reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

OOOO właśnie, wczoraj dopiero zwróciłam na to uwagę, bo niedawno zainstalowałam tą apkę. I trochę denerwuje mnie to liczenie tygodni przykładowo dziś mam 10+0 to wg apki to będzie już 11 tydzień, a to jest dopiero 10 :p
Bo jezeli dxis masz 10+0 to skonczylas 10 a zaczynasz 11. Ja mam dxis 8+0 czyli skonczylam 8zaczynam 9

reklama
@Amaleta @Jotka_ jeszcze jestem przestraszona trochę tą sytuacją. Przy moich poprzednich poronieniach po prostu wiedziałam że coś się stanie bo jajo było puste a tutaj myślałam że już wszystko będzie okej skoro serduszko bije i jest Płodek, więc to plamienie bardzo mnie zaskoczyło no i zestresowałam się strasznie.
Dostałam leki i leżę.
Czuje się już lepiej ale znów wpadłam w tryb zmartwienia się.
wysylam do Ciebie pozytywna energie :) mysl pozytywnie. Krwawilas, a serduszko bije i generalnie lekarz nie widzial nic niepokojacego. To jest najlepsza wiadomosc, jaka moglas otrzymac.

Bo jezeli dxis masz 10+0 to skonczylas 10 a zaczynasz 11. Ja mam dxis 8+0 czyli skonczylam 8zaczynam 9
no wlasnie nie bo pierwszy dzien ciazy zaczal sie w dniu okresu (w piatek) a 8+0 mam w czwartek. Czyli w czwartek koncze 8 tydzien, a w piatek zaczynam dziewiaty (8+1).
Apka liczy tygodnie ciazy tak, jakby 1 tydzien ciazy rozpoczal sie dzien przed okresem.
(Swoja droga kalkulator w poradni wyliczyl, ze jestem jeden dzien do tylu, czyli liczy tak, jakby 1 dzien ciazy byl nie w piatek, ale w sobote)

@Amaleta @Jotka_ jeszcze jestem przestraszona trochę tą sytuacją. Przy moich poprzednich poronieniach po prostu wiedziałam że coś się stanie bo jajo było puste a tutaj myślałam że już wszystko będzie okej skoro serduszko bije i jest Płodek, więc to plamienie bardzo mnie zaskoczyło no i zestresowałam się strasznie.
Dostałam leki i leżę.
Czuje się już lepiej ale znów wpadłam w tryb zmartwienia się.
Dobrze, że zostałaś w szpitalu tam jesteś bezpieczna i masz szansę na szybką reakcję lekarza. Może to jakaś jednorazowa akcja z tym krwawieniem i już się nie powtórzy, pewnie zwiększyli Ci dawkę progesteronu, będziesz zabezpieczona.

no wlasnie nie bo pierwszy dzien ciazy zaczal sie w dniu okresu (w piatek) a 8+0 mam w czwartek. Czyli w czwartek koncze 8 tydzien, a w piatek zaczynam dziewiaty (8+1).
Apka liczy tygodnie ciazy tak, jakby 1 tydzien ciazy rozpoczal sie dzien przed okresem.
(Swoja droga kalkulator w poradni wyliczyl, ze jestem jeden dzien do tylu, czyli liczy tak, jakby 1 dzien ciazy byl nie w piatek, ale w sobote)
Próbowałam ostatnio dojść do ładu i składu z tym oznaczeniem tygodni, zauważyłam, że dziewczyny różnie to określają i w pewnym momencie zgłupiałam :p heh Zdaje się, że jutro masz wizytę z usg? :) Trzymam kciuki:)

Ja właśnie wyszlam z wizyty-gadzina rośnie ;)
Zdziwiłam się bo mi lekarka powiedziała że kolejna wizyta w 12 tygodniu to już drugi trymestr - a te aplikacje pokazują że drugi to dopiero jak się skończy 13tydzien ?
Oddałam krew do NIFTy więc tera dwa tygodnie stresu i czekania :d
Pytałam o detektor płodu, powiedziala ze spokojnie można używać i jest bezpieczny.

Załączniki

• IMG_20210406_092513.jpg
    IMG_20210406_092513.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 101
reklama
Ja właśnie wyszlam z wizyty-gadzina rośnie ;)
Zdziwiłam się bo mi lekarka powiedziała że kolejna wizyta w 12 tygodniu to już drugi trymestr - a te aplikacje pokazują że drugi to dopiero jak się skończy 13tydzien ?
Oddałam krew do NIFTy więc tera dwa tygodnie stresu i czekania :d
Pytałam o detektor płodu, powiedziala ze spokojnie można używać i jest bezpieczny.
super fotka :) 1 trymestr kończy się po skończonym 12 tygodniu, z racji tego, że apka wylicza jakby o tydzień do przodu to w sumie się zgadza.

Do góry