reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

W końcu udało mi się dodać moją sunie 😁😇 niech Was pozory nie zmylą bo to ciepła klucha i wszystkich kocha 😁😍na ulicy każdy musi zostać przywitany przez nią🤣
Ale cudna 🤩 ja mam zupełnie odwrotnie mój wygląda jak duży słodki niedźwiadek, kazdy chce głaskać a on niekoniecznie obcych lubi 🤣

reklama
Znalazłam takie info ale mnie to raczej nie dotyczy . Na pewno wystarczy być ze śląska i mieć wiek do. 35 ??
Moja koleżanka zadzwoniła, że nie jest bezdomną, bezrobotną, nie korzysta z mopsu itp itd i Panie powiedziały, że wystarczy wiek poniżej 35 lat i zamieszkanie na Śląsku. Zadzwoń sobie dopytać ;)

Jakie macie patenty na picie wody? Generalnie pije zdecydowanie za mało, czasem szklanka wody to jest maks :/
Aplikacje nie pomagają, smaku zwykłej mineralnej nie lubię, po gazowanej mam teraz wzdęcia :d
Kupiłam 0,5 litrowe kubki. Do śniadania szklanka, do obiadu, do przekąski, do kolacji. I tak leci 2-3 litry dziennie ;)

wiesz co ja bym bardziej wierzyła onkologowi jednak te najgorsze rzeczy widzi na codzień. A z tymi ginekologami to się zgodzę że nie zawsze wiedzą co i jak. Mojej mamy przyjaciolka miała guza tu odwrotnie było ginekolog stwierdził że to zwykle gruczołu a onkolog przy dotyku już powiedział że to jednak nie gruczol.
Ja slyzzqlam żeby iść robić u radiologa (bo on typowo od tego) albo właśnie u onkologa. Ginekolog generalnie przerabia USG w ciąży. To coś takiego jak fizjoterapeuta niby masaż liznie i poniżej może robić ale to jest np 40h na całe studia a idąc na technika masazyste 40h to malujesz tygodniowo. Nie wiem czy dobrze to wytlumaczylam.
Myślę że skoro odesłał Cię z takim zaleceniem to znaczy że jest ok wiadomo powtórzyć USG trzeba ale spokojnie tak to na biopsje by dał czy coś😘😘😘
Zgadzam się. Praktyka a teoria to dwie różne rzeczy. No zobaczymy co powiedzą w kwietniu, oby nic złego. Nie są wskazane teraz dla mnie stresy i nerwy 🙏 też myślę, że gdyby coś było poważnego to dostałabym raczej skierowanie na biopsję niż usg więc dlatego jestem spokojniejsza 🙂 teraz muszę skupić się na dziecku a nie na jakichś tam guzach, czy cholera wie czym!

Zgadzam się. Praktyka a teoria to dwie różne rzeczy. No zobaczymy co powiedzą w kwietniu, oby nic złego. Nie są wskazane teraz dla mnie stresy i nerwy 🙏 też myślę, że gdyby coś było poważnego to dostałabym raczej skierowanie na biopsję niż usg więc dlatego jestem spokojniejsza 🙂 teraz muszę skupić się na dziecku a nie na jakichś tam guzach, czy cholera wie czym!
tak jest!!! 😉

Hej dziewczyny 😉 Pisze bo sie zmartwilam....dzisiaj bardzo źle się czuje mdli mnie i wogole nie do życia😞😞 Teraz poszlam do toalety i zauwaylam na wkladce lekkie brązowawe plamienie czy to cos powaznego?? Jestem w 6t5d poszlabym jutro do lekarza ale jestem na kwarantannie bo mam covida i do soboty nie mogę wyjść z domu😞 Zastanawiam się czy mam się martwić czy to się zdarza i to nic poważnego? Umowie sie chociazby prywatnie ale w przyszlym tygodniu jak juz bede mogla wyjsc z domu ale chyba oszaleje z niepewności
To chyba dobrze by było umówić teleporade jak najszybciej. Bo czasem plamienie jest od za niskiego progesteronu. I lepiej tydzień nie czekać. A tak mógłby ktoś kupić receptę.
Ja po zgłoszeniu plamień miałam od razu zwiększony progesteron

Witam sie w 6t2d. Narazie tak wstalam i jakos nijak. Zasnąć nie moglam ,bo kolana mnie bolały i nie moglam sie ulozyc 😟 ale jak juz zasnęłam to spalam jak dzidzia.. obudzilo mnie siku. :d cos strasznego.. jakos szybko tym razem mi to doskwiera.. w pracy chodze jon stop do wcetu.. sie w koncu skapną 😂🤣 narazie siedze i mysle co zjesc.. i nie mam ochoty na jic.. ale jestem glodna wiec do czegos musze się zmusić. No tak nie mam apetytu... Szkoda ze to nie idzie w parze z wagą 😂🤣

reklama
Witam sie w 6t2d. Narazie tak wstalam i jakos nijak. Zasnąć nie moglam ,bo kolana mnie bolały i nie moglam sie ulozyc 😟 ale jak juz zasnęłam to spalam jak dzidzia.. obudzilo mnie siku. :d cos strasznego.. jakos szybko tym razem mi to doskwiera.. w pracy chodze jon stop do wcetu.. sie w koncu skapną 😂🤣 narazie siedze i mysle co zjesc.. i nie mam ochoty na jic.. ale jestem glodna wiec do czegos musze się zmusić. No tak nie mam apetytu... Szkoda ze to nie idzie w parze z wagą 😂🤣
Hej :) ja witam w 6t1d 🙂 więc całkiem podobnie 😍 mam to samo, tylko bym sikała ... 😑 ja właśnie zbieram się do pracy ale bardzo mi się nie chce. Troche mnie mdli ale może przetrwam te 8h.
Dobrego Dnia życzę Wam ❤

Do góry