reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Witam się w 9w0d 😉 dzisiaj samopoczucie do bani. Leje mi się z nosa jak woda z kranu 😔 ogólnie to mam mały szpital w domu. Najgorsze jest to że nic nie mogę sobie zaaplikować w nosa tylko przeczekać 😔. Z objawów zostały mi tylko bolące piersi. Mdłości chyba odeszły w siną dal.....
Powodzenia wszystkim wizytującym.
Ja wizyta 20.04 a prenatalne 30.04 (12w1d).
Polecam wode hipertoniczną na katar. Ja od roku nie stosuje nic innego a mam spore problemy z zatokami sprawdza sie super i do tego jest naturalna ;)

130 z hakiem - stwierdzilismy, na początku że pewnie takie niskie bo to jednak tylko gażdzet jest ;)
A mąż mówił, nie farbuj sie na blond bo ci zostanie ;)
Maz tez mial 130 z hakiem w tym miejscu? ja mam ponizej 80, jak 130 to moze jednak dziecko.

Ale przestrzege Cie troche, wczoraj na usg pytalam o tetno i ginka mi powiedziala ze dopplera nie moze wlaczyc bo to dostarcza niepotrzebna dodatkowa dawke ciepla do macicy.

Jeśli jeszcze nikt nie umarł na mdłości to oświadczam ze będę pierwsza 🥺
To już 9+5 wiec powinno być coraz lepiej a nie coraz gorzej 😒
Właśnie próbuje wypić herbatę z cytryna i wstać z łóżka ☹️Heeeelp😭😭😭

Dopochwowo cały czas
Teraz ciągle dopochwowo ale jest wcześnie. W poprzedniej ciąży: pierwsze dwa dopochwowo, 1 prenatalne już przez brzuch ale było ciężko bo mam dużo nadprogramowych kg 🙄
Dzięki za odpowiedź. Mi też się wydawało, że to jeszcze jest wcześnie ale lekarka już ostatnio próbowała robić przez brzuch tylko nie było za wiele widać więc robiła dopochwowo, no i zaczęłam się zastanawiać czy ze mną jest coś nie tak :) Więc z ciekawości chciałam Was zapytać.

Czekam. Serce mi wali, ale jakoś jestem spokojna. Nic już więcej nie zdziałam,nadzieja jest i tym się podtrzymuje na duchu. Dziś trochę pobolewa mnie podbrzusze i jajnik ale dziś by wypadał okres gdyby nie niespodzianka więc to może dlatego :) dziś wypiłam tylko kawe bo tak mnie mdli 🙄dzięki za wsparcie i dam znać po wizycie.

Rozumiem Cię doskonale. Nie wiem czemu może dlatego że mało pije. Ale w szpitalu nie musiałam wstawać w nocy na soku 2 razy jak w domu dzieki temu jestem wyspana.
ej to super. Zawsze fajnie polecec na wlasnej kanapie.

Nie zebym sie prosila o problemy, ale chetnie bym odpoczela jeszcze pare dni.
Dzis Krolowa Kota laskawie spala na sofie (oczywiscie na kocu z merynosa za milion monet) i pierwszy raz od tygodni spalam do rana jednym ciagiem. Wspanialy dzien :D

Czekam. Serce mi wali, ale jakoś jestem spokojna. Nic już więcej nie zdziałam,nadzieja jest i tym się podtrzymuje na duchu. Dziś trochę pobolewa mnie podbrzusze i jajnik ale dziś by wypadał okres gdyby nie niespodzianka więc to może dlatego :) dziś wypiłam tylko kawe bo tak mnie mdli 🙄dzięki za wsparcie i dam znać po wizycie.
Trzymam kciuki ❤

reklama
Cześć Dziewczyny. Miło się czyta o dobrych wiadomościach :) Piękne macie zdjęcia z USG ;) Ja dzisiaj wizytuję i mam nadzieję, że będzie wszystko ok i też dostanę fotkę :) A mam pytanie do Dziewczyn ze starszą ciążą: czy miałyście robione USG przez powłoki brzuszne czy jeszcze dopochwowo?
Nadal dopochwowo, popatrzyła na mój brzuch i powiedziała jeszcze dziś zrobimy dopochwowo 😄
Ja się czuje oszukana.... Objawy nie miały odpuszczać pod koniec drugiegi trymestru ?:D
Skończyłam 11 tydzień, dzisiaj zaczynamy 12 i mam wrażenie że jest gorzej niż było - od dwóch dni, mdli mnie non stop...rykoszetem obrywa już mąż :p
Wczoraj wjechały frytki z maka i kurczak burger i nie dość ze nie pomogło to jeszcze mi sie odbijało rybą do późnej nocy :D

Wogóle z tym detektorem tętną to sie chyba troche pośpieszyłam z chwalaniem :D Wczoraj na poprawę humoru odpaliłam i znowu złapałam tętno, ale na jajca stwierdziłam, że sprawdze też u mężą...i złapałam u niego w tym samym miejscu :D Więc albo mój małżonek jest w ciązy, albo to jakąś jednak moją żyłę łapie i pokazuje ;)
O patrz, a ja wczoraj zamowilam :)
No nic, będzie na przyszłość 😆 jak przyjdzie to sprawdzę jednorazowo czy coś wyłapie :)

Do góry