reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

U mnie dzisiaj 13+1 z om i 13+2 z usg. Tez często jest mi zimno, mąż w tshircie biega a jak w dresie i pod kocem, najchętniej jeszcze bym czapkę założyła 🤣
Właśnie przejrzałam inne fora i widzę że jednak to normalne:) u mnie do ok. godz.14-15. wszystko jest ok, a potem się zaczyna. Niedobrze mi, zimno i tylko marze żeby iść spać! Moje obecne życie kończy się na godzinie 15 🙈🙈 tylko szkoda ze do 15.pracuje 😛
Czas pomyśleć o L4 niebawem
Mam tak samo więc to chyba normalne 😊
Zmieńmy stresujące tematy.
Będziecie robić sobie 3d.czy tam 4d?
Macie jakieś typy czy chłopak czy dziewczynka? Bo ja się objadam słodkim jak na dziewczynkę podobno?
Sprawdzała któraś chiński kalendarz płci?
Wieloródki czy wróżył wam ktoś z obrączki? 😂👍
Kalendarz chiński mówił, że chłopak, z obrączki chłopak, przeczucia na dziewczynkę i potwierdzone na 100%, że będzie dziewczynka :)

reklama
Ja właśnie mam 10 maja prenatalne w HiGen. Mam skierowanie na NFZ. Ale zastanawiam się czy nie zrobic jeszcze jedno badanie gdzieś indziej.
Zrob w HiGen no bo za darmo ale jak poczujesz niedosyt to spróbuj może dobreusg bo naprawdę różnica przeogromna choć naprawdę nie chce cię zniechęcać. Po prostu zawsze porównanie daje większa perspektywę.

Dzień dobry, Listopadowe Mamy.
Chyba już bezpiecznie mogę dołączyć. Właśnie skończyłam 11 tc. Jest to moje 3 dziecko.
Staraliśmy się od 1 czerwca 2020 i zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek ale niestety zakończyło się równie szybko. Ze względu na prace męża za granica nie mogliśmy się starać co cykl i w zasadzie w 3 cyklu starań (5 cykl od odstawienia tabletek) ponownie sie udało ale również na krotko. Dopiero w 6 cyklu starań (11 cykl od odstawienia tabletek) udało się ponownie i póki co kruszynce bije serduszko[emoji6] i mam nadzieje ze tak zostanie.
10 maja mam już prenatalne wiec myśle ze już wszystko będzie dobrze i mogę zacząć się cieszyć z ciazy
To pięknie że wreszcie się udało oby wszystko już było w porządku [emoji846]

Ja nie biorę nic dopochwowo. Mam tylko duphaston acard i heparynę. Robiłyście może cytologię w ciąży? Mi lekarz coś o niej wspomniał, ale ze względu na brudzenia kazał jeszcze poczekać.

Ja w ciąży z córką miałam cytologię pobrana gdzieś właśnie koło 8tc.. Jakoś na 1 wizycie u gineksa bo w 6tc byłam w szpitalu z plamieniem, które szybko minęło bi w zasadzie po kilku dniach od zalekowania, a miałam nadzerke. W tej ciąży do tej pory nie miałam pobranej i właśnie też się zastanawiam czy nie jest to spowodowane tym, że dłuższy czas plamiłam. Czekam na rozwój sytuacji.. Myślę, że jak już docelowo wybiorę lekarza prowadzącego to może wtedy będziemy jechać na całego.. Chociaż.. Wszystkie badania właśnie prócz cgtologii mam..

mi mówił żeby zrobić ale miałam aktualna bo robiłam rok temu to mówił że może być :) ja mam duphastan i luteinę dopochwowo a czy przy brzudzeniu nie powinno się odstawić acardu ? Coś na forum czytałam że tak ale to tylko tak mi przez głowę przeleciało

Mi lekarz kazał odstawić accard przy brudzenie / plamieniu przez kilka tygodni ale zlokalizował tez krwiaka..

Lekarka w szpitalu na IP mi powiedziała że odstawienie to działa jeszcze gorzej dla dziecka i lepiej nie odstawiać.

A w jaki sposób może to wpłynąć na dziecko? Ja w ciąży z córką w 2017 miałam plamienia nie brałam wogole accardu i córka urodziła się zdrowa. Teraz odstawiłam ze względu na problemy z wchlonieciem się krwiaka i widzę ewidentną poprawę. Mówiła Ci dokładnie jaki może mieć wpływ to odstawienie?

Kurcze tk teraz zaczęłam się zastanawiać. Bo dużo czytałam na temat accardu i jeśli niema szczególnych wskazań nie jest on zalecany.. I często w konkretnych momentach ciazy wycofywany.
Tu też coś takiego znalazłam..
Bądź mądry pisz wiersze.. Wizytę u swojego lekarza mam 17stego. Przed tą wizyta jeszcze prenatalne. Dużo czasu to nie jest, ale napewno się dopytam.

No właśnie też czytałam o tym acard. Ale dużo kobiet go stosuje w ciąży. Ja mam dawke 75 ta najniższą . Lekarz mi go przepisał od pozytywnego testu. Acard podobno rozrzedza krew i wtedy ta rozrzedzona krew dobrze przepływa i nie robią sie jakieś mikro zakrzepy, ktore mogłby źle wpłynąć na przepływy krwi u maluszka. Nigdy nie leczyłam sie na serce. Biorę jeszcze codziennie zastrzyki z heparyna.

A próbowałaś arbuza?
ja jadłam na początku tylko słodycze bo nawet masło mnie obrzydzalo, miałam następujący tok myślenia : masło-mleko-krowa- bełt🤣🤦‍♀️To samo było z jajkiem, szeroko pojętym nabiałem i oczywiście mięsem😂wiec jadłam tylko słodkie. Top od the top: naleśniki , placuszki, racuszki, owsianka na mleku owsianym i owoce ( pomarańcze, jabłka, ananasy, kiwi i ostatnie odkrycie właśnie arbuz).
Teraz 13+2 już jest trochę lepiej, wczoraj zjadłam trochę chilli con carne a dzisiaj łopatkę w sosie chrzanowym wiec jest progres😊wczoraj tez zjadłam trochę wędliny ( krakowska sucha) wiec do przodu. Nie mogę jeść ciagle słodyczy bo skończę z cukrzyca 🤦‍♀️
Nie ale spróbuję bo woda woda ale przydało by się pic cos innego

reklama
Do góry