reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Czy któraś z Was zdecydowała bądź zdecyduje się na test Nifty/Sanco/Harmony itp.?
Ja dzis mam 9+3 i z racji tego z w tym roku skończę 36 lat chce zrobić ten test. Macie jakieś doświadczenia który najlepszy i czy ufac im tak jak piszą w 99%?

reklama
Niestety coś mi wiadomo w tym temacie . Bo właśnie mój synek urodził się ze zrosnietym przelykiem i musiał być operowany w 1 dobie życia. Choć całą ciaze dbalam o siebie jak tylko mogłam . A stało się jak się stało. Ale cale szczęścia w chwili obecnej nie ma żadnego śladu po tym co przeszliśmy 😁
Kiedy wykryto wadę synka?

Hej powiedzieliśmy dzis dziecia ze będą mieli rodzeństwo córcia bardzo się ucieszyła dopytywała w ktorym miesiąc jestem czy wiem co będzie a młody to chyba przebił wszystko mowi ale mamo ty nie będziesz rodzic dzieci bo jesteś za stara🤣 nie wierzę zw masz dzidziusia w brzuszku bo nie jesteś grubsza . Mąż go zapytał dlaczego tak mówi to powiedział że mama jest moja i Natalki 🤣 ale suma sumaru cieszy się liczy miesiące kiedy się urodzi i mowi ja już nie mogę się doczekać listopada a jak będzie chlopak to będzie epicko🙂

Mijają kolejne tygodnie ciązy i wlasciwie czuje sie coraz spokojniejsza, bo moje straty jednak mialy miejsce na samym poczatku, przed pojawieniem sie zarodka. Kiedy nagle ktoś przytacza jakąs historie dotyczącą poronień w 12 tyg i moja głowa znow zeswirowala. Czuje, że to forum mi bardzo pomaga, ale tez sprawia, ze martwie sie rzeczami, o ktorych bym już normalnie nie myslala.
Rozumiem cię, mam chyba a dokładnie tak samo :)

Czy któraś z Was zdecydowała bądź zdecyduje się na test Nifty/Sanco/Harmony itp.?
Ja dzis mam 9+3 i z racji tego z w tym roku skończę 36 lat chce zrobić ten test. Macie jakieś doświadczenia który najlepszy i czy ufac im tak jak piszą w 99%?
Ja będę robić i na razie skłaniam się ku Sanco. Bada głównie 3 podstawowe trisomie ale z prawidłowością 99%. Reszta badań sprawdza więcej wad ale juz z mniejszym prawdopodobieństwem. Wiekszosc wad daje nieprawidłowy obraz usg a np ZD może być wszystko super na usg do samego końca. I dlatego chyba zdecyduje się na Sanco. Ale muszę jeszcze się wczytać

Dziewczyny jak się czujecie? Ja dalej zmęczenie, nudności. Kurcze kiedy to się skończy jak nic 3 ciąża najgorsza i ora do potęgi
Oj chętnie sie zamienie, może byłabym spokojniejsza:) od rana zero objawów teraz dopiero czuje i brzuch i piersi wiec trochę spokoju na wieczór i lepszy humor. Większość dnia świrowałam ze stresu. Czasami myślę ze naprawdę wolałabym wisieć na kiblu i 🤮 jak kot nic wstawać rano i mieć 0 objawów. 🤷‍♀️

reklama
Dziewczyny jak się czujecie? Ja dalej zmęczenie, nudności. Kurcze kiedy to się skończy jak nic 3 ciąża najgorsza i ora do potęgi
Ja dzisiaj jestem w 7+5 i czuje się jak na najgorszym kacu cały czas od jakiegoś tygodnia. Mam wrażenie, że z każdym dniem coraz bardziej się wszytsko rozkręca. Brak energii na cokolwiek, w pracy myślę jutro powiedzieć, że jestem w ciąży, bo sama widzę po sobie, że wszystko robię 2 razy wolniej. Poinformowalismy też wczoraj najbliższą rodzinę na messengerze, fajnie moc cieszyć się ta nowiną z rodziną 😉 chociaż to jeszcze nie dociera do mnie, że już za chwilę zacznie się 3 miesiąc już i że naprawdę zostanę mamą... Kiedy to zleciało, ani się obejrzymy a będzie listopad 😉

Do góry