reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Być może to tylko kwestia czasu jak zaczniesz czuć.Moze sa narazie delikatne i nie czujesz.Czytałam że niektóre kobiety mogą dopiero poczuć po 20 Tc,szczególnie te które pierwszy raz rodzą.
Być może. Moja ginekolog powiedziała, że takie Panie jak ja (wg BMI otyłość ale są to kg w tyłku i nogach, nie w brzuchu) mogą poczuć ok 22-24tc. Ale jakoś wydaje mi się to naprawdę późno na jakiekolwiek, delikatne ruchy?
Jeszcze zależy jakie masz łożysko z tego co się orientuje
Łożysko na przedniej ścianie
Oj nie wiem czy to reguła ale ja mam łożysko na ścianie przedniej, jestem w 18tyg a ruchy czuje bardzo dobrze zwłaszcza wieczorem jak kładę się spać. Na pewno zależy to też od tego która dzidzia w brzuszku, bo u mnie 4 😉
Pierwsza dzidzia u mnie :p

A ja ruchów nie czuje a obecnie 19+2. Czy ktoś też jeszcze ruchów nie czuje i jest w podobnym tc? :p
W pierwszej ciąży wyczułam dopiero w 22tc. I to były już konkretne kopnięcia. W drugiej w 16tc. A teraz 16+3 trzeciej ciąży i nic nie czuję 🤷 moje BMI jest super norma, ale troszkę sadełka na brzuchu mam😅
Ale będziesz wiedziała, że to "to". Jak dla mnie najcudowniejsza i jedyna rzecz w ciąży 😅 , bo zgagę już mam, a męczyła mnie w obu ciążach do porodu😩

Być może. Moja ginekolog powiedziała, że takie Panie jak ja (wg BMI otyłość ale są to kg w tyłku i nogach, nie w brzuchu) mogą poczuć ok 22-24tc. Ale jakoś wydaje mi się to naprawdę późno na jakiekolwiek, delikatne ruchy?

Łożysko na przedniej ścianie

Pierwsza dzidzia u mnie :p
Jak pierwsza to możesz poczuć trochę później, ale jak już poczujesz to będziesz wiedziała, że to jest to 😁

W pierwszej ciąży wyczułam dopiero w 22tc. I to były już konkretne kopnięcia. W drugiej w 16tc. A teraz 16+3 trzeciej ciąży i nic nie czuję 🤷 moje BMI jest super norma, ale troszkę sadełka na brzuchu mam😅
Ale będziesz wiedziała, że to "to". Jak dla mnie najcudowniejsza i jedyna rzecz w ciąży 😅 , bo zgagę już mam, a męczyła mnie w obu ciążach do porodu😩
Jak pierwsza to możesz poczuć trochę później, ale jak już poczujesz to będziesz wiedziała, że to jest to 😁
No to w takim razie czekam do końca miesiąca, może coś poczuje :)

Ja właśnie dodałam podobny post 😅 mam to samo identycznie coś porobie więcej wieczorem to padam tak plecy bolą muszę leżeć.. ale lekarz mówi ze to normalne a przy mojej skoliozę to już wogole . Aktualnie leżę w sumie nic nie robiłam tylko dużo stałam i już plecy dostały w dupe..
Mam tak samo a nawet gorzej bo czasami na kolanach chodziłam a to dopiero 16 tydzień, moja gin jak i doktor od prenatalnych skierowali mnie do fizjoterapeuty, czekam na pierwszą wizytę.

reklama
Mnie z kolei bardzo boli kość ogonowa ...nawet jak leżę na boku i wcale nie dotykam nią nigdzie :)
Czy któraś z Was też tak ma?

Do góry