reklama
Mag...
Fanka BB :)
czekałam. Na wiadomość od Ciebie. Ale co powiedział? Tamto USG było źle?Hej. Wczoraj się nie odezwalam bo miałam ciężki dzień.
Jestem średnio zadowolona z wizyty u onkologa. Na jego niby nic sie nie dzieje, ale dał skierowanie na nowe usg. Umówiona jestem na 6.04 i później znów wizyta u lekarza więc już się rozjaśni. Więc nadal zagadka co tam u mnie siedzi, oby nic złego.
Miłego wieczoru wszystkim
ziutkaKA
Dziekuje za mile slowaNo to elegancko nosisz w sobie najprawdziwszy cud! Nie obraz sie ,ale uwazam że jesteś niezwykłe odważną i dzielną mamą! Twoje dzieciatko juz jest dla mnie cudowna istotką! nie doczytalam wczesniej , umknelo mi poprostu , że mialas IV wybacz. Wybacz, mi bezposredniiść, ale to jest dla mnie tak niesamowite! Trzymamza was kciuki!
Tak dla mnie to jest wielki cud tak dlugo wyczekiwany. Nie ma co ukrywac,ze nieplodnosc jest ciezkim kawalkiem zycia, ktorego nikt przenigdy nie powinien przechodzic. Ale na szczescie wspolczesna medycyna pomaga milionom par spelnic ich najwieksze marzenie
Leonie
Espumisan można brać i nie rozleniwia jelita, bo nie działa w ogóle na nasz organizm. Działa tylko fizycznie, obniża napięcie powierzchniowe bąbelków gazu Info potwierdzone przez lekarza.Wczoraj wzielam dwie kapsułki i bardzo pomogło. Można. Ale czytałam dziś na forum, że się jelita rozleniwiają i lepiej ciągle ich nie łykać. Ale jak sprawia Ci ból to bym wzięła. Na mnie jogurty/activie /śliwki nie działają więc jak będzie zle to będę brać esspumisan.
Spokojnie, jedna porcja tuńczyka to nie problem, na zdrowie Szczególnie jeśli to był tuńczyk z puszki. Ten świeży ma więcej rtęci.Hej dziewczyny,
Ja jestem w pierwszej ciąży ever. Wszystko takie nowe i nieznane pewnie dlatego że wszytskim panikuje.
Dzisiaj mąż zrobił na obiad makaron z tunczykiem, a później sb uświadomiłam jak Was czytałam, że ta ryba ma sporo rtęci. I takie mam wyrzuty sumienia. Niby był to zaledwie jeden talerz. Doczytałam, że wg naukowców nie powinno się przekraczać 500g tygodniowo, bo ta dawka wtedy zaczyna być groźna. Mąż się ze mnie śmieje, że niepotrzebnie sb dobieram do głowy. No ale juz tego nie cofnę..... Chyba że mnie zemdli i zwymiotuje hehe
Ankaa92
Espumisan można brać i nie rozleniwia jelita, bo nie działa w ogóle na nasz organizm. Działa tylko fizycznie, obniża napięcie powierzchniowe bąbelków gazu Info potwierdzone przez lekarza.
O to jak dla mnie super info jak pomaga to czemu sobie nie pomóc
Natalia29tj
Domyślam się że na pewno było ciężko momentami. Ale teraz już tylko pozytywne rzeczy przed Wami. Gratuluje i dużo zdrówka dla WasDziekuje za mile slowa
Tak dla mnie to jest wielki cud tak dlugo wyczekiwany. Nie ma co ukrywac,ze nieplodnosc jest ciezkim kawalkiem zycia, ktorego nikt przenigdy nie powinien przechodzic. Ale na szczescie wspolczesna medycyna pomaga milionom par spelnic ich najwieksze marzenie
Powiedział, że to usg które do niego przyniosłam za bardzo nic nie pokazuje i się śmiał, że ginekolodzy wyolbrzymiają (tak zrozumiałam po tym co mówił). Powiedział, że usg do powtórki no i będę je robić w tym centrum onkologii. W rozpoznaniu nie wpisał nic tylko, że jest to kontrolne usg pacjentki w I trymestrze ciąży. Więc chyba nic strasznego tam nie zobaczył. Gdyby coś go tam zainteresowało to pewnie coś wpsialby w to rozpoznanie i dostałabym pilne skierowanie, a tak to wystawił zwykłe i dlatego termin dopiero po świętach. Później od razu wizyta u lekarza i zobaczymy co powieczekałam. Na wiadomość od Ciebie. Ale co powiedział? Tamto USG było źle?
Wiedzma1667
Zaciekawiona BB
Mag...
wiesz co ja bym bardziej wierzyła onkologowi jednak te najgorsze rzeczy widzi na codzień. A z tymi ginekologami to się zgodzę że nie zawsze wiedzą co i jak. Mojej mamy przyjaciolka miała guza tu odwrotnie było ginekolog stwierdził że to zwykle gruczołu a onkolog przy dotyku już powiedział że to jednak nie gruczol.Powiedział, że to usg które do niego przyniosłam za bardzo nic nie pokazuje i się śmiał, że ginekolodzy wyolbrzymiają (tak zrozumiałam po tym co mówił). Powiedział, że usg do powtórki no i będę je robić w tym centrum onkologii. W rozpoznaniu nie wpisał nic tylko, że jest to kontrolne usg pacjentki w I trymestrze ciąży. Więc chyba nic strasznego tam nie zobaczył. Gdyby coś go tam zainteresowało to pewnie coś wpsialby w to rozpoznanie i dostałabym pilne skierowanie, a tak to wystawił zwykłe i dlatego termin dopiero po świętach. Później od razu wizyta u lekarza i zobaczymy co powie
Ja slyzzqlam żeby iść robić u radiologa (bo on typowo od tego) albo właśnie u onkologa. Ginekolog generalnie przerabia USG w ciąży. To coś takiego jak fizjoterapeuta niby masaż liznie i poniżej może robić ale to jest np 40h na całe studia a idąc na technika masazyste 40h to malujesz tygodniowo. Nie wiem czy dobrze to wytlumaczylam.
Myślę że skoro odesłał Cię z takim zaleceniem to znaczy że jest ok wiadomo powtórzyć USG trzeba ale spokojnie tak to na biopsje by dał czy coś
reklama
Mag...
matko aż mam ciary... Jak ja się boję psów (może dlatego że jestem sterta kości )W końcu udało mi się dodać moją sunie niech Was pozory nie zmylą bo to ciepła klucha i wszystkich kocha na ulicy każdy musi zostać przywitany przez nią