reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Serio, kichnęłam i nie zdążyłam zrobić tego na boku i tak mnie zabolał jajnik, że aż łzy w oczach się pojawiły. Przeszło po kilku sekunach ale dość mocno zabolało. A macie też tak, że jak próbujecie wciągnąć brzuch to czuć opór? Ja wtedy czuje wszystko, oba jajniki i całe podbrzusze 🙄
Też raz nie zdążyłam kichnąć na bok, to myślałam, że zejdę z bólu jajnika 🤭

reklama
zawsze możesz zadzwonić do lekarza może przepisze duphaston ja miałam w pierwszej ciąży coś między 7 a 8 tyg właśnie brązowe plemienia bardziej takie brudzenie przy podcieraniu. Brałam leki przez jakis czas i już siennie powtórzyło. Obserwuj się jak będzie tego więcej i pojawi się żywa krew dzwon nawet po karetkę albo na Izbę powiedziec jaka syt
To super,🙂 kiedy wizytę masz? Ja 1 kwietnia kolejna
Teraz 8 kwiecień.🥰 aktualnie jestem jesscze przeziębiona walczę z zatokami już tydzień jak nie przejdzie to antybiotyk ale zinat jest chyba bezpieczny tak lekarz mówił

Z kichaniem nie mam problemów ale "nie umiem" wciągać brzucha 🙈 czuję jakbym miała jakiś balonik, który nie chce się wciągnąć 😅
No właśnie, sama nie wiem jakie to uczucie. Niby się nie da wciągnąć ale czuć wszystko 😂 też mam wrażenie, że miejsce blizny po cc jest bardzo wrażliwe teraz. Może też przez tą blizne tak mnie też brzuch pobolewa. Nie wiem sama

Ja mam dziś gazy okropne, strasznie mnie boli podbrzusze właśnie i już sama nie wiem co jest
emoji19.png
espumisan można brabrać
Tego co słyszałam mozna, sama dzisiaj pognałam do apteki bo myślałam ze wystrzeli mi jelita masakra :/ ale jedna tableteczka ciepla kapiel i jest super.

A co do kąpieli bo dziewczyny tu pytały czego najbardziej brakuje w ciąży wiec mi brakowało kąpieli w ciepłej wodzie w wannie, byłam się ze leję zbyt gorąca wodę, wiec kupiłam dzisiaj termometr i wykąpałam się z przyjemnością i jak się okazuje 37 stopni to mega cieplutka woda 🛀🛀 🥰

Hurra! I tak już do końca!
Czar prysł. Znowu plamie.
Swoją drogą, apropo wymiotów i mega nudności, jak jecie cokolwiek to popijacie czymkolwiek? Ja zawsze dużo piłam do jedzenia a teraz kończy się to bardzo źle 🙄
Wodą. Bo niektóre witaminy rozpuszczają się tylko w wodzie. I tak niby zalecają
Bo kurcze mega profesjonalnie mnie potraktował i fachowo, i jest starszy to fakt i malomowny ale na vadania Wsyzyskie od razu skierował i widzimy sie za dwa tygodnie i jakos tak czuję ze chociaż wypadałoby mu napisać wiadomośćze dziekuje za opieke i zmieniam lakarza
Oki. Rozumiem. To mu napisz ;)
Przepraszam za wprowadzanie złej atmosfery.
2 straty juz mam za sobą. Boje sie.
Tu jest dużo dziewczyn po stratach. Większość. Daj spokój. Pisz zawsze co czujesz ;)
Hej, dzisiaj się odezwał mój ciążowy mózg. Poszłam na badania krwi. Mam spacerkiem do przychodni, więc tak sobie idę i myślę, że o czymś zapomniałam. A, dowodu zapomniałam. Pytam panią w rejestracji, czy potrzebny a ona, że nie, bo robię badania prywatnie. I zaznacza, co tam będzie robione i mruczy pod nosem "toksoplazmoza, TSH..." a ja nagle oczy w slup i na całą przychodnie mówię: "Jezu, moczu nie mam!" 🙈 Ta się śmieje i pyta, czy na pewno nic nie wycisnę. No to poszłam do sklepu, kupiłam wodę, wypiłam 0,7 litra i kurde nic. Przepuscilam wszystkich w kolejce. Prędzej mi się chciało rzygać od tej wody, niż sikac. W końcu poszłam na pobranie, pani pyta gdzie mocz. Macham pusta butelka po wodzie i mówię "no, czekam jeszcze". I jak tylko usiadłam do pobrania, to tak mi się zachciało, że ledwo wytrzymałam. I przeszczęśliwa mówię do niej "zaraz będzie mocz!" 🤣🤣🤣

Oczywiście w przychodni pełno znajomych, a ja udaje greka, że na morfologię. Bo prędzej by się pół wsi dowiedziało o mojej ciąży, niż np moi rodzice.
Ha ha fajna jesteś 😂❤️
Dziewczyny, czego Wam najbardziej brakuje? Z czego w ciąży trzeba zrezygnować lub ograniczyć.
Mnie mocnej herbaty w ilościach hurtowych i gorących kąpieli. A najlepiej gorącej kąpieli z filiżanka herbaty (takiej która umarłego budzi do życia)
Podobnie! Mi też herbaty 😍 moja miłość. Dziś myślę o niej obsesyjnie. Wcześniej wypijałam 2 litry herbaty dziennie :(
Gorących kąpieli też 😁 lubię napuścić gorącej wody i czytać książkę w wannie 😁 no teraz to już nie
a to nie mozna? Ja pije kawe, herbate i biore goracy prysznic (ale fakt, podkoniec mi sie robi slabo, ale pod zimniejszym mi zimno) 🙈 na saune tez sie wybieram
Sauny w pl zakazują, to samo gorących kąpieli. A herbaty +kawy limit razem około 0,5 litra bo mają kofeinę 😏
Za mną chodzą krewetki... Tak bardzo mam na nie ochotę, a nie wolno bo owoce morza i nie wiadomo jakie poziomy rtęci tam mają. W ramach urodzin moja mama zamówiła mnóstwo sushi, które też uwielbiam (nie wiedziała jeszcze że będzie babcią i że nie będę mogła zjeść), aż mi się przykro zrobiło jak zobaczyłam 150 kawałków sushi na stole i nie mogłam zjeść ani jednego 😭
Ponoć nie wolno tylko surowych owoców morza. A krewetki jak najbardziej 🤔
Kocham krewetki 😋 ale mi smaka narobiłaś 😍

A w ogóle to patrzcie 😅 mój krewetek urósł, bije mu serducho 170 i wszystko wydaje się być z nim wporzo 😊 oprócz tego że matkę męczy nudnościami strasznie, i dokoptował jej cukrzycę ciążową... Konsultacja z diabetologiem w sobotę, pewnie ino zmiany w diecie, ale zobaczymy. Narazie staram się tym nie martwić 😁
ale przykoksil🥰😍😍 CUDO!!

Hej. Wczoraj się nie odezwalam bo miałam ciężki dzień.
Jestem średnio zadowolona z wizyty u onkologa. Na jego niby nic sie nie dzieje, ale dał skierowanie na nowe usg. Umówiona jestem na 6.04 i później znów wizyta u lekarza więc już się rozjaśni. Więc nadal zagadka co tam u mnie siedzi, oby nic złego.
Miłego wieczoru wszystkim :)

reklama
Czar prysł. Znowu plamie.

Wodą. Bo niektóre witaminy rozpuszczają się tylko w wodzie. I tak niby zalecają

Oki. Rozumiem. To mu napisz ;)

Tu jest dużo dziewczyn po stratach. Większość. Daj spokój. Pisz zawsze co czujesz ;)

Ha ha fajna jesteś 😂❤️

Podobnie! Mi też herbaty 😍 moja miłość. Dziś myślę o niej obsesyjnie. Wcześniej wypijałam 2 litry herbaty dziennie :(
Gorących kąpieli też 😁 lubię napuścić gorącej wody i czytać książkę w wannie 😁 no teraz to już nie

Sauny w pl zakazują, to samo gorących kąpieli. A herbaty +kawy limit razem około 0,5 litra bo mają kofeinę 😏

Ponoć nie wolno tylko surowych owoców morza. A krewetki jak najbardziej 🤔
Kocham krewetki 😋 ale mi smaka narobiłaś 😍
wiecie że jest coś takiego jak śmiertelna dawka teiny. Taka herbata może być dużo gorsza niż kawa

Do góry