reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Jezu seriooo😱😱😱 ja w poprzednich bylam 4 razy.. na potwierdzeniu potem na prenatalnych, polowkowych i na miesiac przed koncem..btwraz tez mam zamiar tak z tym ze dodatkowo tuz przed terminem.. bo z mlodszym wlasnie na koncowce byly duze problemy.. ale co 2 tygodnie? Przeciez to niepotrzebny stres! Zrobisz jak chcesz, ale mysle ze to dla samej glowy nie zdrowe.. :D co dwa tygodnie sie stresowac czy wszystko ok :) trzeba zakladac ze jest ok. Bo jak ma nie byc ok to i usg tak czesto koze nic nie poradzic. :p szalona :*
Boziczku kiedy ja czuje, że musze bo inaczej sie udusze 🤣🤣🤣

reklama
No i dziewczyny byłam, zobaczyłam pusty pęcherzyk ciążowy, ale wypytałam ją co i jak, dostałam recepte na heparyne i duphaston, mam przyjść za tydzień :)
Za tydzień już pewnie będzie serduszko i trochę odetchniesz🙂
Potrzebuje uspokojenia.
Na papierze lekko różowo od krwi... Wydawało mi się, że jak bthcg dzisija 154 to raczej się okres nie rozkręci. Miałyście plamienia w dniu spodziewanej miesiączki?
Próbuje nie panikować ale po tym wyniku się lekko ucieszyłam...
Znam osobę, która do 5 miesiąca, regularnie w dniu miesiączki miała plamienia i urodziła zdrowe dziecko, więc czasami się to zdarza. Jednak warto kontrolować bądź skonsultować się z lekarzem bo może potrzebujesz podnieść progesteron. Także spróbuj nie panikować bo może to nic złego 🙂
Dziękuję genialna kobieto [emoji7]
Nie ma za co, sama tego kiedyś nie potrafiłam i też dzięki temu, że ktoś to tłumaczył to się dowiedziałam, a cytowanie ułatwia życie na forum 😉

Potrzebuje uspokojenia.
Na papierze lekko różowo od krwi... Wydawało mi się, że jak bthcg dzisija 154 to raczej się okres nie rozkręci. Miałyście plamienia w dniu spodziewanej miesiączki?
Tam w środku jest teraz wszystko bardzo delikatne. Ja ostatnio plamilam bo musiałam podrażnić aplikatorem a jeszcze niedawno po skorzystaniu z toalety wiec to normalne i niczym się nie przejmuj.

Dziewczyny czy wierzycie w Chiński kalendarz płci? Powiem szczerze, że za każdym razem jak sprawdzałam jaką płeć będą miały moje koleżanki, kalendarz trafiał na 100%. Według niego powinnam mieć chłopaka. Ciekawe czy się sprawdzi 😆😆
Mam to samo, sprawdzalam z ciekawosci wiekszosci moich kolezanek, sobie z pierwsza corcią i wszystko mi sie zgadza :)

Dziewczyny, a z innej beczki.
Ćwiczyłam jogę. Oczywiście teraz odpuszczam ale może znacie jakieś ćwiczenia itp. które na spokojnie można wykonywać w domu? Poszukam też jogi dla kobiet w ciąży bo boje się, że jak nic nie będę robić to oszaleje i stracę w ogóle kondycję.
Basiu, powiem Ci, że mam zagwozdkę. Chciałabym zacząć znowu coś robić, ale w mojej klinice zasugerowali, żebym się wstrzymała w pierwszym trymestrze 😵
A mnie tak nasza Ces zainspirowała 😍

Potrzebuje uspokojenia.
Próbuje nie panikować ale po tym wyniku się lekko ucieszyłam...
Ja miałam delikatne plamienie w dniu spodziewanej miesiączki przy bardzo podobnym wartości betahcg. Dzień później byłam na kontroli i ginekolog powiedział ze prawdopodobnie to plamienie implantacyjne☺️

reklama
hej dziewczyny.

Ja przedstawiac się chyba nie muszę 😉przynajmniej łatwo Wam będzie zapamiętać 😉

Zaglądam tu tylko wieczorami, a tu tyle naskrobane... 🥰 Ale cudownie zobaczyć Wasze scany z serduszkami, aż sama nie mogę się doczekać swojego USG. W czwartek mam dopiero rozmowę telefoniczną z moim GP(ośrodkiem zdrowia), ale myślę że pójde prywatnie jak będę w 7-8 tygodniu, bo chyba zeswiruje z czekaniem do 12 tygodnia, bo wtedy dopiero przysługuje mi usg.

Wciąż to takie nierealne, że jestem w ciąży 🥰

Do góry