze słyszę. Piję normalnie z cytryną, ale ja nigdy nie robiłam mocnych herbat. Kawa póki co odpada, bo mnie odrzuca.
4) Dostanę od koleżanki, która rodzi już za 2 tyg. Sama bym pewnie nie zdecydowała się na zakup, bo bym non stop to używała😬
5) Prowadzę ciążę w szpitalu, w którym urodziłam pierwszego syna i też tutaj chce rodzić.

Tak na marginesie odnośnie tego prawego boku i herbaty i tych przypraw, o których wspominalyscie kiedyś. Nie popadajcie w paranoję. Trzeba dbać o siebie, ale bez przesady. Pozytywne nastawienie! 😊
Zgadzam się zupełnie, ale nie dziwię się że dziewczyny panikują, każdy chce jak najlepiej. Przy pierwszej ciąży też miałam schizy. Każda następna daje większy luz.

😁😁❤️
1) wcale nie daję rady leżeć na lewym boku, zaraz odczuwam pulsujący ból w okolicy lewego biodra
2) nigdy nie spałam na brzuchu, i ciąża nic w tej kwestii nie zmieniła
3) jak mam ochotę to piję, nie dużo maksymalnie 2 dziennie ale to raczej z braku ochoty na większą ilość niż z obaw, że to niezdrowe
4) nie mam i nie planuję zakupu tego urządzenia, tak jak niektóre Panie wyżej zwarowałabym gdybym choć przez chwilę nie mogła namierzyć serduszka maleństwa
5) mój ginekolog prowadzący pracuje w szpitalu, natomiast jeszcze nie wiem czy ja chcę rodzić akurat w tym szpitalu

😁😁❤️
1. Póki co to śpię na prawym, na lewym i na plecach. Ale coraz bardziej przeszkadza mi spanie na jakimkolwiek boku i częściej śpię na plecach (nigdy nie lubiłam spać na plecach)
2. Nie mam z tym problemu bo nigdy nie lubiłam spać na brzuchu 😀
3. Pije herbatę, moja lekarka mówiła żeby nie popadać ze skrajności w skrajność. Żeby się stosować do tych wytycznych czego kobieta nie może pić i jeść w ciąży to siedziały byśmy na głodniaka 🤣
4. Mam, póki co nie wykrywa nic, obecnie jestem 13+3 :D
5. Nie :)

Uff czyli nie jestem sama, która ma odstawiony 😐 bo już się zmartwiłam.. Ale po odstawieniu przestałam plamić.. Czekam do prenatalnych i do mojego lekarza

jeszcze 6 dni do prenatalnych 💗
Spokojnie, ja tez się martwiłam, słyszałam, ze jak nie ma plamien to potem w okolicach 12-16 tyg włączają i jest okej😊
Natomiast tak czy siak jest to tylko „dodatek” jest mnóstwo dziewczyn które nie biorą acardu w ciąży i wszystko jest okej. Ja żadnych poza ciążowych wskazań nie miałam 😊

Powiem wam że osobiście nie mogę się doczekać aż wszystkie będziemy już na tym etapie ciszy, że nasze rozmowy z obaw przejdą na tor ciuszków, wózków i innych przyjemności.
Ja też mam już brzuszek - może nie jakiś gigant ale jednak.. I zastanawiam się powoli nad zakupem poduszki cebuszki. W ciąży z córką była dobra zapora przed nieświadomym obracaniem się na brzuch w trakcie snu i nie potrzebowałam żadnej innej do spania. Niestety ta moja jest już tak wymietolona, że nowa muszę kupić napewno. Może po prenatalnych skusze się na taki prezent po tych stresach 😉

reklama
Do góry