reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Czy któraś z Was zdecydowała bądź zdecyduje się na test Nifty/Sanco/Harmony itp.?
Ja dzis mam 9+3 i z racji tego z w tym roku skończę 36 lat chce zrobić ten test. Macie jakieś doświadczenia który najlepszy i czy ufac im tak jak piszą w 99%?

reklama
Niestety coś mi wiadomo w tym temacie . Bo właśnie mój synek urodził się ze zrosnietym przelykiem i musiał być operowany w 1 dobie życia. Choć całą ciaze dbalam o siebie jak tylko mogłam . A stało się jak się stało. Ale cale szczęścia w chwili obecnej nie ma żadnego śladu po tym co przeszliśmy 😁
Kiedy wykryto wadę synka?

Hej powiedzieliśmy dzis dziecia ze będą mieli rodzeństwo córcia bardzo się ucieszyła dopytywała w ktorym miesiąc jestem czy wiem co będzie a młody to chyba przebił wszystko mowi ale mamo ty nie będziesz rodzic dzieci bo jesteś za stara🤣 nie wierzę zw masz dzidziusia w brzuszku bo nie jesteś grubsza . Mąż go zapytał dlaczego tak mówi to powiedział że mama jest moja i Natalki 🤣 ale suma sumaru cieszy się liczy miesiące kiedy się urodzi i mowi ja już nie mogę się doczekać listopada a jak będzie chlopak to będzie epicko🙂

Mijają kolejne tygodnie ciązy i wlasciwie czuje sie coraz spokojniejsza, bo moje straty jednak mialy miejsce na samym poczatku, przed pojawieniem sie zarodka. Kiedy nagle ktoś przytacza jakąs historie dotyczącą poronień w 12 tyg i moja głowa znow zeswirowala. Czuje, że to forum mi bardzo pomaga, ale tez sprawia, ze martwie sie rzeczami, o ktorych bym już normalnie nie myslala.
Rozumiem cię, mam chyba a dokładnie tak samo :)

Czy któraś z Was zdecydowała bądź zdecyduje się na test Nifty/Sanco/Harmony itp.?
Ja dzis mam 9+3 i z racji tego z w tym roku skończę 36 lat chce zrobić ten test. Macie jakieś doświadczenia który najlepszy i czy ufac im tak jak piszą w 99%?
Ja będę robić i na razie skłaniam się ku Sanco. Bada głównie 3 podstawowe trisomie ale z prawidłowością 99%. Reszta badań sprawdza więcej wad ale juz z mniejszym prawdopodobieństwem. Wiekszosc wad daje nieprawidłowy obraz usg a np ZD może być wszystko super na usg do samego końca. I dlatego chyba zdecyduje się na Sanco. Ale muszę jeszcze się wczytać

Dziewczyny jak się czujecie? Ja dalej zmęczenie, nudności. Kurcze kiedy to się skończy jak nic 3 ciąża najgorsza i ora do potęgi
Oj chętnie sie zamienie, może byłabym spokojniejsza:) od rana zero objawów teraz dopiero czuje i brzuch i piersi wiec trochę spokoju na wieczór i lepszy humor. Większość dnia świrowałam ze stresu. Czasami myślę ze naprawdę wolałabym wisieć na kiblu i 🤮 jak kot nic wstawać rano i mieć 0 objawów. 🤷‍♀️

reklama
Dziewczyny jak się czujecie? Ja dalej zmęczenie, nudności. Kurcze kiedy to się skończy jak nic 3 ciąża najgorsza i ora do potęgi
Ja dzisiaj jestem w 7+5 i czuje się jak na najgorszym kacu cały czas od jakiegoś tygodnia. Mam wrażenie, że z każdym dniem coraz bardziej się wszytsko rozkręca. Brak energii na cokolwiek, w pracy myślę jutro powiedzieć, że jestem w ciąży, bo sama widzę po sobie, że wszystko robię 2 razy wolniej. Poinformowalismy też wczoraj najbliższą rodzinę na messengerze, fajnie moc cieszyć się ta nowiną z rodziną 😉 chociaż to jeszcze nie dociera do mnie, że już za chwilę zacznie się 3 miesiąc już i że naprawdę zostanę mamą... Kiedy to zleciało, ani się obejrzymy a będzie listopad 😉

Do góry