Witajcie Dziewczyny, długo się wachałam czy dołączyć, ale dziś lekarz powiedział mi, że nie ma co tak hamować radości i cieszyć się po każdej wizycie. Jestem w 8t+2d . To moja druga ciąża, pierwszą poroniłam w 6tc ale dowiedziałam się w 8.
Teraz dzidziuś ma prawie 2 cm i dzisiaj na USG mi pomachał
A wracajac do wątku, mam taki apetyt że ciągle jem, co 2-3h muszę coś zejść. Podstawowe badanie glukozy było bardzo wysokie ( górna granica normy), od razu podejrzenie cukrzycy ciazowej. Natychmiast wprowadziłam zmiany w jadłospisie i częstotliwości jedzenia, dlatego krzywa cukrowa dała trochę zafałszowany obraz i wynik już nie był taki wysoki. Ale zgodnie ze wszytstkimi zaleceniami mam się trzymac tej diety.
Dlatego jeśli zastanawia Ci że tyle jesz i ciągle jesteś głodna to koniecznie sprawdź cukier.
Dziewczyny piszą że schudły, a ja też jestem już ponad kg na + . Nie mam kompletnie żadnych mdłości, tylko jeden jedyny raz wczoraj rano, po pierwszym śniadaniu poleciałam do łazienki trochę mnie pomęczylo ale generalnie to tyle. Moje BMI sprzed ciąży to 18 więc na szczęście nie jest źle.