reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Ale wiesz że to on jest zdrowszy? 😜 bo my się zamartwiamy na zapas a chłopy dopiero jak serio się coś dzieje. Są zdrowsi a my siwe i zestresowane
Ale jednak kobiety żyją dłużej;)
Mój też ma podejście będzie co będzie. Ale od jutra mam l4, córka też ma na 2 tygodnie wolnego od przedszkola aby teraz to przeczekać. Nie wiem co gorsze czy wirusy czy prawie 5 latka z ogromną ilością energii w domu. Jak ktoś ma pomysły na zabawy aby wyladowac energię chętnie przygarnę.
Już przeszła mi myśl czy nie powinnam gdzieś iść do lekarza bo ona naprawdę na tle rówieśników i starszych wyznaczą się ogromną energia, potrafi wstać o 5 jechać do przedszkola, bez drzemki, wraca szybką przekąska basen godzinę i ma problem o 22 zasnąć, ona chce się bawić... ostatnio byłam u lekarza zostawiłam ją u sąsiadki z dziewczynkami, i tamte pytają kiedy mama wezmie Marcelinę bo one chcą spać a ta bawić i bawić, a była właśnie pp przedszkolu i basenie...

Jak się dziś czujecie ?
Czy macie jakieś mdłości ?!
mdłości dzisiaj nawet dają żyć, tylko zimno mi strasznie i mam zaparcia… w ciąży mam zawsze straszne i potem się borykam z ich konsekwencjami niestety 😭 tyle mnie to bólu i nerwów kosztowało, że był to jeden z głównych powodów który mnie zniechęcał do kolejnej ciąży…

Mi się od wczoraj mdłości włączyły, w poprzedniej nie miałam. Wcześniej to było jak miałam pusty żołądek, teraz jak jestem głodna mdli nardzo a dzisiaj np podczas sniadania jadłam kanapkę z jajkiem i majonezem plus parówka i wiedziałam że jak zjem jeszcze kęs to zwymiotuje. I musiałam odstawić. Jem mniejsze porcję ale muszę częściej...

Mnie od wczoraj piersi pobolewają, ale nie jakoś bardzo. Mam lekkie mdłości wieczorami od paru dni, ale nie wymiotuję. Rano wstałam z wahaniami nastroju strasznymi haha. Ale u mnie dopiero 5+0 dzisiaj. Dodatkowo zastanawiam się czy ta opryszczka wargowa to może być jednak pryszcz 😅poczekam parę dni jak się to będzie goiło, ale lekarz na teleporadzie zalecił te plasterki na opryszczkę
IMG_8195.jpeg

reklama
I idę jutro jeszcze na betę kontrolnie, w sobotę było prawie 6000. Ale jakoś przez to moje przeziębienie czuje się lepiej jak ją kontroluję
też mnie strasznie kusi żeby jutro iść, ale u mnie jest straszny problem z pobieraniem krwi… nigdy nie kończy się na mniej niż 3 próbach, mam fatalne żyły, a raczej ich brak… cała jestem pokuta po ostatnich badaniach i to sprawia, że nie pójdę chyba 😟 poza tym, nawet jeśli okaże się, że źle przyrasta to co? co z tym zrobię? niewiele to zależy ode mnie… będę siedzieć jak siedziałam i czekać 🤪

Do góry