reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Ja właśnie trafiłam na poprzednie zdjęcia USG i z synem w 5 tygodniu miałam pęcherzyk 10 mam bez zarodka, a z córką najstarszą w 6 tygodniu pęcherzyk 13 mm też jeszcze bez zarodka, najmłodsza pokazała się w 5+4
A ja czytałam że takie 10-12 mm pęcherzyk to tak standardowo zazwyczaj jest

A ja czytałam że takie 10-12 mm pęcherzyk to tak standardowo zazwyczaj jest
Powiem Ci, że to chyba z tym pęcherzykiem nigdy nie wiadomo, z najstarsza córka miałam nie taki kształt twierdzili, że się ciąża nie utrzyma, z synem był okrągły dobrych wymiarów a też twierdzili, że ciąża pójdzie, z najmłodsza już mi papiery na łyżeczkowanie przynieśli bo twierdzili, że pusty pęcherzyk, już powinno być widać zarodek a ona się pokazała na drugi dzień. Więc z tymi wymiarami, kształtami to podejrzewam, że też nie każdy ma standardowo,

Powiem Ci, że to chyba z tym pęcherzykiem nigdy nie wiadomo, z najstarsza córka miałam nie taki kształt twierdzili, że się ciąża nie utrzyma, z synem był okrągły dobrych wymiarów a też twierdzili, że ciąża pójdzie, z najmłodsza już mi papiery na łyżeczkowanie przynieśli bo twierdzili, że pusty pęcherzyk, już powinno być widać zarodek a ona się pokazała na drugi dzień. Więc z tymi wymiarami, kształtami to podejrzewam, że też nie każdy ma standardowo,
Też coś właśnie o tym czytałam, że kształt pęcherzyka ciążowego ważne żeby był okrągły jajowaty

Wiesz czasami trzeba patrzeć na siebie nie na firme
Też tak uważam. Myśl o sobie. Jeśli coś strasznego się wydarzy powiedzą że im przykro, współczują i po tyg zasypia robota.

U mnie powiedziano że nie ma tolerancji na więcej tacierzynskich (mają być dwa w sierpniu) w zespole, w tak wymagającym roku, przy czym zapytano mnie bezczelnie, czy nie jestem w ciąży przy wszystkich kolegach z zespołu. Tak mnie to zszokowało, że mimo że jestem osobą szczera odparłam, że nie bo nie czułam się gotowa aby mówić wszystkim na raz, podczas niemiłej rozmowy plus wspólnie z mężem nie zdecydowaliśmy się nikomu powiedzieć, więc gdy zostałam wywołana żeby odpowiedzieć czy jestem w ciąży, bo nie ma na to teraz tolerancji to skłamałam, a później się popłakałam po spotkaniu i to przeżyłam bardzo mocno.
Kilka dni później zwiększyli mi etat o połowę, bo akurat ktoś złożył wymówienie i uznałam, no nie... To już kosztem mojego zdrowia, zajeżdża mnie, nie ma takiej siły żebym podjęła nawet czasowo pół etatu więcej, dla dobra czego ? Bo trudna sytuacja ? Uznałam że w takich warunkach prędzej moja sytuacja zdrowotna zostanie zrujnowana i marzenia o dziecku niż czyjeś aspiracje biznesowe.

reklama
Też coś właśnie o tym czytałam, że kształt pęcherzyka ciążowego ważne żeby był okrągły jajowaty
To mój, dziwny nie jajowaty pęcherzyk z 5+1 i pęcherzyk z zarodkiem z 6+0

Załączniki

• IMG_20250211_130053733_MFNR.jpg
    IMG_20250211_130053733_MFNR.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 37
  • IMG_20250217_161903529_MFNR.jpg
    IMG_20250217_161903529_MFNR.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 38
Do góry