reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
No tak, ale wlasnie nie rozumiem czemu wtakim razie poruszylas temat dni tygodnia piatek, sobota czwarek skoro one nie maja znaczenia :p dobra widocznie albo cos ki umknelo w logice tej waszej rozmowy,albo jestem blondynka poprostu😂🤣😂🤣 nie ważne. A aplikacje sa jakie sa :p liczą jak chcą :D jeden dzien to przodu czy do tylu i tak jie ma znaczenia bo bardzo rzadko jest ze urodzi sie idealnie w terminie :p

No tak, ale wlasnie nie rozumiem czemu wtakim razie poruszylas temat dni tygodnia piatek, sobota czwarek skoro one nie maja znaczenia :p dobra widocznie albo cos ki umknelo w logice tej waszej rozmowy,albo jestem blondynka poprostu😂🤣😂🤣 nie ważne. A aplikacje sa jakie sa :p liczą jak chcą :D jeden dzien to przodu czy do tylu i tak jie ma znaczenia bo bardzo rzadko jest ze urodzi sie idealnie w terminie :p
inaczej. Jesli pierwszy dzien cyklu byl w poniedzialek, to w niedziele jest 1+0 (0+7)
apka juz liczy ze w niedziele zaczal sie drugi tydzien.
Czyli w niedziele masz 8+0, a apka mowi ze zaczelam 9 tydzien. Nowy tydzien zaczyna sie w poniedzialek, nie? I ten sam tydzien trwa do niedzieli.

Hejo :) ja dziś na drugim badaniu bety. Nie lubię tego badania i boję się jutro zobaczyć wynik :( w czwartek decydująca wizyta, przynajmniej mam taką nadzieję..
Dalej czuje się strasznie. Ból piersi jest tak mocny, że się budzę w nocy 🙄nigdy mnie tak piersi nie bolały. W święta pojedzone ale wzdęcia tak dokuczały, że zero radości z jedzenia 😂
Zastanawiam się tak, bo przy pierwszej ciazy od razu przestałam mieć objawy jak zaczęłam krwawić i okazało się, że serduszko nie bije, przy drugiej ciąży i pustym jaju wgl ich nie mialam. byłam w obu na duphastonie i krwawiłam jak już dochodziło do poronienia. Teraz brak krwawień, obawy na maxa to może jednak dzidzia bez żadnych problemów tam sobie siedzi i jest 🤔 mam dziwne sny.. Tak smutne i straszne.. Wczoraj mi się śniło że mój Synek zaginął ale na końcu go odnazalam, a dziś mi się śniło, że nic nie wyszło z tej ciąży i tak jakby cały sen to był mój przebieg poronienia 🥺 zdołowało mnie to i teraz chyba szukam na siłę nadzieji 😪

inaczej. Jesli pierwszy dzien cyklu byl w poniedzialek, to w niedziele jest 1+0 (0+7)
apka juz liczy ze w niedziele zaczal sie drugi tydzien.
Czyli w niedziele masz 8+0, a apka mowi ze zaczelam 9 tydzien. Nowy tydzien zaczyna sie w poniedzialek, nie? I ten sam tydzien trwa do niedzieli.
No nie wiem mi apka pokazuje normalnie🤣😂okres powinnam miec 9.02 to byl wtorek i teraz +0 pokazuje mi w kazdy wtorek, a dzien przed +7 ,czyli 7dzien bierzacego tygodnia . I dzis wychodzi ze mam 9 tydzien 8+0 czyli skonczylam 8 tygodni ciazy czyli rozpoczynam tydzien kolejny czyli jestem wlasnie w trakcie tygodnia 9 tego :) jutro bede w 8tygodniu i 1 dniu czyli bedzie mi lecial juz 9 tydzien ciazy :p

Tak się zagmatwalam ze poprostu jie rozumiem, uuu mnie jest to wszystko takie logiczne 🤣😂

Dzień dobry po świętach 😌 Miałam niesamowity stres, koszmary i budzenie się dziś w nocy, bo na 8.00 rano miałam usg. Jestem po dwóch stratach i to bardzo niedawnych... ale okazało się, że zarodek ma się dobrze, ma 9 mm i bijące serduszko. Nie mogłam uwierzyć, prawie się popłakałam w drodze do domu.

IMG_5422.jpg

Wg OM ciaża ma 7+0 i ginekolog mówi, że to wyliczenie zgadza z usg. Myślałam, że może ciąża jest starsza bo miałam już nudności i pozytywny test pod koniec 3 tygodnia, ale jednak nie. W związku z tym termin wypada na 26 listopada, zaraz po moich 30. urodzinach.

No nie wiem mi apka pokazuje normalnie🤣😂okres powinnam miec 9.02 to byl wtorek i teraz +0 pokazuje mi w kazdy wtorek, a dzien przed +7 ,czyli 7dzien bierzacego tygodnia . I dzis wychodzi ze mam 9 tydzien 8+0 czyli skonczylam 8 tygodni ciazy czyli rozpoczynam tydzien kolejny czyli jestem wlasnie w trakcie tygodnia 9 tego :) jutro bede w 8tygodniu i 1 dniu czyli bedzie mi lecial juz 9 tydzien ciazy :p

Tak się zagmatwalam ze poprostu jie rozumiem, uuu mnie jest to wszystko takie logiczne 🤣😂
a to spoko, bo ja mam o dzien do przodu. Ja mam 9+1 w piatek i w piatek dostalam okres. Wiec dni mi liczy dobrze, ale tygodnie z bledem.

Dzień dobry po świętach 😌 Miałam niesamowity stres, koszmary i budzenie się dziś w nocy, bo na 8.00 rano miałam usg. Jestem po dwóch stratach i to bardzo niedawnych... ale okazało się, że zarodek ma się dobrze, ma 9 mm i bijące serduszko. Nie mogłam uwierzyć, prawie się popłakałam w drodze do domu.

Zobacz załącznik 1256566
Wg OM ciaża ma 7+0 i ginekolog mówi, że to wyliczenie zgadza z usg. Myślałam, że może ciąża jest starsza bo miałam już nudności i pozytywny test pod koniec 3 tygodnia, ale jednak nie. W związku z tym termin wypada na 26 listopada, zaraz po moich 30. urodzinach.
Ale fajny prezent 😍😍😍

reklama
Do góry