reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Jezu seriooo😱😱😱 ja w poprzednich bylam 4 razy.. na potwierdzeniu potem na prenatalnych, polowkowych i na miesiac przed koncem..btwraz tez mam zamiar tak z tym ze dodatkowo tuz przed terminem.. bo z mlodszym wlasnie na koncowce byly duze problemy.. ale co 2 tygodnie? Przeciez to niepotrzebny stres! Zrobisz jak chcesz, ale mysle ze to dla samej glowy nie zdrowe.. :D co dwa tygodnie sie stresowac czy wszystko ok :) trzeba zakladac ze jest ok. Bo jak ma nie byc ok to i usg tak czesto koze nic nie poradzic. :p szalona :*
Boziczku kiedy ja czuje, że musze bo inaczej sie udusze 🤣🤣🤣

reklama
No i dziewczyny byłam, zobaczyłam pusty pęcherzyk ciążowy, ale wypytałam ją co i jak, dostałam recepte na heparyne i duphaston, mam przyjść za tydzień :)
Za tydzień już pewnie będzie serduszko i trochę odetchniesz🙂
Potrzebuje uspokojenia.
Na papierze lekko różowo od krwi... Wydawało mi się, że jak bthcg dzisija 154 to raczej się okres nie rozkręci. Miałyście plamienia w dniu spodziewanej miesiączki?
Próbuje nie panikować ale po tym wyniku się lekko ucieszyłam...
Znam osobę, która do 5 miesiąca, regularnie w dniu miesiączki miała plamienia i urodziła zdrowe dziecko, więc czasami się to zdarza. Jednak warto kontrolować bądź skonsultować się z lekarzem bo może potrzebujesz podnieść progesteron. Także spróbuj nie panikować bo może to nic złego 🙂
Dziękuję genialna kobieto [emoji7]
Nie ma za co, sama tego kiedyś nie potrafiłam i też dzięki temu, że ktoś to tłumaczył to się dowiedziałam, a cytowanie ułatwia życie na forum 😉

Potrzebuje uspokojenia.
Na papierze lekko różowo od krwi... Wydawało mi się, że jak bthcg dzisija 154 to raczej się okres nie rozkręci. Miałyście plamienia w dniu spodziewanej miesiączki?
Tam w środku jest teraz wszystko bardzo delikatne. Ja ostatnio plamilam bo musiałam podrażnić aplikatorem a jeszcze niedawno po skorzystaniu z toalety wiec to normalne i niczym się nie przejmuj.

Dziewczyny czy wierzycie w Chiński kalendarz płci? Powiem szczerze, że za każdym razem jak sprawdzałam jaką płeć będą miały moje koleżanki, kalendarz trafiał na 100%. Według niego powinnam mieć chłopaka. Ciekawe czy się sprawdzi 😆😆
Mam to samo, sprawdzalam z ciekawosci wiekszosci moich kolezanek, sobie z pierwsza corcią i wszystko mi sie zgadza :)

Dziewczyny, a z innej beczki.
Ćwiczyłam jogę. Oczywiście teraz odpuszczam ale może znacie jakieś ćwiczenia itp. które na spokojnie można wykonywać w domu? Poszukam też jogi dla kobiet w ciąży bo boje się, że jak nic nie będę robić to oszaleje i stracę w ogóle kondycję.
Basiu, powiem Ci, że mam zagwozdkę. Chciałabym zacząć znowu coś robić, ale w mojej klinice zasugerowali, żebym się wstrzymała w pierwszym trymestrze 😵
A mnie tak nasza Ces zainspirowała 😍

Potrzebuje uspokojenia.
Próbuje nie panikować ale po tym wyniku się lekko ucieszyłam...
Ja miałam delikatne plamienie w dniu spodziewanej miesiączki przy bardzo podobnym wartości betahcg. Dzień później byłam na kontroli i ginekolog powiedział ze prawdopodobnie to plamienie implantacyjne☺️

reklama
hej dziewczyny.

Ja przedstawiac się chyba nie muszę 😉przynajmniej łatwo Wam będzie zapamiętać 😉

Zaglądam tu tylko wieczorami, a tu tyle naskrobane... 🥰 Ale cudownie zobaczyć Wasze scany z serduszkami, aż sama nie mogę się doczekać swojego USG. W czwartek mam dopiero rozmowę telefoniczną z moim GP(ośrodkiem zdrowia), ale myślę że pójde prywatnie jak będę w 7-8 tygodniu, bo chyba zeswiruje z czekaniem do 12 tygodnia, bo wtedy dopiero przysługuje mi usg.

Wciąż to takie nierealne, że jestem w ciąży 🥰

Do góry