reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja w pierwszej tylko bol cyckow mialam duży.. ale brzuch to mi wyszedl taki widoczny w 8miesiacu 🤣😂 w drugiej leciutkie mdłości w okolicach 10 tyg i chyba ze wliczyc w objawy bezsenbość , nawet cycki mnie nie bolaly, a brzuch tez dopiero po 7 mieciacu mi wyszedł i ostatni miesiac bolało mnie spojenie łonowe ..a teraz.. senność,zmeczenie, bol cyckow, mdłości, bol skory okropny tradzik.. maaatkoooo.. a to dopiero początek 🤣😂
Dużo osób pisze i te co znam że 3 ciąża najgorsza i u mnie się to potwierdza.

reklama
Dużo osób pisze i te co znam że 3 ciąża najgorsza i u mnie się to potwierdza.
Ja zas nigdy nie slyszalam ze ta 3 najgorsza, ale jesli to regula to potwierdzam! W moim odczuciu też wlasnie tak jest 🤪

A wiesz ci jest najgorsze, ze nie moge nawet kawalka czekolady! Bo zaraz mam mdłości.. zaraz mam metaliczny posmak w buzi ,a jak ide umyc zęby z tego smaku, to nie mogę ich wyplukac bo mnie szarpie na wymioty.. zamkniete kolo

Ex
Mam dokładnie tak samo. W ciągu dnia jest w miarę ok, a kiedy jem cokolwiek to jest idealnie. Najgorsze zaczyna się po 19.00, okropne mdlosci i ciągle mi niedobrze, pomaga mi wypicie szklanki wody ale potem biegam co chwile w nocy do łazienki. Coś za cos🤷‍♀️
no właśnie sikanie jest potem okropne bo ja wstaje jak nemo🙄ale szczerze mówiąc te wieczorne mdłości są najgorsze🥺rano chwila moment i mija, w ciągu dnia jak hem jest spoko No ale ten wieczór to jest jakiś level high 🤨

Ja zas nigdy nie slyszalam ze ta 3 najgorsza, ale jesli to regula to potwierdzam! W moim odczuciu też wlasnie tak jest 🤪

A wiesz ci jest najgorsze, ze nie moge nawet kawalka czekolady! Bo zaraz mam mdłości.. zaraz mam metaliczny posmak w buzi ,a jak ide umyc zęby z tego smaku, to nie mogę ich wyplukac bo mnie szarpie na wymioty.. zamkniete kolo
Mdłości tragiczne są, posmak dziwny w ustach też mam, pić nic nie dam rady jedynie muszynianka we mnie wchodzi i kompot a soki to później mi tak nie dobrze że szok. Ogólnie tragedia i rzadko tu pisze z tego że pół dnia bym tylko spała i leżała a najlepiej cały dzień. Straszne to jest mam nadzieję że 2 trymestr będzie lepszy

Mdłości tragiczne są, posmak dziwny w ustach też mam, pić nic nie dam rady jedynie muszynianka we mnie wchodzi i kompot a soki to później mi tak nie dobrze że szok. Ogólnie tragedia i rzadko tu pisze z tego że pół dnia bym tylko spała i leżała a najlepiej cały dzień. Straszne to jest mam nadzieję że 2 trymestr będzie lepszy
No ja juz z godzine walczę z mdłościami... Matkoooo... Jutro zaczynam 9tydzien i az się boje

U mnie od pustego pecherzyka minelo ponad 1.5 roku, z kazdym kolejnym miesiacem kiedy sie nie udawalo swirowalam. W miedzyczasie dwie biochemiczne... dzieki za dobre slowo, doskonale rozumiesz o co mi chodzi🙂 Nie chcialabym rezygnowac z grupy, ale musze to jakos wszystko przepracowac w glowie. Byle do prenatalnych i skonczyc ten 1 trymestr. Teoretycznie jeszcze jakies 3 tygodnie.
Razem raźniej. 🙂 Musimy się trzymać każda z nas ma swoją historię gdzie na końcu czeka piękne rodzicielstwo ❤️❤️ powiem Ci ze ja dopiero na forum zrozumialam że nie jestem sama że jest nas więcej niż można się spodziewać. Ja też odetchnę po badaniach. I jak skończy się ten pierwszy trymestr bo dzidzia daje mj tak popalić ze mąż mój nawet ostatnio mnie budził bo byłam tak blada ze myślał że mi się coś stało a ja w nocy nie spałam bo wymiotowałam i byłam wykończona. Kiepsko wyglądam jak takie zombie 🥴🥴wymioty mdłości zgaga zaparcia 🙈🙈🙈a ty masz też takie mocne objawy?

Dziewczyny jak się czujecie? Ja dalej zmęczenie, nudności. Kurcze kiedy to się skończy jak nic 3 ciąża najgorsza i ora do potęgi
Ja tragedia wymioty mdłości zaparcia brak apetytu. Ja już 11 tydz i jeden dzień miałam tylko gdzie lepiej się czułam 🥴wyglądam jak zombie 🥴ale dam radę dla dzidzi

reklama
Do góry