Ostatnio tak, cały krzyż napierdzielal mnie i nie istotne w jakiej pozycji leżę - czy na boku, czy na plecach.Mnie z kolei bardzo boli kość ogonowa ...nawet jak leżę na boku i wcale nie dotykam nią nigdzie
Czy któraś z Was też tak ma?
reklama
Od kilku dni mnie tez boli. W ogóle się czuje jakby mnie ktoś skopał po całych plecachMnie z kolei bardzo boli kość ogonowa ...nawet jak leżę na boku i wcale nie dotykam nią nigdzie
Czy któraś z Was też tak ma?
hikari_ona
Fanka BB :)
Ja też coraz częściej odczuwam ból kręgosłupa - ale to jak za dużo stoję, albo chodzę. Wczoraj złapało mnie przy gotowaniu, a później na spacerze. Na szczęście jak poruszam trochę biodrami albo usiądę, to przechodzi. A kość ogonową też czuję, ale najczęściej, jak zajmę się pracą i siedzę za długo na krześle. Muszę wstawać przynajmniej raz na 45 minut, żeby się trochę rozruszać.
hikari_ona
Ja mam młodszą ciążę, niż Ty (dziś 17+2), w środę na wizycie u lekarza pytałam o ruchy. Też mam łożysko na przedniej ścianie - i powiedział, że ono będzie na początku tłumiło te delikatne ruchy i że u mnie obstawia pierwsze wyczuwalne ruchy tak za 4-6 tygodni. A wiec akurat wypadałoby na 20-22 tydzień Natomiast wczoraj, jak leżałam w łóżku przed snem, to czułam takie jakby przesuwanie w brzuchu, nie wiem, czy to Maleństwo, ale było to ciekawe uczucieA ja ruchów nie czuje a obecnie 19+2. Czy ktoś też jeszcze ruchów nie czuje i jest w podobnym tc?
Natomiast jak sprawdzam teraz dzidziusia detektorem tętna, to widzę, o ile jest już wyżej Wcześniej była najczęściej na dole, po prawej stronie, a teraz od kilku dni urzęduje już mniej więcej na wysokości pępka po lewej stronie
No to cierpliwie czekamyJa mam młodszą ciążę, niż Ty (dziś 17+2), w środę na wizycie u lekarza pytałam o ruchy. Też mam łożysko na przedniej ścianie - i powiedział, że ono będzie na początku tłumiło te delikatne ruchy i że u mnie obstawia pierwsze wyczuwalne ruchy tak za 4-6 tygodni. A wiec akurat wypadałoby na 20-22 tydzień Natomiast wczoraj, jak leżałam w łóżku przed snem, to czułam takie jakby przesuwanie w brzuchu, nie wiem, czy to Maleństwo, ale było to ciekawe uczucie
Natomiast jak sprawdzam teraz dzidziusia detektorem tętna, to widzę, o ile jest już wyżej Wcześniej była najczęściej na dole, po prawej stronie, a teraz od kilku dni urzęduje już mniej więcej na wysokości pępka po lewej stronie
K1991
Mi ginekolog powiedział że mogę poczuć pierwsze ruchy w 22 tc, ja poczułam już w 20 tc ale tak jak pisałam jest to takie delikatne pulsowanie i tylko jak przykładam rękę do brzucha. Tak w ciągu dnia, jak nie leżę to jeszcze też nie czuję.A ja ruchów nie czuje a obecnie 19+2. Czy ktoś też jeszcze ruchów nie czuje i jest w podobnym tc?
Przewrotka
Dziewczyny czy wynik z krwi, dokładnie chodzi mi o glukozę 5.26 to jest jakieś wskazanie do badania prenatalnego? Nie wydaje mi się żeby to był podwyższony cukier, ale moja nowa ginekolog od razu mnie skierowała na to badanie podobno przez ten cukier. Potem jeszcze dopisala "nie uwidoczniono górnej wargi"
MałaMi30
Podajesz w jednostce mmol/l jesli tak wiec to 95 mg/dl czyli podwyższony lekko do 90 powinno być. I to raczej wskazanie do krzywej cukrowej. Ale wskazaniem do prenatalnego nie słyszałam a ile masz lat moze po 35 dlatego? Hm a kość nosową uwidoczniono? Moze bobas nie chcial pokazać twarzy.Dziewczyny czy wynik z krwi, dokładnie chodzi mi o glukozę 5.26 to jest jakieś wskazanie do badania prenatalnego? Nie wydaje mi się żeby to był podwyższony cukier, ale moja nowa ginekolog od razu mnie skierowała na to badanie podobno przez ten cukier. Potem jeszcze dopisala "nie uwidoczniono górnej wargi"
Przewrotka
Dziękuję za odpowiedź. No właśnie poprzedni lekarz stwierdził, że ta glukoza jest u mnie ok. Mam 28 lat, to moja druga ciąża, pierwsza bez powikłań, dziecko zdrowe. Na poprzednim USG napisała inna lekarka, że nie uwidoczniono twarzoczaszki. Teraz niewidoczna tylko górna warga, o nosku nic nie mówiłaPodajesz w jednostce mmol/l jesli tak wiec to 95 mg/dl czyli podwyższony lekko do 90 powinno być. I to raczej wskazanie do krzywej cukrowej. Ale wskazaniem do prenatalnego nie słyszałam a ile masz lat moze po 35 dlatego? Hm a kość nosową uwidoczniono? Moze bobas nie chcial pokazać twarzy.
reklama
Natalia9898
a może po prostu gorszy sprzęt ma ?masz zdjęcie usg ?Dziękuję za odpowiedź. No właśnie poprzedni lekarz stwierdził, że ta glukoza jest u mnie ok. Mam 28 lat, to moja druga ciąża, pierwsza bez powikłań, dziecko zdrowe. Na poprzednim USG napisała inna lekarka, że nie uwidoczniono twarzoczaszki. Teraz niewidoczna tylko górna warga, o nosku nic nie mówiła